Recept Bůček Dong Po - moderní verze

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůček Dong Po - moderní verze

Úvod

Povodnu verziu, co som pridal, je klasicka - kde je pouzity velmi mastny bocik. V modernej sme pouzili menej mastny a ako 21 storoci pripravu sme velmi zjednodusili. Chutove stale vyborne, aj ked trochu ine. Pouzili sme „master stock“ zo Sanghajskej kury.

Postup

3-V Cine sa pouzivaju tradicne hlinene nadoby na tuto pripravu. Nalejeme do nadoby „master stock“, pridame cerstvy zazvor a cesnak, dame do varu, vlozime kozou dolu zviazane bocikove kocky. Znizime plamen a dusime cca 1,5 hodiny. Opatrne otocime naopak a dusime dalsiu 1,5 hodinu. Pocas dusenia pridavame sahoxin vino a vodu podla potreby.

4-Ked chceme zrychlit pripravu do woku, na horuci olej dame bocik a oprazime so vsetkych stran skoro do chrumkava.

5-V tejto verziu sme stavu nezahustovali maizenou, ale zvysili plamen a zredukovali na hustejsiu omacku.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.03.11 vloženo
  • 15623x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 3 hod

Ingredience

  • 1 kg bocik
  • 250 ml master stock
  • 250 ml shaoxing vino
  • voda podľa potreby
  • 5 cm cerstvy zazvor nasekany na hrubo
  • 4 struciky cesnak

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček Dong Po - moderní verze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 25.03.11 22:59

svato, spravne slovo pri uprave tychto buckov ze su „rozvarene“, ale riskovat pri takej dlhej priprave ze sa rozpadnu - roztecu a by nevyzerali " presentable" pre zakaznikov. Tradicne sa zvazovali bananovymi listami ale aj jarnou cibulkou .

http://www.applepiepatispate.com/…-pork-belly/

 
svato
1416 příspěvků 25.03.11 17:55

Keď som pri tradičnej verzii čítala o previazaní špagátom, bola som presvedčená, že som to nejako blbo pochopila, veď keby niekto takto šnuroval každú jednu kocku, to by mu musel pánboh do sprostých vynadať - no a vidíš ho… (obrázky na blogu)

 
Bento
794 příspěvků 25.03.11 01:18

Tu prikladam vzor na modernu verziu od inych bloggerov :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz