Recept Budapestska rolada

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vyslehejte bilky do husteho snehu, pridavejte po castech cukr. Zamichejte do snehu opatrne pidinkovy prasek smichany s orisky/mandlemi. Naplnte sacek na strikani snehem a strikejte na plech - s papirem na peceni-siroke pruhy s malymi mezerami /ca 1,5-2 cm/ po cele delce plechu. Pecte do slabe ruzove bavy pri 175 stupnich 20-30 minut. Nechte vystydnout na plechu. Uslehejte slehacku a obratte vystydlou roladu papirem nahoru, opatrne ho odstrante. Namazte na na roladu uslehanou slehacku, posypte ovocem a zarolujte.
Doporucene naplne:
slehacka + maliny
slehacka + konzervovane mandarinky
parizska slehacka + banan

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 29.11.09 vloženo
  • 3208x zobrazeno

Čas přípravy

  • ca 60 min

Ingredience

  • 2 dl bilku/ asi 6 ks/
  • 3 dl piskoveho cukru
  • 1 sacek vanilkoveho pudinku bez vareni - ca 50 gr
  • 100gr nasekanych orisku nebo mandli
  • spetku soli
  • slehacka na napln a ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Budapestska rolada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
noskovice
1322 příspěvků 30.11.09 14:15
Re: Budapestska rolada

Honzo děkuji, nantaali mi už napsala.
Soňa

spiser
717 příspěvků 30.11.09 14:07
Re: Budapestska rolada

Dánský název: „Budapeststang med bær“.

vajgl
65 příspěvků 30.11.09 02:20
Re: Budapestska rolada

Španělský ptáček, francouzský brambory, víděňský kafe… Myslíte, že to ve Španělsku, Francii nebo v Rakousku znají v té formě, jak to vaříme v Česku?

noskovice
1322 příspěvků 29.11.09 22:53
Re: Budapestska rolada. - spiser/nantaali,

mohli byste mi poslat originální název?
Děkuji, Soňa :-)

spiser
717 příspěvků 29.11.09 22:21
Re: Budapestska rolada. Noskovice.

A proc ne? I v Dánsku existuje tento recept pod stejným názvem a puvodní zemí se udává Skandinávie. Roláda vypadá takto:

Pro Tebe je zrejme nemozné pochopit ze názvy jídel nemusí souviset s místem puvodu receptu. V Cesku se napr. pripravují „ruská vejce“ která nemají s Ruskem nic spolecného. A príkladu je celá rada.

noskovice
1322 příspěvků 29.11.09 20:14
Re: Budapestska rolada

Budapešťská roláda, původní kuchyní Švédsko?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz