Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vyzkoušejte neobvyklý způsob přípravy chřestu zapečeného v bylinkových palačinkách se sýrem. Bylinky mohou být jakékoliv podle chuti, nemáte-li, stačí zelená petržel nebo bazalka. Můžete použít i chřest bílý. Množství mléka na bešamelovou omáčku můžete snížit a místo mléka doplnit vodou z chřestu.
Chřest očistíme a necháme 5 minut lehce povařit. Zcedíme a vodu si ponecháme.
Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme řídké palačinkové těsto. Bylinky rozsekáme a vmícháme do těsta. Na pánvi upečeme palačinky, nemusí být moc tenké.
V kastrole rozpustíme máslo a přidáme mouku. Zalijeme mlékem, dobře promícháme, povaříme, okořeníme a odstavíme.
Do zapékací mísy nalijeme část bešamelové omáčky, jenom tolik, aby bylo dno omáčkou pokryté. Na palačinky položíme v plátcích šunky zabalený chřest. Palačinky zamotáme a pokládáme do zapékací mísy.
Zbytek chřestu, jestliže nám nějaký zůstal, nasypeme na palačinky a zalijeme bešamelovou omáčkou. Posypeme podle chuti strouhaným sýrem nebo čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Zapékáme v rozehřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut. Po zapečení necháme chvilku odstát, potom nakrájíme na porce a podáváme.
Recept je z kategorií: Palačinky a lívance
salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bylinkové palačinky s chřestem
94 příspěvků 23.4.15 09:46
O víkendu hned vyzkouším, díky za nápad!
5068 příspěvků 29.12.09 17:26
Maly pekacik palacinky palivejsie s feferonkou a so sparglou a druhe s koprom, plnene kuracinou+ zampiony, besamel..lahodne
Len postup trosku iny…pekacik z jenskeho skla vytrieme maslom, pokladieme zakrutenymi palacinkami (kusok besamelu aj dnu do plnky ), prikryjeme alobalom a dame do rury. Ked je pekacik dobre rozhriaty odkryjeme, aby sa zapieklo do zlatava aj zhora a potom polejem besamelom (horucim, pocitam asi tak tri lyzice na kazdu palacinku), rychlo zapecieme zhora aj zdola..