Recept Budapestska rolada

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vyslehejte bilky do husteho snehu, pridavejte po castech cukr. Zamichejte do snehu opatrne pidinkovy prasek smichany s orisky/mandlemi. Naplnte sacek na strikani snehem a strikejte na plech - s papirem na peceni-siroke pruhy s malymi mezerami /ca 1,5-2 cm/ po cele delce plechu. Pecte do slabe ruzove bavy pri 175 stupnich 20-30 minut. Nechte vystydnout na plechu. Uslehejte slehacku a obratte vystydlou roladu papirem nahoru, opatrne ho odstrante. Namazte na na roladu uslehanou slehacku, posypte ovocem a zarolujte.
Doporucene naplne:
slehacka + maliny
slehacka + konzervovane mandarinky
parizska slehacka + banan

Recept je z kategorií: Dorty


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.11.09 vloženo
  • 3086x zobrazeno

Čas přípravy

  • ca 60 min

Ingredience

  • 2 dl bilku/ asi 6 ks/
  • 3 dl piskoveho cukru
  • 1 sacek vanilkoveho pudinku bez vareni - ca 50 gr
  • 100gr nasekanych orisku nebo mandli
  • spetku soli
  • slehacka na napln a ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Budapestska rolada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
noskovice
1323 příspěvků 30.11.09 14:15
Re: Budapestska rolada

Honzo děkuji, nantaali mi už napsala.
Soňa

 
spiser
717 příspěvků 30.11.09 14:07
Re: Budapestska rolada

Dánský název: „Budapeststang med bær“.

 
vajgl
65 příspěvků 30.11.09 02:20
Re: Budapestska rolada

Španělský ptáček, francouzský brambory, víděňský kafe… Myslíte, že to ve Španělsku, Francii nebo v Rakousku znají v té formě, jak to vaříme v Česku?

 
noskovice
1323 příspěvků 29.11.09 22:53
Re: Budapestska rolada. - spiser/nantaali,

mohli byste mi poslat originální název?
Děkuji, Soňa :-)

 
spiser
717 příspěvků 29.11.09 22:21
Re: Budapestska rolada. Noskovice.

A proc ne? I v Dánsku existuje tento recept pod stejným názvem a puvodní zemí se udává Skandinávie. Roláda vypadá takto:

Pro Tebe je zrejme nemozné pochopit ze názvy jídel nemusí souviset s místem puvodu receptu. V Cesku se napr. pripravují „ruská vejce“ která nemají s Ruskem nic spolecného. A príkladu je celá rada.

 
noskovice
1323 příspěvků 29.11.09 20:14
Re: Budapestska rolada

Budapešťská roláda, původní kuchyní Švédsko?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz