Recept Bůčková roláda krok za krokem

Pa-mach Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V úvodu je namístě se zmínit, že tento recept je poněkud komplikovanější a časově náročnější. Mohu Vás však ujistit, že excelentní výsledek je úměrný vynaloženému úsilí. Komu lahodí labužnické pomlaskávání hodovníků u nedělní tabule, vzhůru do následujícího kulinářského dobrodružství. Pokud Vás neodradilo úvodní varování, navštivte svého řezníka (každý bodrý kuchař v kuchařských seriálech Vám neváhá vnutit vašeho řezníka) takže začněte pečlivým výběrem masa. Tuková část by neměla překročit 35% hmotnosti masa, jinak si koledujete o varovně vztyčený prst Vašeho dietologa. Maso zbavíme kůže, chrupavek a případných úlomků kostí. (Jmenovaný odpad vydusíme v malém rendlíku na výtečný vývar, kterým podlijeme budoucí roládu). Bůček překrájíme napříč vláknům na malé dílky, které třikrát, ano 3x přemeleme. Ti vybavenější použijí přístroj zvaný kutr. Dvě deci mléka ochutíme jednou kostkou silného vývaru, lžičkou žlutého koření a stejným množstvím nasekaných ančoviček nebo rybí pastou v tubě. Prosím, žádné další koření. Ingredience v mléce rozvaříme, vychladíme a následně za neustálého šlehání přiléváme do masové pasty, pak postupně vsypeme tři až čtyři pol. lžíce Solamylu. A hotovo! Vytvoříme malou placičku a téměř nasucho usmažíme. Ujistíme se, že tomu nic nechybí, naše kulinářské umění je defakto dar od Boha. Ochucenou masovou směs zabalíme do naolejované fresh folie a vložíme do lednice. Druhý den vyštracháme svojí největší, nejlépe teflonovou pánev a vytvoříme jakousi omeletu, postupujeme následovně: očistěné žampiony nakrájíme na větší díly a to proto větší, že umocníme jejích jinak nevýraznou chuť, vložíme do pánve a krátce orestujeme, přidáme drcený kmín a pepř a těsně před odstavením z plotny přiměřeně osolíme. Lehce orestujeme půl šálku anglické slaniny, dáme rovněž stranou. Do stejné pánve vlijeme čtyři rozšlehaná celá vejce, do kterých jsme postupně přidali špetku soli, čtyři pol. lžíce mléka a čtyři lžíce prosáté strouhanky. Počkáme až se vaječná hmota na dně pánve malinko zapeče. Zmírníme teplotu a do ještě řídké hmoty rovnoměrně naklademe žampiony a anglickou slaninu, případně posypeme nasekanou pažitkou. Jakmile začne omeleta na povrchu tuhnout, sejmeme jí z plotny. Pečící papír velikosti dvojnásobku omelety potřeme lehce olejem. Do válečku vytvarovanou bůčkovou hmotu položíme do středu pečícího papíru a vyválíme přes fresh folii podlouhlý bůčkový ovál. Potřeme hořčicí, do které jsme přidali drcený česnek. Ke kraji oválu položíme prochladlou omeletu a pomocí pečícího papíru zarolujeme. Dále budeme postupovat jako bychom dokončovali jablečný štrůdl, švem dolů..bla..bla..bla, atd...Vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme několik neloupaných stroužků česneku, vsuneme do předehřáté trouby a zprudka krátce zapečeme, zmírníme teplotu na 190° a zakryté pečeme cca 1 hodinu. Dalších dvacet min. pečeme odkryté a vydatně potíráme pivem se lžičkou medu. Při psaní úvodních řádků jsem si byl vědom toho, že s přibývajícími řádky narůstá frakční skupina, pro kterou mám následující náhradní řešení: na omeletu zapomeňte, stejně by se Vám mohla připálit a byla by nahořklá. Z rozváleného bůčku vykrájejte kolečka velikosti pivního tácku, na polovinu těchto tácků položte plátek sýra a druhým táckem ten první tácek zaplácněte a dlaní připlácněte... a Bingo... Cheeseburger je na světě...mnoho cheeseburgerů.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 18.02.08 vloženo
  • 14955x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hod.+den+peĂ„Ĺ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 2 dcl. mléka
  • 4 pl škrobové moučky
  • žlutá přísada do jídel
  • žampiony
  • sardelová pasta
  • strouhanka
  • 4 celá vejce
  • 10 dkg anglické slaniny
  • hořčice
  • plátkový sýr
  • med+pivo
  • olej
  • česnek
  • pažitka
  • sůl+pepř

Doporučená příloha

  • bramborovým salátem počínaje bram. kaší konče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůčková roláda krok za krokem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz