Recept Bylinkový jogurtový sýr Labneh (dietní)

(Hodnoceno 3x) babi Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bylinkový jogurtový sýr Labneh (dietní)

Postup

Jedna porce: 8 kalorií, 0g tuku Cedník vyložit plátnem a položit ho nad misku. Do cedníku dát jogurt a nechat ho po několik hodin stát při pokojové teplotě (čím dýl stojí, tím hustší je). Slít tekutinu. Dát jogurt do mixeru, přidat bylinky a rozmixovat na kaši. Osolit a opepřit podle chuti. Přikryté uschovat v chladničce do upotřebení (až jeden týden). P.S.: Můžete zvolit bylinky dle Vaší oblíbenosti. Prosim, podivejte se take na tento recept "Domácí jogurtový sýr marinovaný v oleji a bylinkách":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=17166

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 23.10.02 vloženo
  • 18621x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Množství je na 250 ml
  • 225 g neochuceného jogurtu bez tuku (nebo balení přibližného obsahu)
  • 2 lžičky limetové, nebo citronové šťávy
  • 1/4 hrnku posekané pažitky
  • 1/4 hrnku posekané, zelené petržele
  • 1/4 lžičky soli
  • trochu pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.4.16 18:03

Udělala jsem jen čistý, bez bylinek - aby si mohl každý odebrat a použít podle chuti…
K večeři jen tak rozmazaný na chléb, sypaný cibulkou a kousky rajčat, pokud zbude na zítra, tak k svačině s chia semínky a domácí bagetkou :)
Je to jednoduché a u nás velmi oblíbené…
Už sem dlužím foto hezky dlouho - nedělám podle tohoto receptu poprvé ;)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 23.5.12 19:33

Dnes jsem si Labneh dala s medvědím pórkem a koření na grilovaný sýr, také moc dobré. :-))

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 21.5.12 16:19

Vyzkoušela jsem tento recept a dávám všem za pravdu, je to výborné, dnes jsem si ho dala s lněným semínkem, které je zdravé a chutná nám třeba jen na namazaném chlebu, připravuji ho takto (od léčitele Váni), na suché pánvi opražím 21 lžíček semínka s 1 lžíčkou soli, jakmile začnou vyskakovat z pánve, je hotovo a uložím do skleničky.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

glama 6.12.11 11:00

Odkaz na uvaření

glama 19.11.11 23:33

Dnes zkonzumována další dávka labnehu…
Po třech dnech zs Selského jogurtu Hollandia vyroben albneh a dochucen sekanými ořechy, česnekem a limetovou kůrou.
Předkrm zkombinován s marinovanou cuketou (kapie, česnek, máta, libeček, olivový olej a balsamico, sůl a pepř)
Naprosto vynikající, vyžádány recepty!!!
Děkuji autorkám! :-D

Odkaz na uvaření

glama 17.11.11 10:51

Právě jsem snědla svůj první Labneh…
první pokus byl učiněn z velkého smetanového jogurtu Pilos.
Vykapával asi 3,5 dne. Ochucen jen solí a římským kmínem.
Konzistence velmi hustého (asi řeckého ;-)) jogurtu.
Bože…to je ale taková dobrota, že jsem to snědla na jedno posezení, k snídani, za doprovodu křupavé celozrnné kaiserky, čerstvě rozpečené na kamnech. Mana nebeská!!!
Už kape další…bude s ořechy, limetou a česnekem..

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Soňa Milerová 27.6.11 21:36

Dnes jsem si ho udělala na sváču, ale neztuhl mi, tak nevím kde dělám chybu. Jinak chuťově dobrý.

Odkaz na uvaření

wydra 27.6.11 09:06

Odkaz na uvaření

wydra 10.10.10 14:42

Labneh jsem udelala kulicky a obalila v soli z cerneho sezamu. Jedinecne! Delam ho uz porad, pokazde jinak. Ale nemixuju, jen do nej vmicham co me napadne. treba pecto nebo vlasaky…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Bylinkový jogurtový sýr Labneh (dietní)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bylinkový jogurtový sýr Labneh (dietní)

Frei123
4 příspěvky 23.1.17 21:17
fermentor

Je tu někdo kdo už dělá déle sýry? Docela se mi líbí fermentor Kuvings. Zkušenosti s ním nebo s jiným fermentorem? Zamlouvá se mi jeho jednoduchost

Ačraj
697 příspěvků 20.5.12 10:43
Labneh

Už mě také kape (ale né na maják)od včerejška, tak se těším, pro mne je to novinka. :roll:

Anitta
521 příspěvků 13.1.12 00:51

Jen tak pro informaci, Labne se da koupit i v Americe :D

https://www.karouncheese.com/…kefir-cheese

Koupila jsem v Sunflower farmers market. :kytka:

jolana
5068 příspěvků 6.12.11 19:12

Tak ked uz je rec o labaneh…tak tu mate tiez nieco na inspiraciu..
http://thefoodblog.com.au/category/bread

..sviatky idu, robia sa posedenia, pohostenia, je to dobre a rychle taky dortik pre kazdeho, na obrazkuje v link vidno ze je labaneh kremovite ..zvyknem chleba medzi dvoma plechmi oprazit na sucho a sypem ako inac feferonkou ci chiili paprickami na platky..k tomu nakladanu vodnicu s cevenou repou (Left, je recept na Labuzniku, myslim ze od Luis)..ta sa naramne hodi..dobru chut :)

..a recept na nakladany left..
http://www.labuznik.com/…odnice-left/

Příspěvek upraven 06.12.11 v 19:17

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.12.11 11:00

Na lžících je předkrm.. dva bobky labnehu (myslela jsem, že nejdřív snědí první bobek samotný na ochutnání a pak to ostatní najednou - omyl) a marinovaná cuketa. Pořádně ostrá a pálivá..
Bylo to dokonalé!!
Taky od té doby všichni dělají labneh a recept na cukinu si vyžádal a dělá taky každý :-)

Midlo, to je on, ten řecký Pilos, 10%. Je naprosto vynikající!!

A svůj výrobník labnehu jsem inovovala a vymyslela zlepšovák, důležité je, aby visíci objekt byl kratší, než je výška tubusu od Cara .. ;-)
:mrgreen:

midla
266 příspěvků 6.12.11 08:19

Taky by mě to zajímalo, protože jestli je to jenom kvůli těm bylinkám… :think: A nezřídne při mixování?
Já si zase až teď všimla, že to babi dělá z jogurtu bez tuku. Já vždycky sáhnu po co nejtučnějším jogurtu (nejčastěji Pilos 10%), když chci mít labneh obzvláště dobrý,jemný a na jazyku se rozplývající :lol: tak přidám i trochu smetany.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.12.11 07:02

Az ted jsem si vsimla v receptu, ze ten uzasny, vykapany syr babi mixuje. Proc ?

Glamo, co je na tech kavovych lzickach? Zrejme kousek labnehu - a dal? 8-o

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.11.11 23:33

Dnes zkonzumována další dávka labnehu…
Po třech dnech ze Selského jogurtu Hollandia vyroben labneh a dochucen sekanými ořechy, česnekem a limetovou kůrou.
Předkrm zkombinován s marinovanou cuketou (kapie, česnek, máta, libeček, olivový olej a balsamico, sůl a pepř)
Naprosto vynikající, vyžádány recepty!!!
Děkuji autorkám!
Je to neskutečná dobrota!!! :palec:
:mrgreen:

Příspěvek upraven 19.11.11 v 23:35

Eja
3884 příspěvků 19.11.11 16:34

Lahůdka - sice spíš letní, ale proč ne i teď. Dělám dost často, vykapat hodně, z hmoty lžičkou třeba vykrájet „nočky“, přidat lupení - ideálně rukolu, trochu oliváče, strouhnout limetkovou kúru, pepř, sůl. „Nebe v hubě“ jak říká jeden můj kamarád. Ale velmi bych se přimlouvala - netrvanlivý plnotučný jogurt, redukci kaloríí bych si nechala na jindy :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.11 13:34

Joo, midlo, díky, taky ji tam dám..ještě je venku na záhonu.
Mátu jsem dala do marinované cukety, mimo jiné, a kolegové byli nadšeni a nepoznali, že jde právě o mátu..
Objevila jsem novou závislost..díky :-D
:mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.11 12:35

midlo, ano :potlesk:
a s limetkovou stavou a kouskem nastrouhane kury z limetky.

Příspěvek upraven 17.11.11 v 12:36

midla
266 příspěvků 17.11.11 12:26

zkus s matou - to je taky vytecny

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.11 10:51

Právě jsem snědla svůj první Labneh…
První pokus byl učiněn z velkého smetanového jogurtu Pilos.
Vykapával asi 3,5 dne. Ochucen jen solí a římským kmínem.
Konzistence velmi hustého (asi řeckého ;-)) jogurtu.
Bože…to je ale taková dobrota, že jsem to snědla na jedno posezení, k snídani, za doprovodu křupavé celozrnné kaiserky, čerstvě rozpečené na kamnech. Mana nebeská!!! :palec:
Už kape další (tentokrát Hollandia, byl tužší už v kelímku)…bude s ořechy, limetou a česnekem..
Jak vidíte, používám moderní techniku ;-)
:mrgreen:

Příspěvek upraven 17.11.11 v 10:57

jolana
5068 příspěvků 27.6.11 22:14

..tak, dodam ze ten cednik netreba.. staci do platynka a zviazat tuho a co najnizsie, zavesit a nechat okapat cize odstavit(na s makcen) da sa povedat …ziadna veda..niekto ma rad jemnejsi a roztieratelny, niekto tuhsi aby sa usulal do gulociek a nalozil do oleja..labneh uskladnite do nadobky, pokapete vrch olejom a vydrzi aj desat dni..limetku netreba..tou si mozete pokapat pri stolovani a ani mixovat netreba,staci vynmiesat..vseobecne pre lepsi obraz ma konzistenciu ako nasa bryndza..

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.6.11 21:53

gabi, Ja ho delam z jogurtu, ktery mi prijde pod ruku. Ale z 0% uz jsem delala take a byla jsem prekvapena, jak byl pekny.
Soňo, jak si predstavujes ze by mel ztuhnout? Je tak asi jako lucina . kdyz mam limetku, pridam. Normalni citron nedavam, to radeji zadny. Limetka je limetka !

Příspěvek upraven 28.06.11 v 00:26

Soňa Milerová
13 příspěvků 27.6.11 21:36

Dnes jsem si ho udělala na sváču, ale neztuhl mi, tak nevím kde dělám chybu. Jinak chuťově dobrý.

gabi
551 příspěvků 27.6.11 21:21

wydra, to robis naozaj podla tohto receptu?…z jogurtu bez tuku a naviac so stavou z limetky alebo citronu?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.6.11 09:37

Joli, dekuju, vyborna rada - mrazak ! :potlesk:
Kulicky delam cesnekove. Ten tymian ja moc nemusim, cerstvy nemam a susene „klacky“ mi celkem vadi :roll:

jolana
5068 příspěvků 27.6.11 09:33

Wydro, labneh sa moze dat aj do mrazaku a v pripade chuti len vybrat a nechat povolit…a toto by ti snad taky…tiez vdacne a jednoduche..
http://www.labuznik.com/…/shankleesh/

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.6.11 09:16

Letní snidaně (lehká večeře) osvěžující, vytahuju na světlo Boží (pro ateisty i neBoží :lol: )
Dnes sypaný zatarem, jinak čerstvými bylinkami je přes léto jedinečný (bazalka, máta s česnekem, šnitlík ..... ) a k tomu celozrnný chleba a olivy.
Kdo nemusí k snídani (večeři) oplatečky, bábovky, tak výborná varianta. I k černé kávě (tu miluju já) :-P

babi
6360 příspěvků 10.10.10 22:12

wydro, je to vdecny zpusob jak skoro z niceho vytvorit dobrotu na pochutnani i pohosteni. Pridala jsem do receptu referenci k dalsimu receptu, ktery neni dietni. Mixuji pouze kdyz chci mit pomazanku. Tvoje napady jsou jako vzdycky zajimave, dekuji za ne a nemene dekuji za fotku kterou jsi pridala…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.10.10 14:42

Labneh jsem udelala kulicky a obalila v soli z cerneho sezamu. Jedinecne! Delam ho uz porad, pokazde jinak. Ale nemixuju, jen do nej vmicham co me napadne. treba pesto nebo vlasaky…

Příspěvek upraven 27.06.11 v 09:00

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bylinkový, jogurtový sýr-Sylvie

Jogurtovy syr je toto aj ked tento je dietny bez tuku.. daj normalny jogurt pravy biely, nechaj ho okapat podla toho aku hustotu chces-zvycajne je kasovity(trosku hustejsi ako kysla smotana) aby sa dobre natieral alebo naberal kuskami chleba a mas to…
Ak chces nakladat ako gulicky tak sa nechava okapat dlhsie,aby sa usulali z neho gulicky a nakladali do oleja.
Jogurt ak mas dobre mliecko si mozes aj pripravit, su tu myslim tri recepty tak si mozes vyberat.
Skus Sylvie, Labneh/Labaneh/lebneh je chutne a zdrave. Vydrzi v chladnicke 7-10 dni., pouziva sa na chlebik ako pomazanka a ak chces namiesas si do neho bylinky (ja davam tymmian suchy alebo chili pastu) a mozes obmienat podla chuti..
Mne sa zda ze na www.souk.cz ho Rachad robil a ma tam aj obrazkovy postup..:)) ..nech sa dari a chuti..;-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz