Recept Bulgurový pilaf

Medjo Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bulgurový pilaf

Postup

Na olivovém oleji osmahněte dozlatova nudle s cibulí nakrájenou nadrobno. Pak přidejte sůl, vodu a bulgur, promíchejte, přikryjte poklicí, vypněte sporák a nechte stát, až bulgur vsákne všechnu tekutinu. (Případně nechte zapnuto na nejnižší stupeň / plamen). Recept pochází z obalu s bulgurem a my to jíme jako hlavní jídlo se zeleninou nebo ovocem. Když pilaf připravuju, dělám dávku pro osm lidí. Půlku sníme ihned a druhý den zbytek vysypu do pekáče, trošku provlhčím, navrch položím pstruha nebo lilek, trochu másla a dám upéct.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 04.05.09 vloženo
  • 29106x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500 g bulguru
  • 50 g nudlí (cca 1 sklenička)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 l vařící vody

Doporučená příloha

  • zelenina, ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulgurový pilaf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bulgurový pilaf

Medjo
145 příspěvků 25.5.09 18:03
Re: Bulgurový pilaf

Jak je vidět, jeden recept na mnoho variant:) Vyzkoušeno s máslem a byla to také dobrota. (Koření jsem nepoužila, nějak mi od těhotenství vadí některé vůně:(

Nero
297 příspěvků 11.5.09 05:21
Re: Bulgurový pilaf

Mnohokrát děkuji za inspiraci. Vyzkoušel jsem modifikaci popsanou Jolanou místo dušené rýže a byl to chuťový zážitek. Více se dočtete v deníčku.

mrtvola
1394 příspěvků 5.5.09 01:02
Re: Bulgurový pilaf

Moc dobré je orestovat před zalitím vodou i bulgur. A připojuju se k Jolaně, taky dávám máslo.
Pro ovocnou variantu můžu doporučit nechat bulgur bobtnat s přídavkem hrozinek, skořice a smetany. Tradiční to není, ale dobré ano.

jolana
5068 příspěvků 4.5.09 16:04
Re: Bulgurový pilaf

Medjo, pripravujeme bulgur rovnako a je takto fantasticky. Pridavam stipku kurkum a zopar guliciek cele nove korenie do oleja-davaju vonu. Ja ho ale necham prevriet, stiahnem na najnizsiu teplotu a az je uz skoro voda vyvreta/suchy , vypnem, necham pod pokrievkou v pare. Hrniec este zvycajne prikryjem utierkou. Alebo sa moze supnut pod perinu. Pouzivam ale maslo, alebo ghee, niekedy olej stolovy. Takto pripraveny sa moze k vela jedlam miesto ryze.
Fajn receptik , dik ;))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Květáková polévka Květáková polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz