Recept Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dotmava (ale nespá­lit!), přidáme papriku, kterou za míchání zpěníme. Přilijeme 1 dl teplé vody (vývaru) a chvíli po­vaříme. Na cibuli s paprikou při­dáme syrové oškrábané bram­bory nakrájené na kostičky, za­mícháme, posypeme moukou. Opět promícháme a necháme mouku trochu přismahnout. Dá­me veškeré koření, masox, roz­mačkaný česnek a nakrájený salám (na kostičky nebo na plátky - viz foto), nalijeme po­třebné množství teplé vody (vý­varu). Za občasného zamíchání necháme vařit, až jsou brambo­ry měkké. Množství mouky na zahuštění, ale i vody celkově volíme podle svých zvyklostí, podle toho, jestli děláme omáčku hustší, či řidší. V případě tohoto guláše by měla být hustší.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 02.02.05 vloženo
  • 60270x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 střední cibule
  • 300 g točené­ho salámu (nebo 2 nožičky te­lecího párku)
  • 500-750 g brambor
  • 5 stroužků česneku
  • špetka majoránky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžič­ky vegety
  • špetka mletého pepře
  • špetka muškátového květu
  • špetička zázvoru
  • tuk na osmažení cibule
  • 2-4 hrst­ky hladké mouky na zahuště­ní
  • 1 kostka masoxu (nemusí být)
  • 3/4-1 l teplé vody nebo vývaru.
  • Sůl při tomto použití surovin už nepotřebujeme.

Doporučená příloha

  • pečivo, čerstvý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

MoragStyx 1.6.13 16:50

Výborný recept! Děkuji za radu s kořením. Doporučuji použít zázvor čerstvý než sušený. :P

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

lejla35
18 příspěvků 15.11.18 08:16
buřtguláš

Ale na fotce vypadá jako gulášová polévka,nemám rád ani klasický guláš když není řádně hustý. :(

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Včera jsem ho udělala k večeři,dělám ho normálně trochu jinak,ale zvolila jsem Pepíčkovo recept-jednoduše skvělej a přidala jsem ještě trochu nakrájené hlívy ústřičné a hned je chuť ještě lepší! Dávám hlívu téměř do všeho buď čerstvou,nebo sušenou. Má dvojí výhodičku-1. vše je ještě výraznější co do chuti
2. je moc zdravá a antikarcinogenní!!!Supr,supr.

emem
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Tak si říkám-což takhle zkusit klasiku bramb.guláš trošku jinak? A ono stačí se podívat na Labužníka a inovace je na světě. Trošku odlišné koření a jídlo má jinou chuť. Je to prima, bourat ty zažité stereotypy, co si v sobě neseme od maminek z domova. Moc dobré a celá rodina blahořečí! Díky.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby - Kdybych...

…se zde, na Labužníkovi, nějakou dobu neukazoval, tak vězte, že jsem se užral k smrti - a to jsem vždy pokrmy podobného typu opovrhoval :-)).
Masox jsem z principu vypustil (využil jsem regulérního vývaru), dle Babi jsem přidal kmín, nezapomněl jsem i na pálivou papriku a zahustil jsem to až ve finále. Jinak jsem se přidržel Pepíčkova návodu. No, co Vám budu povídat - jdu si nalít další talíř :-)))

PS: jako základ jsem použil Klepišovy špekáčky (Janduli, opravdu výborné)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

lucianko, tady :-)

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Opravdu gulášek k večeři byl a muž chodil už při přípravě kolem a mlsně koukal - při vaření krásně voněllllllllllllllllllllllll. Ten guláš! Použité koření je vážně zajímavé - jak květ, tak zázvor dají jídlu zajímavý šmrnc. Jen jsem musela přidat ještě trošičku chilli, protože jinak byl údajně moc sladký.

Každopádně děkuji pepickovi i Kulaté bábě:-)
Mimochodem - kde to je?

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

máme doma buřty z nepovedeného opékání o víkendu, takže co asi bude dnes k večeři?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku...

buřtguláš je zamilované jídlo mého mládí. Pokud mě moje paměť neklame, dávali jsme tam také kmín. Měla bych si ho jednou zase uvařit ;o) Děkuji Ti za recept!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Karbanátky Karbanátky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz