Recept Bůčková paštika se žampióny

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůčková paštika se žampióny

Postup

Vepřový bok jemně umeleme, přidáme ostatní suroviny (polovinu žampionů necháme stranou) a vše rozmixujeme dohladka. Směsí naplníme formu na paštiku, vtlačíme do ní zbylé žampiony, vložíme do vodní lázně a dáme asi na hodinu péct. Paštiku také můžeme připravit v zavařovacích sklenicích, které sterilujeme asi 1 hodinu při 100°C.

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 26.01.04 vloženo
  • 7794x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg libového vepřového boku
  • 7 vajec
  • 200 g očištěných žampionů (menší žampióny si necháme na vtlačení)
  • 3 hrstě nakrájené zelené petrželky
  • 1 lžíce vegety
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůčková paštika se žampióny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bůčková paštika se žampióny

Protože mi Třešnička jedním obrázkem paštiky ve svém článku o Vánocích připomněla můj soukromý slib, že vyzkouším různé paštiky, které jsou zde na Labu uveřejněné (slib proto, že jsem před rokem zkoušel jednu z Babininých paštik a sklidil jsem tehdy obrovské ovace), tak jsem pro jednoduchost přípravy začal touto.

Od Pampeliščiného receptu jsem se neodchýloval, jen dvě drobné úpravy nastaly. Neměl jsem doma vegetu a v posledním čísle Apetita byl přibalený 18g sáček bylinkové Podravky, což byla akorát jedna lžíce, tak jsem použil tuto a druhá odchýlka od receptu spočívala v tom, že jsem to poněkud přehnal s petrželkou. Ani jedno a ani druhé nebylo na škodu. Soli jsem použil 3 lžičky. Pekl jsem to cca 1 hod ve vodní lázni při 200°C a po celou dobu jsem to měl přikryté alobalem. Kdo má rád kůrčičku, určitě ve finále může alobal sejmout.

Závěrem: je to paštika „francouzského“ typu, čili neroztíratelná (podobá se spíše jemné sekané), jednoduchá a rychle připravitelná, vynikající chuti. Vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz