Recept Burgundská omáčka (francie)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, koření a pomalu dusíme asi 10 minut, pak zalijeme vínem a znovu asi 30 minut dusíme. Omáčku prolisujeme a přidáme do ní na zahuštění máslovou kuličku (1 lžičku másla a 2 lžíce mouky). Nakonec přidáme na trošce másla podušené žampiony, trochu petrželky a podle chuti osolíme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 21356x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g slaniny
  • 2-3 cibule
  • 6 karotek
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list
  • tymián
  • trochu petrželky
  • 4 pepře
  • 1 hřebíček
  • 3/4 l červeného vína
  • 5 hlaviček žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme ji teplou k hovězí pečeni, srnci apod.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Burgundská omáčka (francie)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Burgundská omáčka (francie)

birkana
1687 příspěvků 13.7.16 13:49

Mrkev tu barvu asi také dost ovlivní. V receptu je psáno na 3/4 l vína (na 4 porce) 6 karotek. Ty mohou být útlé (na jaře) a nebo zatraceně velcí až čtvrtkiloví „mackové“, jako jsem já sklízela loni ;). Podle množství bude i chuť naprosto jiná; nehledě k tomu, že ta průmyslově vyráběná omáčka může mít odlišné složení vč. koření.

dag
543 příspěvků 13.7.16 11:36
Burgunská omáčka

Možná ano, ale ona měla a má barvu spíš do oranžova, proto jsem myslela, že mrkev. V Praze Jindřišské ulici byla kdysi francouzská prodejna a tam jsem ji leta kupovala. Často jsem se ji pokoušela napodobit, ale nikdy to nebylo ono.

salatovka
30 příspěvků 11.7.16 07:28

@dag ruzova? Nebude to tim vinem? :P

dag
543 příspěvků 11.7.16 00:37
burgundská omáčka

Také mně chutnala. Byla mírně růžová, pravděpodobně od mrkve a byly v ní žampiony.

Varvara
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Burgundská omáčka (francie)

Ochutnala jsem ji v Paříži. Bylo to skvělé, ale myslím, že tam nebyly ty žampiony. Asi bych ji udělala bez nich.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuře na medu Kuře na medu
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz