Recept Bulgurový pilaf

Medjo Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bulgurový pilaf

Postup

Na olivovém oleji osmahněte dozlatova nudle s cibulí nakrájenou nadrobno. Pak přidejte sůl, vodu a bulgur, promíchejte, přikryjte poklicí, vypněte sporák a nechte stát, až bulgur vsákne všechnu tekutinu. (Případně nechte zapnuto na nejnižší stupeň / plamen). Recept pochází z obalu s bulgurem a my to jíme jako hlavní jídlo se zeleninou nebo ovocem. Když pilaf připravuju, dělám dávku pro osm lidí. Půlku sníme ihned a druhý den zbytek vysypu do pekáče, trošku provlhčím, navrch položím pstruha nebo lilek, trochu másla a dám upéct.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 04.05.09 vloženo
  • 27265x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500 g bulguru
  • 50 g nudlí (cca 1 sklenička)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 l vařící vody

Doporučená příloha

  • zelenina, ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulgurový pilaf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bulgurový pilaf

Medjo
145 příspěvků 25.5.09 18:03
Re: Bulgurový pilaf

Jak je vidět, jeden recept na mnoho variant:) Vyzkoušeno s máslem a byla to také dobrota. (Koření jsem nepoužila, nějak mi od těhotenství vadí některé vůně:(

Nero
297 příspěvků 11.5.09 05:21
Re: Bulgurový pilaf

Mnohokrát děkuji za inspiraci. Vyzkoušel jsem modifikaci popsanou Jolanou místo dušené rýže a byl to chuťový zážitek. Více se dočtete v deníčku.

mrtvola
1394 příspěvků 5.5.09 01:02
Re: Bulgurový pilaf

Moc dobré je orestovat před zalitím vodou i bulgur. A připojuju se k Jolaně, taky dávám máslo.
Pro ovocnou variantu můžu doporučit nechat bulgur bobtnat s přídavkem hrozinek, skořice a smetany. Tradiční to není, ale dobré ano.

jolana
5068 příspěvků 4.5.09 16:04
Re: Bulgurový pilaf

Medjo, pripravujeme bulgur rovnako a je takto fantasticky. Pridavam stipku kurkum a zopar guliciek cele nove korenie do oleja-davaju vonu. Ja ho ale necham prevriet, stiahnem na najnizsiu teplotu a az je uz skoro voda vyvreta/suchy , vypnem, necham pod pokrievkou v pare. Hrniec este zvycajne prikryjem utierkou. Alebo sa moze supnut pod perinu. Pouzivam ale maslo, alebo ghee, niekedy olej stolovy. Takto pripraveny sa moze k vela jedlam miesto ryze.
Fajn receptik , dik ;))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz