Recept Bůčkové závitky s kysaným zelím

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bůčkové závitky s kysaným zelím

Postup

Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepáme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Na každý takto připravený plátek dáme 1-2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakláda­ného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití či spojíme jehli­cemi. Dáme do pekáče nebo re­mosky, podlijeme vodou a za občasného otáčení pečeme do­měkka. Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby pod­léváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby byly závitky pouze podlité, ne moc ponořené do vody. Příloha - brambory na různý způsob (např. bramborové hra­nolky), rýže, můžeme sypat nasekanou petrželovou natí ne­bo pažitkou, vařené brambory i plátky osmažené cibule.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 20.01.05 vloženo
  • 12565x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vyššího libovějšího vep­řového bůčku
  • 100 g měkkého salámu (šunkového, žampió­nového apod.)
  • kysané zelí
  • 2 stroužky česneku
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůčkové závitky s kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hruškový koláč Hruškový koláč
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz