Recept Budapešťská roláda 2

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Plech na pečení vyložíme pergamenovým papírem. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Z bílků, cukru a vanilkové dřeně ušleháme pevný sníh. Do sněhu přidáme čokoládu, prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nastříkáme cukrářským sáčkem na pergamenový papír do podoby souvislého plátu velkého asi 30x40 cm. Pečeme 10 minut. Upečený plát vyklopíme na ubrousek, přikryjeme vlhkým ubrouskem a necháme vychladnout. Pergamenový papír stáhneme. Plát potřeme ve slabé vrstvě marmeládou. Utřeme máslo, přidáme vychladlý pudink a třešňovici. Plát potřeme vanilkovým krémem, srolujeme do rolády a roládu posypeme kakaem. Ozdobíme krémovými kopečky a půlkami kandovaných třešní. *1 řez má přibližně 2140 kJ, tj. 510 kcal.* Čerpáno z knihy Back vergnügen wie noch nie (2003).

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 04.03.07 vloženo
  • 6067x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • *Na vanilkový krém:*
  • 1/4 l mléka
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • 5 PL cukru
  • 200 g změklého másla
  • 2 cl třešňovice;
  • *Na těsto:*
  • 7 bílků
  • 150 g cukru
  • dřeň z vanilkového lusku
  • 100 g tabulkové čokolády
  • 60 g polohrubé mouky;
  • *Na potření:*
  • 100 g malinové marmelády;
  • *Na dohotovení:*
  • 1 PL kakaového prášku
  • 4 kandované třešně;
  • *Kromě toho:*
  • pergamenový papír na plech.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Budapešťská roláda 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz