Recept Bůček Dong Po - moderní verze

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůček Dong Po - moderní verze

Úvod

Povodnu verziu, co som pridal, je klasicka - kde je pouzity velmi mastny bocik. V modernej sme pouzili menej mastny a ako 21 storoci pripravu sme velmi zjednodusili. Chutove stale vyborne, aj ked trochu ine. Pouzili sme „master stock“ zo Sanghajskej kury.

Postup

3-V Cine sa pouzivaju tradicne hlinene nadoby na tuto pripravu. Nalejeme do nadoby „master stock“, pridame cerstvy zazvor a cesnak, dame do varu, vlozime kozou dolu zviazane bocikove kocky. Znizime plamen a dusime cca 1,5 hodiny. Opatrne otocime naopak a dusime dalsiu 1,5 hodinu. Pocas dusenia pridavame sahoxin vino a vodu podla potreby.

4-Ked chceme zrychlit pripravu do woku, na horuci olej dame bocik a oprazime so vsetkych stran skoro do chrumkava.

5-V tejto verziu sme stavu nezahustovali maizenou, ale zvysili plamen a zredukovali na hustejsiu omacku.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 25.03.11 vloženo
  • 15915x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 3 hod

Ingredience

  • 1 kg bocik
  • 250 ml master stock
  • 250 ml shaoxing vino
  • voda podľa potreby
  • 5 cm cerstvy zazvor nasekany na hrubo
  • 4 struciky cesnak

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček Dong Po - moderní verze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bento
794 příspěvků 25.03.11 22:59

svato, spravne slovo pri uprave tychto buckov ze su „rozvarene“, ale riskovat pri takej dlhej priprave ze sa rozpadnu - roztecu a by nevyzerali " presentable" pre zakaznikov. Tradicne sa zvazovali bananovymi listami ale aj jarnou cibulkou .

http://www.applepiepatispate.com/…-pork-belly/

svato
1418 příspěvků 25.03.11 17:55

Keď som pri tradičnej verzii čítala o previazaní špagátom, bola som presvedčená, že som to nejako blbo pochopila, veď keby niekto takto šnuroval každú jednu kocku, to by mu musel pánboh do sprostých vynadať - no a vidíš ho… (obrázky na blogu)

Bento
794 příspěvků 25.03.11 01:18

Tu prikladam vzor na modernu verziu od inych bloggerov :palec:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz