Recept Bulharská kjufteta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso omyjeme a umeleme. Žemli namočíme, syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme vše dohromady, osolíme, opepříme, přidáme vejce a je-li třeba zahustíme trochou strouhanky. Na prkénku utvoříme malé podlouhlé šišky a obalíme je v sekané petrželce. Na sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, položíme na ni maso, poklademe kolečky rajčat a pečeme při mírném podlévání vývarem.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 10955x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového nebo skopového masa
  • 1 žemle
  • 1 vejce
  • 2 větší brambory
  • 1 lžíce sádla
  • 5 rajčat
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulharská kjufteta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bulharská kjufteta

mikulik
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská kjufteta

Tady jsou Honzi:
Kjufteta na skare (na roštu)
Mleté maso (hovězí, telecí, skopové 1:1:1), cibule, černý pepř, sůl, troška vody. Cibule se nakrájí nadrobno a zapracuje se zároveň s černým pepřem a solí vč. event. trošky vody do masa. Vše se nechá se uležet 2-3 hodiny. Vyrobí se „karbanátky“, které se pokládají na studený, lojem potřený rošt. Maso se potom výrazně méně chytá při pečení. Kjufteta se pečou se na žáru (ne na plameni) tak, aby zezlátla, ale zachovala si hnědé čáry od roštu a neměla růžový střed. Servírují se horká přímo z roštu. Jenom tak si zachovají kýženou kvalitu a správnou chuť (chladnoucí skopové maso lojovatí).
Přílohy: Chléb, směs drobně krájené cibule s petrželkou, rajčata, nebo salát z pečených oloupaných paprik a plátků lilku s čerstvými rajčaty a cibulí, solí, pepřem, vinným octem a olejem.
Aperitiv: Mastika říznutá troškou vody.
Nápoj k jídlu: Suché červené víno (pro dámy možno ředit trochou polotvrdé vody).
Původ receptu: Bulharsko před 100 lety.
Autory receptu jsou Bulhaři - zapsala babička mikulika kolem roku 1900 ve Varně.
zdravím airan
mikulik

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská kjufteta - Honzi,

Ja uplne souhlasim s mikulika a rada sem recept pridam, pokud mas zajem.
A ze bude spravni, to si pis:-)))))

honzi
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská kjufteta

Doufám, že nám napíšeš rád ty správné receptury

mikulik
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská kjufteta

Nerad to píši, ale obávám se, že ani tento návod nemá s tradičními bulharskými receptúrami mnoho společného.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz