Recept Buchta do jitrnic

aneb Buchta do jitrnic podle mé babičky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vytvořit tuhé těsto, nechat vykynout. Péct do zlatova minimálně hodinu. Buchta se musí péct 4 dny napřed, jelikož musí ztvrdnout.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 09.02.05 vloženo
  • 52239x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg polohrubé mouky:
  • 6 dkg droždí
  • zadělat mlékem
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Buchta do jitrnic

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Buchta do jitrnic podle mé babičky

misapoho
135 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

presne tak, musi se drobit, je to prace, nadrobit treba dve ohromne buchty :o) ale pak ty jitrnicky stoji za to :o)

Labužník Bublina
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Jelikož jsem iniciovala diskusi o buchtách do jitrnic, a od února tu dlužím odpověď, tak teď napravuju (abychom byli připravení na příští zabijačkovou sezónu :):
Recept je naprosto dokonalý, ale po diskusi s pánem, který nám zabijačky dělá, jsem vyměnila polohrubou mouku za hrubou a mléko za vodu, množství droždí je přibližně stejné. Kvalitou buchty byl nadšen :D. Prý se nesmí „matlat“ mezi prsty, ani když se namočí - prostě se pořád drobí.
Tož, domluvil jsem, howgh! B.

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahááá
kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Sarka

Keď robíš krvavničku (krvavé jitrnice), nedávaš do nich ryžu (alebo krúpy), ale pečivo (housky) - alebo práve tu uvádzanú buchtu.

Labužník Sarka
433 příspěvků 9.2.05 21:42
???

Ja jsem teda nepochopila jednu vec. Nikde tam neni prece rec o vnitrnostech. Je tam jen mouka, kvasnice, mleko a sul. Opravdu nerozumim :((

cofola
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Bublina, vďaka,

až teraz mi to zapálilo. V slovenčine je buchta len jedna, buď lekvárová /povidla/, maková atď. U vás výraz „buchta“ používate všeobecnejšie. O dva týždne sa chystám robiť tento výborný druh mäsových výrobkov, na betón vyskúšam a oznámim výsledok. Dík.

Labužník Bublina
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

cofola: kromě ostatních ingrediencí (maso, vnitřnosti, koření) se do jitrnic přidává i bílé pečivo, obyčejně veka nebo žemle anebo právě speciální „buchta“, viz recept výše. Doufám, že jsem do toho vnesla trochu světla :) B.

cofola
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Priznám sa, ja som to nepochopil. Tou buchtou sa potom plnia jitrnice? Alebo sa to je s jitrnicou? Pomôžte nevedomému.

majkas
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Buchta do jitrnic podle mé babičky

Moc děkuji. Škoda, že recept nebyl k dispozici před vánoci. Majka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz