Recept Bryndzová pomazánka

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tuhle výbornou pomazánku dělá moje kamarádka ze Slovenska. Je to jednoduché a přitom ojedinělé jídlo z bryndzy.
Bryndzy a ne brynzy, protože je to slovenský recept ze slovenského sýra vyrobeného z mléka slovenskych ovcí :-)

Postup

Slaninu a cibuli nakrájet na nejmenší možné kostičky a na pánvi opéct, až bude slanina sklovitá a trošku opečená.

Mezi tím utřeme bryndzu se změklým máslem. Opečenou slaninu s cibulkou nechat trochu vystydnout a vmíchat do bryndzy.
Dát do misky a do ledničky tak na 30 min před servírováním, aby pomazánka ztuhla. Spojí se chutě cibulky a slaniny v máslové bryndze.

Možná varianta cibulku nesmažit, ale nechat syrovou .

Nejlepší je s obyčejným chlebem !

Recept je z kategorií: Sýrové pomazánky

Nahlásit recept

  • 06.06.11 vloženo
  • 25718x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 250 g bryndzy
  • 70 g změklého másla
  • kousek slaniny (nebo uzeného bůčku, ale slanina je lepší)
  • 1/2 cibule

Doporučená příloha

  • dobrý obyčejný chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

silvush 25.09.11 21:00

Mňam!

Diskuse k receptu Bryndzová pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
silvush
1 příspěvek 25.09.11 21:00

Mňam!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.06.11 12:17

Proč ne, ale to bych tam nedala cibuli . Az ji zase budu delat, z trosky to zkusim a ještě se zeptám kamarádky ze Slovenska jestli to dělají.

 
goro
82 příspěvků 11.06.11 12:11

Zkuste také přidat jen rozdrcený česnek, ne rozetřený se solí, brynza (bryndza) je slaná dost. Někde jsem ten recept četl pod názvem Smrdutý Valach.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.06.11 15:59

........ jo a bohuzel, nemam tolik bryndzy abych mohla experimentovat a za pul roku zkouset, zda jedna varka lehce vyschla a druha ne . Hlavni pro me je, ze v mrazaku bryndza vydrzi, nybrz ji mame tuze radi a tahle jarni je bezkonkurencni a uplne jina nez zimni. Je lehoucka, temer nestiplava, sametova, nadychana ..... :-P

Příspěvek upraven 07.06.11 v 16:00

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.06.11 15:55

casino, vim jiste, ze zkazit tim nic nemohu. Take vim jiste, ze obycejne zenske nekde na salasi neresi jestli se ta hmota jmenuje PE nebo PP ci igelit ( i ja tomu bezne rikam igelitak) ale jejich rady byvaji dobre a ja je mam rada ( i ty zenske ze salase) . Takze i kdyby to byla hloupost, syr nepokazi a ja mam dobry pocit pri jeho opecovani pred uskladnenim.

 
casino
4479 příspěvků 07.06.11 15:45

wydra,
to s tím olejem v sáčku (na 99% to nebude igelit, snad PE, PP) postrádá logiku :think:
Ale jsou věci mezi nebem a zemí 8-o
Snad by stálo za odzkoušení jednou s olejem, jednou bez, zda bude jaký rozdíl :?:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.06.11 09:05

A ja jsem dostala Joli radu, ze je dobre pred ulozenim do mrazaku tu nadobu vytrit olejem aby bryndza nevysychala. Mam zipovy sacek igelitovy, do ktereho nakapu olej a rozetru v tom sacku. Bryndzu pak rozprostru na placato a zazipiju. To vis, takova dobrota se musi opecovat s laskou :-)

Příspěvek upraven 07.06.11 v 09:06

 
jolana
5065 příspěvků 07.06.11 08:38

ak mate dobru bryzndzu kludne si ju ulozte na horsie casy do mrazaku..alebo napechovat do pohara, dobre uzavriet a na dno chladnicky.:)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.06.11 23:21

Joli, ja nejsem priznivec vice zasadnich, hodne aromatickych dochucovadel, proto nepridavam uz¨snitlik, protoze je tam cibule. Urcite je to dobre, muze si kazdy nasekat kolik hrdlo raci, i petrzelka by se hodila treba. Jak rada bych ti poslala balik bryndzy! :roll:

 
jolana
5065 příspěvků 06.06.11 23:05

Wydro, skus nasekat do nej snytlik..teda pazitku…bude este lepsia..a cibulu u nas davame zasadne cerstvu…boooze to su chute takto na noc a zo slaninu dokonca ,az mi to tuna zavonalo…ze ti nie je hanba :mrgreen:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.06.11 22:57

glamo dej se do toho, ted je vyborna bryndza jarni !

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.06.11 22:53

Wydro…to vypadá výborně! Jdou na mě chutě… ;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz