Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dotmava (ale nespálit!), přidáme papriku, kterou za míchání zpěníme. Přilijeme 1 dl teplé vody (vývaru) a chvíli povaříme. Na cibuli s paprikou přidáme syrové oškrábané brambory nakrájené na kostičky, zamícháme, posypeme moukou. Opět promícháme a necháme mouku trochu přismahnout. Dáme veškeré koření, masox, rozmačkaný česnek a nakrájený salám (na kostičky nebo na plátky - viz foto), nalijeme potřebné množství teplé vody (vývaru). Za občasného zamíchání necháme vařit, až jsou brambory měkké. Množství mouky na zahuštění, ale i vody celkově volíme podle svých zvyklostí, podle toho, jestli děláme omáčku hustší, či řidší. V případě tohoto guláše by měla být hustší.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
pečivo, čerstvý chléb.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.6.13 16:50
Výborný recept! Děkuji za radu s kořením. Doporučuji použít zázvor
čerstvý než sušený.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby
18 příspěvků 15.11.18 08:16
Ale na fotce vypadá jako gulášová polévka,nemám rád ani klasický guláš když není řádně hustý.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem ho udělala k večeři,dělám ho normálně trochu jinak,ale zvolila jsem Pepíčkovo recept-jednoduše skvělej a přidala jsem ještě trochu nakrájené hlívy ústřičné a hned je chuť ještě lepší! Dávám hlívu téměř do všeho buď čerstvou,nebo sušenou. Má dvojí výhodičku-1. vše je ještě výraznější co do chuti
2. je moc zdravá a antikarcinogenní!!!Supr,supr.
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak si říkám-což takhle zkusit klasiku bramb.guláš trošku jinak? A ono stačí se podívat na Labužníka a inovace je na světě. Trošku odlišné koření a jídlo má jinou chuť. Je to prima, bourat ty zažité stereotypy, co si v sobě neseme od maminek z domova. Moc dobré a celá rodina blahořečí! Díky.
…se zde, na Labužníkovi, nějakou dobu neukazoval, tak vězte, že jsem se užral k smrti - a to jsem vždy pokrmy podobného typu opovrhoval
.
Masox jsem z principu vypustil (využil jsem regulérního vývaru), dle Babi jsem přidal kmín, nezapomněl jsem i na pálivou papriku a zahustil jsem to až ve finále. Jinak jsem se přidržel Pepíčkova návodu. No, co Vám budu povídat - jdu si nalít další talíř
PS: jako základ jsem použil Klepišovy špekáčky (Janduli, opravdu výborné)
lucianko, tady
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Opravdu gulášek k večeři byl a muž chodil už při přípravě kolem a mlsně koukal - při vaření krásně voněllllllllllllllllllllllll. Ten guláš! Použité koření je vážně zajímavé - jak květ, tak zázvor dají jídlu zajímavý šmrnc. Jen jsem musela přidat ještě trošičku chilli, protože jinak byl údajně moc sladký.
Každopádně děkuji pepickovi i Kulaté bábě:-)
Mimochodem - kde to je?
841 příspěvků 25.1.09 03:43
máme doma buřty z nepovedeného opékání o víkendu, takže co asi bude dnes k večeři?
buřtguláš je zamilované jídlo mého mládí. Pokud mě moje paměť neklame, dávali jsme tam také kmín. Měla bych si ho jednou zase uvařit ;o) Děkuji Ti za recept!