Recept Býčí láska - specialita
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Žlázy odblaníme a dobře opereme ve vlažné vodě. Vložíme je do misky a zalijeme je mlékem tak, aby žlázy pokrývalo. Dáme do chladničky přes noc. Potom je opereme, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Obalíme je v mouce, potom v trochu našlehaných vejcích a nakonec ve strouhance, kterou dobře přitlačíme. Smažíme je na středním ohni na sádle do zlatova a křupava. Upravíme na mísu a podáváme s citronem a zelenou petrželkou. Podobně se připravuje vemínko: Vemínko dobře opereme a uvaříme ve slané vodě s cibulí a zeleninou do měkka. Studené nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance, kterou dobře přitlačíme. Nato v pekáči rozpálíme sádlo a vemínko usmažíme do zlatova. Hotové upravíme na mísu jako Býčí lásku.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 19.01.03 vloženo
- 20861x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500g býčích žláz
- mléko na namočení žláz
- sůl podle chuti
- 40g hladké mouky
- 2 vejce
- 120g strouhanky
- 120g sádla, nebo oleje na smažení
- citrón
- zelená petrželka
- Nebo vemínko:
- 500g vemínka
- sůl
- 50g cibule
- 50g kořenové zeleniny
- 40g mouky
- 2 vejce
- 120g strouhanky
- 120g sádla, nebo oleje na smažení
Doporučená příloha
Křupavý chleba, nebo bramborová kaše a některá dušená zelenina.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Býčí láska - specialita
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Býčí láska - specialita
@babi Pridej tam jeste brzlik
Sweetbread.
Příspěvek upraven 07.05.14 v 16:43
2302 příspěvků 26.6.11 22:25
4 jehněčí už jsou naložené v mléce.
Nenažranci Míša a Jirka
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Dračík- rochněti
B.ž. jsem jedla jako svíčkovou od sousedky, bylo to vynikající, co jím mi prozradila až pak, ale co na tom, dobré to bylo, tak co?
tak Ty jsi spřízněná duše ;o) Můj manžel se za býčí láskou může utlouct…přidala jsem ještě jeden recept, tak bude-li se ti chtít, mrkni se na Býčí láska - Rocky Mountain Oysters . Díky za pěkný komentář…
Přeji Ti krásný večer!
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Smažíme oboje.Jak býčí žlázy,tak vemínko-ovařené a obalené jako řízek.Jíme je samotné,když tak s chlebem.Recept jsem našel před mnoha lety v němeclé kuchařce a tam ho nazvali „Berlínský řízek“.Někdo ho nepozře pro svoji zvláštní chuť a už př vaření vemínka a jeho řezání se mnozí odvracejí z té zvláštní barvy.Já osobně můžu při řezání plátků na obalení jen vařené.Z vařeného dělají v Německu ještě svíčkovou.Prý také dobrou.Nezkusil jsem doposud.VF.