Recept Buchta do jitrnic
aneb Buchta do jitrnic podle mé babičkymisapoho Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vytvořit tuhé těsto, nechat vykynout. Péct do zlatova minimálně hodinu. Buchta se musí péct 4 dny napřed, jelikož musí ztvrdnout.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
- 09.02.05 vloženo
- 69213x zobrazeno
Ingredience
- Na 1kg polohrubé mouky:
- 6 dkg droždí
- zadělat mlékem
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Buchta do jitrnic
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Buchta do jitrnic podle mé babičky
135 příspěvků 25.1.09 03:43
presne tak, musi se drobit, je to prace, nadrobit treba dve ohromne buchty
) ale pak ty jitrnicky stoji za to
)
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Jelikož jsem iniciovala diskusi o buchtách do jitrnic, a od února tu dlužím odpověď, tak teď napravuju (abychom byli připravení na příští zabijačkovou sezónu
:
. Prý se nesmí „matlat“ mezi prsty, ani
když se namočí - prostě se pořád drobí.
Recept je naprosto dokonalý, ale po diskusi s pánem, který nám zabijačky dělá, jsem vyměnila polohrubou mouku za hrubou a mléko za vodu, množství droždí je přibližně stejné. Kvalitou buchty byl nadšen
Tož, domluvil jsem, howgh! B.
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Keď robíš krvavničku (krvavé jitrnice), nedávaš do nich ryžu (alebo krúpy), ale pečivo (housky) - alebo práve tu uvádzanú buchtu.
433 příspěvků 9.2.05 21:42
Ja jsem teda nepochopila jednu vec. Nikde tam neni prece rec o vnitrnostech. Je tam jen mouka, kvasnice, mleko a sul. Opravdu nerozumim
71 příspěvků 25.1.09 03:43
až teraz mi to zapálilo. V slovenčine je buchta len jedna, buď lekvárová /povidla/, maková atď. U vás výraz „buchta“ používate všeobecnejšie. O dva týždne sa chystám robiť tento výborný druh mäsových výrobkov, na betón vyskúšam a oznámim výsledok. Dík.
20 příspěvků 25.1.09 03:43
cofola: kromě ostatních ingrediencí (maso, vnitřnosti, koření) se do jitrnic přidává i bílé pečivo, obyčejně veka nebo žemle anebo právě speciální „buchta“, viz recept výše. Doufám, že jsem do toho vnesla trochu světla
B.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Priznám sa, ja som to nepochopil. Tou buchtou sa potom plnia jitrnice? Alebo sa to je s jitrnicou? Pomôžte nevedomému.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Moc děkuji. Škoda, že recept nebyl k dispozici před vánoci. Majka