Recept Bůček s hnědým zelím

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůček s hnědým zelím

Postup

Zelí jemne nakrájejte. V kastrolu se silným dnem rozpustte cukr za nízké teploty a jakmile cukr pení pridejte máslo. Nechte to opet vzpenit a do kastrolu pridávejte za stálého míchání po cástech zelí. Opékejte pár minut az zelí zhnedne. Pridejte sul a pepr, promíchejte, cást zelí odhrnte stranou, na zelí polozte bucek a zelím jej zakryjte. Kastrol zakryjte poklickou a varte na slabém plameni asi 1½ hodiny. Obcas promíchejte ale bucek musí být vzdy zakrytý zelím. Pokud hrozí nebezpecí pripálení, podlijte trochou vody.
Bucek vyjmete, nakrájejte na plátky a podávejte se zelím.
Klasickou prílohou je zitný chléb a horcice, nekdy i nakládaná repa nebo redkev.

Tip: Spolu se zelím opékejte i 1-2 cibule nakrájené na kosticky.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 06.01.08 vloženo
  • 3692x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 1 kg prorostlého bucku, nejlépe nasoleného
  • 3 PL cukru
  • 50 g másla
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček s hnědým zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz