Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bůček nařízneme tak, aby z něj vznikl plát,který osolíme a opepříme.Poklademe ho na plátky pokrájeným česnekem, vymačkaným zelím, tenkými plátky jablek a kolečky klobásy, posypeme libečkem a tymiánem a zabalíme do rolády. Ovážeme jí kuchyňskou nití a za občasného polévání upečeme doměkka. Podáváme se smetanovými brambory. Smetanové brambory : Plech potřeme sádlem a poklademe oloupanými brambory nakrájenými na plátky. Osolíme, okmínujeme a lehce poprášíme strouhaným muškátovým oříškem. Brambory zalijeme sladkou smetanou a upečeme dozlatova. Obec Knížecí Pláně na Šumavě v roce 1792 založil kníže Schwarzenberg . V roce 1950 obec zanikla. Recept byl převzat z časopisu Vlasta.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
Pivečko jako křen
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bůčková roláda z Knížecích Plání
Moc se mi recept líbí, ještě nakouknu do kuchyně staré Šumavy od Václava Malovického, něco mi recept časopisu Vlasta připomíná. A dle připomínky pana Hou, dnešní počasí by tomuto receptu odpovídalo a to nejen na Knížecích Pláních.
48 příspěvků 25.1.09 03:43
moc vám děkuji za informaci. Škoda jen, že mě nepotešila. To je všechno hrozně daleko.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
My máme zatím v Praze dvě vyhlídnuté masny, kam chodíme nakupovat. SIce to není žádné bio, ale obě mají moc dobré a pěkné maso. Za zhruba dva týdny se máme stěhovat do Libochovic, tam jsou tuším taky dvě, tak uvidím, jak tot am bude s masíkem, ale doufám, že dobře. Hradec Králové máme teda celkem z ruky a to by mě asi manžel přeci jen hnal, kdybych mu koupila špekáčky 100,– a ještě bych po něm chtěla, aby pro ně jel do Náchoda
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Hou, Chovservis má takzvané výdejny, kde se vydává telefonicky objednané zboží, a to v Hradci Králové, Náchodě a v Jičíně. Zdraví Libuše.
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Libuško, nemá ten chovservis také dodávkovou službu? Kvalitní maso je ještě pořád vzácnost.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Rachel, chodím kupovat maso k Novákovi u Plusu, tam by se Tvůj manžel za ušima ubouloval jak tam mají krásné bůčky, jeden hezčí než druhý a samé libové a také pořád čerstvé, protože to tam jde rychle na odbyt. Ovšem když chci něco velmi dobrého jak v mase či v uzenině objednávám si toto ve výdejně CHovservisu v Hradci Králové kde jsou k mání produkty masokombinátu Toro Hlavečník. To je tedy bomba. Maso je pouze z vlastních ekologicky krmených chovů, specialitou je odvěšené maso z dvouletých býků. Biftek z takového masa nemá chybu. To píši o hovězím, ale oni samozřejmě prodávají skvělé vepřové. O uzeninách ani nemluvě. Nepoužívají ve výrobě žádnou rychlosůl ani éčka a vše je chuťově velmi výborné. Pravda je ,že špekáčky přijdou na 100,– kč, ale stojí to za to.No to jsem se nějak rozepsala..Pěknou dobrou noc přeje Libuše.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Hou, do října je dlouhá doba, to já si počkám až bude dštít a pak se ochladí. Dobrou noc přeje Libuše.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, tak tohle je podle mého gusta… a hlavně manželova, ten, když uslyší slovo bůček, tak se mu budou dělat boule za ušima už předem…:o)))
48 příspěvků 25.1.09 03:43
to může být skvělé, když na Pláních fičí z plání, v tomhle horku je to asi trošku těžké. To ale neznamená, že bych kritizoval. Jen bych s realizací počkal do října.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Soňo, teď, když mému synovi bude 17 let, a proto si mohu dovolit vařit i ostřejší jídla, tak tu pokrájenou klobásku velmi jemně popráším pálivou paprikou a ono se to vypeče do šťávičky a je to celé takové lehce pikantní. S tou paprikou to chce opravdu něžně, jen tak pocukrovat. Dobrou noc přeje Libuše.
Libusko, to vypada nadherne. Zive si to predstavuji. Mnam, mnam........ Ahoj Sona