Recept Bůčková paštika se žampióny

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůčková paštika se žampióny

Postup

Vepřový bok jemně umeleme, přidáme ostatní suroviny (polovinu žampionů necháme stranou) a vše rozmixujeme dohladka. Směsí naplníme formu na paštiku, vtlačíme do ní zbylé žampiony, vložíme do vodní lázně a dáme asi na hodinu péct. Paštiku také můžeme připravit v zavařovacích sklenicích, které sterilujeme asi 1 hodinu při 100°C.

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 26.01.04 vloženo
  • 7880x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg libového vepřového boku
  • 7 vajec
  • 200 g očištěných žampionů (menší žampióny si necháme na vtlačení)
  • 3 hrstě nakrájené zelené petrželky
  • 1 lžíce vegety
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůčková paštika se žampióny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bůčková paštika se žampióny

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bůčková paštika se žampióny

Protože mi Třešnička jedním obrázkem paštiky ve svém článku o Vánocích připomněla můj soukromý slib, že vyzkouším různé paštiky, které jsou zde na Labu uveřejněné (slib proto, že jsem před rokem zkoušel jednu z Babininých paštik a sklidil jsem tehdy obrovské ovace), tak jsem pro jednoduchost přípravy začal touto.

Od Pampeliščiného receptu jsem se neodchýloval, jen dvě drobné úpravy nastaly. Neměl jsem doma vegetu a v posledním čísle Apetita byl přibalený 18g sáček bylinkové Podravky, což byla akorát jedna lžíce, tak jsem použil tuto a druhá odchýlka od receptu spočívala v tom, že jsem to poněkud přehnal s petrželkou. Ani jedno a ani druhé nebylo na škodu. Soli jsem použil 3 lžičky. Pekl jsem to cca 1 hod ve vodní lázni při 200°C a po celou dobu jsem to měl přikryté alobalem. Kdo má rád kůrčičku, určitě ve finále může alobal sejmout.

Závěrem: je to paštika „francouzského“ typu, čili neroztíratelná (podobá se spíše jemné sekané), jednoduchá a rychle připravitelná, vynikající chuti. Vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz