Recept Bůček s hnědým zelím

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůček s hnědým zelím

Postup

Zelí jemne nakrájejte. V kastrolu se silným dnem rozpustte cukr za nízké teploty a jakmile cukr pení pridejte máslo. Nechte to opet vzpenit a do kastrolu pridávejte za stálého míchání po cástech zelí. Opékejte pár minut az zelí zhnedne. Pridejte sul a pepr, promíchejte, cást zelí odhrnte stranou, na zelí polozte bucek a zelím jej zakryjte. Kastrol zakryjte poklickou a varte na slabém plameni asi 1½ hodiny. Obcas promíchejte ale bucek musí být vzdy zakrytý zelím. Pokud hrozí nebezpecí pripálení, podlijte trochou vody.
Bucek vyjmete, nakrájejte na plátky a podávejte se zelím.
Klasickou prílohou je zitný chléb a horcice, nekdy i nakládaná repa nebo redkev.

Tip: Spolu se zelím opékejte i 1-2 cibule nakrájené na kosticky.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.08 vloženo
  • 3663x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 1 kg prorostlého bucku, nejlépe nasoleného
  • 3 PL cukru
  • 50 g másla
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček s hnědým zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuře na medu Kuře na medu
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz