Recept Bukovnická polévka
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Do studené vody dáme vařit nakrájené brambory a sušené houby, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme a dáme vařit. Přidáme koření (lze použít "vajíčko" na čaj) a vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Zahustíme závrtkem z hladké mouky a smetany. Zvolna provaříme. Nakonec přidáme vejce, zlehka promícháme, již nevaříme a necháme je jen srazit v horké polévce.
Recept je z kategorií: Polévky
- 03.11.05 vloženo
- 7149x zobrazeno
Ingredience
- 4 brambory
- hrst sušených hub
- 1 malá cibule
- 1 bobkový list
- 5 celých pepřů
- 5 nových koření
- sůl
- 2 vejce
- asi 2 PL hladké mouky
- 250 ml smetany na vaření.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bukovnická polévka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bukovnická polévka
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Sobis- to bude ono. Recept je od babičky, která byla z Nezdic u Sušice.
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Někdy taky „Bílá bukovnická polévka“ podle vesnice Bukovník na Sušicku. Ale není v ní cibule a většinou ani houby (max. lišky). A bez vajíčka. Než recept dorazil z Bukovníka do Nezdic, trochu si ho kuchařky upravily
Příspěvek upraven 27.09.21 v 09:44
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Tuhle polévku dělám taky, s tím rozdílem, že koření a cibuli nechám povařit v malém hrníčku zvlášť a pak přecedím přes sítko do polévky.Dávám celou šlehačku doplněnou trochou mléka. Je fakt dobrá.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Esmeraldo, takhle téhle polévce říkala moji babička (a taky ji vařila). Babička byla z malé vesnice Nezdice u Sušice, Bukovina tedy žádná. ahoj
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Marmeladko,
tak tuto polevku jsem mela predevcirem, ale bez hribku. My ji rikame bandurkova. Moc dobra a oblibena, alespon u nas. S temi hribky nebo spise se zampiony urcite zkusim. Mej se moc pekne a at se Ti dari. A co hlavni, jen hezky pokracuj s psanim Tvych receptu. Jsou pro mne jako stvorene. Jednoduche, rychle a dobre. Proste „mnam, mnam…“.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Jéje, Marmeládo, pořád hledám ty bukvice…
Až jsem si to přečetla znovu. Polévka je zřejmě pojmenovaná po nějaké dědině.
Nicméně, jednoduché a rychlé. Zkusím.