Recept Býčí láska - specialita

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žlázy odblaníme a dobře opereme ve vlažné vodě. Vložíme je do misky a zalijeme je mlékem tak, aby žlázy pokrývalo. Dáme do chladničky přes noc. Potom je opereme, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Obalíme je v mouce, potom v trochu našlehaných vejcích a nakonec ve strouhance, kterou dobře přitlačíme. Smažíme je na středním ohni na sádle do zlatova a křupava. Upravíme na mísu a podáváme s citronem a zelenou petrželkou. Podobně se připravuje vemínko: Vemínko dobře opereme a uvaříme ve slané vodě s cibulí a zeleninou do měkka. Studené nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance, kterou dobře přitlačíme. Nato v pekáči rozpálíme sádlo a vemínko usmažíme do zlatova. Hotové upravíme na mísu jako Býčí lásku.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 19809x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g býčích žláz
  • mléko na namočení žláz
  • sůl podle chuti
  • 40g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 120g strouhanky
  • 120g sádla, nebo oleje na smažení
  • citrón
  • zelená petrželka
  • Nebo vemínko:
  • 500g vemínka
  • sůl
  • 50g cibule
  • 50g kořenové zeleniny
  • 40g mouky
  • 2 vejce
  • 120g strouhanky
  • 120g sádla, nebo oleje na smažení

Doporučená příloha

  • Křupavý chleba, nebo bramborová kaše a některá dušená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Býčí láska - specialita

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Býčí láska - specialita

exczech
299 příspěvků 7.5.14 16:40
recepty

@babi Pridej tam jeste brzlik :) Sweetbread.

Příspěvek upraven 07.05.14 v 16:43

Sylvie
2302 příspěvků 26.6.11 22:25

4 jehněčí už jsou naložené v mléce.

Nenažranci Míša a Jirka

stodulkova.jana
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Býčí láska - specialita.

Dračík- rochněti
B.ž. jsem jedla jako svíčkovou od sousedky, bylo to vynikající, co jím mi prozradila až pak, ale co na tom, dobré to bylo, tak co?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Býčí láska - Rochne,

tak Ty jsi spřízněná duše ;o) Můj manžel se za býčí láskou může utlouct…přidala jsem ještě jeden recept, tak bude-li se ti chtít, mrkni se na Býčí láska - Rocky Mountain Oysters . Díky za pěkný komentář…

Přeji Ti krásný večer!

Rochne
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Býčí láska - specialita.

Smažíme oboje.Jak býčí žlázy,tak vemínko-ovařené a obalené jako řízek.Jíme je samotné,když tak s chlebem.Recept jsem našel před mnoha lety v němeclé kuchařce a tam ho nazvali „Berlínský řízek“.Někdo ho nepozře pro svoji zvláštní chuť a už př vaření vemínka a jeho řezání se mnozí odvracejí z té zvláštní barvy.Já osobně můžu při řezání plátků na obalení jen vařené.Z vařeného dělají v Německu ještě svíčkovou.Prý také dobrou.Nezkusil jsem doposud.VF.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Cibulačka Cibulačka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz