Recept Burgundská omáčka (francie)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, koření a pomalu dusíme asi 10 minut, pak zalijeme vínem a znovu asi 30 minut dusíme. Omáčku prolisujeme a přidáme do ní na zahuštění máslovou kuličku (1 lžičku másla a 2 lžíce mouky). Nakonec přidáme na trošce másla podušené žampiony, trochu petrželky a podle chuti osolíme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 20851x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g slaniny
  • 2-3 cibule
  • 6 karotek
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list
  • tymián
  • trochu petrželky
  • 4 pepře
  • 1 hřebíček
  • 3/4 l červeného vína
  • 5 hlaviček žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme ji teplou k hovězí pečeni, srnci apod.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Burgundská omáčka (francie)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1687 příspěvků 13.07.16 13:49

Mrkev tu barvu asi také dost ovlivní. V receptu je psáno na 3/4 l vína (na 4 porce) 6 karotek. Ty mohou být útlé (na jaře) a nebo zatraceně velcí až čtvrtkiloví „mackové“, jako jsem já sklízela loni ;). Podle množství bude i chuť naprosto jiná; nehledě k tomu, že ta průmyslově vyráběná omáčka může mít odlišné složení vč. koření.

dag
543 příspěvků 13.07.16 11:36
Burgunská omáčka

Možná ano, ale ona měla a má barvu spíš do oranžova, proto jsem myslela, že mrkev. V Praze Jindřišské ulici byla kdysi francouzská prodejna a tam jsem ji leta kupovala. Často jsem se ji pokoušela napodobit, ale nikdy to nebylo ono.

salatovka
30 příspěvků 11.07.16 07:28

@dag ruzova? Nebude to tim vinem? :P

dag
543 příspěvků 11.07.16 00:37
burgundská omáčka

Také mně chutnala. Byla mírně růžová, pravděpodobně od mrkve a byly v ní žampiony.

Varvara
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Burgundská omáčka (francie)

Ochutnala jsem ji v Paříži. Bylo to skvělé, ale myslím, že tam nebyly ty žampiony. Asi bych ji udělala bez nich.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Cuketové placky Cuketové placky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz