Recept Bylinková pečeně z Toskánska

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z jedné snítky rozmarýnu otrháme lístky a najemno je nasekáme s oloupaným česnekem. Smícháme s citronovou kůrou, drceným hřebíčkem, fenyklem, solí a pepřem. 2. Maso ze všech stran napíchneme a do dírek vložíme na špičku nože směsi koření. Pečeni osolíme a opepříme. Obložíme zbylým rozmarýnem a šalvějí, svážeme nití jako roládu a položíme na rošt v troubě. Potřeme olejem. 3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a v pekáči ji zasuneme pod rošt. Maso pečeme 2 hodiny, po 45 minutách občas pokapeme bílým vínem. Pečeni vyjmeme, šťávu necháme v hrnci trochu svařit a podáváme ji k masu.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 7170x zobrazeno

Čas přípravy

  • 135 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • kůra z půlky chemicky neošetřeného citronu
  • 1 lžička fenyklového semene
  • špetka drceného hřebíčku
  • sůl
  • pepř
  • 1 kg vepřových kotlet (bez kostí)
  • 2 snítky šalvěje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 200 ml suchého bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bylinková pečeně z Toskánska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz