Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
evetom Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Utřeme máslo, cukr, žloutky, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a víno. Ke konci vmícháme nastrouhanou čokoládu a ušlehané bílky. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 45-50 minut v elektrické troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušná cca 160°C).
Recept je z kategorií: Bábovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.2.13 12:37
Perfektní snadný recept. Víno tomu dodá nezvyklou a delikátní chuť.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 10 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Burgundská bábovka
1 příspěvek 27.9.15 12:58
Bábovka je skvělá. Neměla jsem čokoládu tak jsem místo toho dala špalíčky jablek, které jí daly šťavnatost. Podruhé jsem jsem těsto dala na plech, ale v bábovkové formě je lepší, více vynikne chuť.
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Vlastinko, to zní teda báječně. Musím někdy zkusit - jakpak tam to víno asi chutná?
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušejte do těsta přidat několik mletých hřebíčků a celou bábovku potahuji polevou: 200 g moučkového cukru, spetka mletého hřebíčku nebo skořice, několik lžic horkého červeného vína. Utřít do hladka, po polití někdy sypu čokoládou.
Nevypadá to špatně - zkusím…