Recept Byl první máj... byl chřestu čas Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Původně to měl být jen takový lehký salátek. Po dni na kole mě čekala láhev vychlazeného lehounkého vína, v lednici nějaká ta zeleninka a já celé odpoledne v duchu kombinovala a těšila se. …a pak se to stejně zase udělalo samo ;-)

To takhle přijedete po horkém dni, políbená pod třešní - splněno :-* A je čas na sklenici vychlazeného vínka a krásný salátek. Dneska jsem za hladovce jen JÁ :-)

Tak jako obvykle, sklenice vína připravena a kouknu do ledničky. Šuplík na zeleninu je nečekaně bohatý - salátek, bílý chřest, limety, hlívky, flákota z krávy… No, co vám mam povídat. Jen ten chřest byl nějako za zenitem, tak šel na pánev.

Postup

Hlívku rozsekat, na pánvi středně rozpálit olej s máslem, začít opékat. Mezitím poživatelné části chřestu nakrouhat na sousta a když je hlíva skoro hotová (výsledek by měl být takový lehce do škvarečkova), posolit ji, malinko ochilliovat a opepřit a přidat chřest. Lehce opéci a pak sesunout na kuchyňský papír, aby se vsáknul přebytečný olej. To je docela důležité, protože hlíva pak zůstane krásně křupavá.

Já to ochutnala v této fázi a kombinace jemných chutí mě prostě dostala… málem jsem snědla tenhle základ jen tak. Ještěže toho bylo dost.

Pak už je to děsně jednoduché. Hlívy s chřestem necháme vychladnout do vlažna, nakrájíme ledový salát, avokádo (vyzrálé, bude to krémovitá složka salátu) ve větších kusech, pokapat limetovou šťávou, zamíchat, nelenit, doplnit víno a baštit.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.05.12 vloženo
  • 1441x zobrazeno

Ingredience

  • bílý chřest
  • hlíva ústřičná
  • sušené chilli
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • ledový salát
  • limeta
  • avokádo

Doporučená příloha

  • flákota z krávy, jako obvykle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Byl první máj... byl chřestu čas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jcs1
77 příspěvků 02.05.12 17:50

Hezky napsáno! :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz