Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Plech na pečení vyložíme pergamenovým papírem. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Z bílků, cukru a vanilkové dřeně ušleháme pevný sníh. Do sněhu přidáme čokoládu, prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nastříkáme cukrářským sáčkem na pergamenový papír do podoby souvislého plátu velkého asi 30x40 cm. Pečeme 10 minut. Upečený plát vyklopíme na ubrousek, přikryjeme vlhkým ubrouskem a necháme vychladnout. Pergamenový papír stáhneme. Plát potřeme ve slabé vrstvě marmeládou. Utřeme máslo, přidáme vychladlý pudink a třešňovici. Plát potřeme vanilkovým krémem, srolujeme do rolády a roládu posypeme kakaem. Ozdobíme krémovými kopečky a půlkami kandovaných třešní. *1 řez má přibližně 2140 kJ, tj. 510 kcal.* Čerpáno z knihy Back vergnügen wie noch nie (2003).
Recept je z kategorií: Rolády
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Budapešťská roláda 2