Recept Bulgur- burgul s baklazanom

(Hodnoceno 1x) jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bulgur- burgul s baklazanom

Postup

Burgul dobre prepereme a namocime aspon na 1 hodinu v teplej vode. Spenime cibulu nakrajanu na jemno na oleji, pridame osupany a na male kocky nakrajany baklazan +kari +sol podla chuti a podusime do polomakka. Solou baklazan a este ked ho prikryjeme pusti stavu a udusi sa vo vlastnej stave. Kto nechce pridat olej- lebo na zaciatku on vcucne vsetok olej, prida kusok vody. Ked je uduseny do polovice pridame dobre okapany burgul, premiesame, kusok spolu podusime a pridame v horucej vode rozmiesany paradajkovy pretlak. Stavy by malo byt na dva prsty nad burbul. Vlastne to uvarime ako ryzu! Pre tych co nemozu byt bez maska oprazime osobitne na cibulke masko, a okorenime podla chuti, podavame posypane na vrch oprazenym maskom. Dobru chut!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 07.06.06 vloženo
  • 21946x zobrazeno

Ingredience

  • 300 gr burgul
  • 1 cibula
  • 2 az 3 baklazany-lilky
  • 1 paradajkovy pretlak
  • sol
  • 1/2 kav.lyzicky kurkum alebo kari
  • pre masozravcov 300 grm mleteho masa

Doporučená příloha

  • Vyborna cibula, zelena cibula a redkvicka!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.10.16 14:14

Tak tohle je doslova pohádka, balzám pro moje chuťové buňky :)
Maso jsem nedávala, z mého hlediska by to asi už nebylo ono, chlap si samozřejmě mlaskal nad porcí s přidáním masa, ale za sebe říkám: BEZ masa… Opravdu jsem si moc a moc pochutnala a hned ukládám mezi oblíbené - tedy do sekce, kam dávám recepty, ke kterým se hodlám navracet :)
Neměla jsem protlak, letos na něj rajčata nezbyla, vše se snědlo přímo z keříků… Ale poradila jsem si tak, že jsem rozmixovala dvě rajčata a použila je, je to nějaký druh (jméno nevím, který sice nedozraje do ruda, ale má příjemnou kořeněnou chuť, tak se to samao nabízelo po jednom z nich sáhnout :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

labuznik 29.9.10 12:36

Diskuse k receptu Bulgur- burgul s baklazanom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bulgur- burgul s baklazanom

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.8.10 02:44
Re: Bulgur- burgul s baklazanom - jol :-)

dík :)

jolana
5068 příspěvků 29.8.10 02:26
Re: Bulgur- burgul s baklazanom

Dando, dovolila som si obrazek pridat k receptu :)

Dobru chut a pekny vecer ;)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.8.10 02:00
Re: Bulgur- burgul s baklazanom - jolano :-)

Měla jsem jen jeden baklažánek, tak jsem to vylepšila mletým a ani Zdenda neprostestoval nad vegetariánským jídlem :-) Díky za chutný sobotní oběd, D.

jolana
5068 příspěvků 8.6.06 00:19
Re: Bulgur- burgul s baklazanom

Diky!

Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulgur- burgul s baklazanom

Jolano, ten co mám já, vypadá spíše nahrubo nalámaný. Možná se dá sehnat i jemnější, nevím. Jak balíček a obsah vypadá, je vidět tady , ještě jsou další informace a recepty tady . Ten druhý je, jak vidno, z pšenice špaldy.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulgur - burgul s baklažánem

Já mám prosím doma bulgur. Je to vynikající příloha, ta u mě ve špajzu podobná vzhledem, ale i chutí rýži.

jolana
5068 příspěvků 7.6.06 21:38
Re: Burgul s baklazanom

Vies Jasmin, mas pravdu, ked sa kupuje ako bulgur to znamena, ze ked dakto bude hladat recepty nenajde ho a to by bola skoda, lebo je to velmi chutne a zdrave jedlo, dnes sme ho mali na obed a preto som ho vlastne aj pisala. Len tak mimochodom -baklazany su velmi velmi zdrave! Jasmin mas ho mlety na hrubo alebo na jemno? Je dostat doma oboje?

Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Burgul s baklazanom

Navrhuji používat jméno bulgur, pod tímhle názvem se nachází v mé spížírně a takto je ho možno zakoupit v prodejnách zdravé výživy v ČR. Už jen kvůli snadnějšímu vyhladávání receptů na labužníku by bylo dobře to sjednotit. Nebo aspoň připiš jolano prosím poznámku do receptu o původu názvu.

jolana
5068 příspěvků 7.6.06 20:39
Re: Burgul s baklazanom

Fakt je, ze som nepozerala Wikipediu ani po anglicky ani cesky ani slovensky. Ale historicky je to armenske slovo burgul. Worldbank vo svojom programe pouziva slovo burgul, armeni takisto pouzivaju slovo burgul. Urcite casom sa vela povodnych slov prelozenim pozmeni alebo prekruti.

buraci
1136 příspěvků 7.6.06 20:16
Re: Burgul s baklazanom

Wikipedia uvadi bulgur, v arabskych zemich burghul.

jolana
5068 příspěvků 7.6.06 20:06
Re: Burgul s baklazanom

Bohuzial spravne sa vola burgul nie bulgur. Je to varena psenica, potom vysusena na slnku a potom drvena bud na hrubo alebo jemnejsie. Prve zmienky su z armenie. Aj u nas sa davno, davno… pouzival burgul. Len tak mimochodom Slovania su armenskeho povodu !

Labužník Daníček02
26 příspěvků 7.6.06 19:34
Re: Burgul s baklazanom

Nebo ze by slovenstina?

Labužník Daníček02
26 příspěvků 7.6.06 19:33
Re: Burgul s baklazanom

Bulgur :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz