Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vepřové maso nařízneme tak, aby vytvořilo co největší plát, nebo požádáme mistra řezníka při zakoupení. Maso mírně naklepeme, osolíme, jemně opepříme a pokmínujeme. Bílou klobásu vymačkáme ze střívka a rozetřeme ji na masový plát. Na ní rozdělíme sterilované nebo čerstvé řezy paprik, jarní cibulky seříznuté na 8-10 cm (zbytek upotřebíme jinde), kolečka pórku spařená horkou vodou, okapaná a vše jemně posypeme čerstvou nebo sušenou pažitkou. Kdo chce může přidat malé kyselé okurky - ty dáme do středu rolády. Maso svineme do rolády, pevně svážeme potravinářskou nití a vložíme do pekáče na rozpálený tuk, ze všech stran orestujeme, podlijeme vodou, pokmínujeme, osolíme, přikryjeme pokličkou a nejméně 45 minut pečeme na 220 °C. Pak roládu odkryjeme a upečeme doměkka za občasného přelévání šťávy, která se vypekla. Hotovou roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo chlebem. Chutná i studená.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bůčková roláda s bílou klobásou
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Opět něco pro mě!!

Ovšem budu muset počkat, až mě synek a manžel přestanou šikanovat za dobré vaření…:-)) - čeho se člověk nedočká, co?
Možná by jim měl někdo vysvětlit, že si nemusí dvakrát přidávat a cpát se do „bezvědomí“
Pak to zase roztočím (oni to stejnak dlouho nevydrží a ani to není třeba) a jako jeden z prvních přijde na řadu tento recept. Díky B.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, už je mi jasné co budeme mít v sobotu k obědu. Už se těším. Zdraví Libuše.
Ejo vyzkoušej, nebudeš litovat.
Bedlo, to musí moc dobře chutnat i vypadat, vyzkouším určitě co nejdřív.