Recept Bulgogi (korejské ohnivé maso)

(Hodnoceno 1x) Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bulgogi (korejské ohnivé maso)

Postup

Maso nakrájíme na malé plátky o průměru tak 5-6 cm a tlouštce 3 mm. Do misky dáme všechna koření a tekutiny a dobře promícháme. Dále do ní nastrouháme ovoce a cibuli, opět promícháme. Hovězí dáme do plastikového pytlíku a přelijeme marinádou kterou necháme alespoň 1-2 hodiny působit. Pak maso dáme do misek pro každého hosta a každý si maso dává na gril sám a peče podle svého gusta. Gril by měl být elektrický, ketrý postavíme na stůl. Má li gril teflonový povrch, je dobré na maso použít tyčinky.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 26.04.07 vloženo
  • 17230x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 m. +doba naloÄą

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g Hovězí filé nebo rumpsteak
  • 2 stroužky česneku (drcený)
  • 1 jablko
  • 1 hruška nebo kiwi
  • 1 cibule
  • 10 pl sojové omáčky
  • 1 kousek zázvoru (půl palce)
  • 3 pl sezamového oleje
  • 4 pl rýžového vína nebo saké ( ev. sherry)
  • 4 pl vody
  • 4 pl hnědého cukru
  • 1 čl pepře
  • 1čl soli

Doporučená příloha

  • bílý chléb, salát,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 22.10.17 22:15

Přiznávám, že jsem se nedržela přesně receptu, ale - plátky hovězí svíčkové jsem marinovala v: 2PL saké, 4PL korejské sojovky, 2PL tmavého sezamového oleje, 3PL hnědého třtinového cukru, 8 stroužků česneku, 1/2 nastrouhané nashi, půl najemno nakrájené cibule, čerstvý zázvor, 1 větší mrkev na plátky a 3 zelené cibulky, pepř, sůl.
Okapané maso jsem zprudka opekla na grilovací pánvi, přilila zbytek marinády se zeleninou a na závěr posypala lžící bílého sezamu. Příloha rýže basmati.

Určitě to bude dobré i podle původního receptu, jen bych nedala jablko :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bulgogi (korejské ohnivé maso)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz