Recept Bryndzová pomazánka

(Hodnoceno 2x) wydra Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bryndzová pomazánka

Úvod

Tuhle výbornou pomazánku dělá moje kamarádka ze Slovenska. Je to jednoduché a přitom ojedinělé jídlo z bryndzy.
Bryndzy a ne brynzy, protože je to slovenský recept ze slovenského sýra vyrobeného z mléka slovenskych ovcí :-)

Postup

Slaninu a cibuli nakrájet na nejmenší možné kostičky a na pánvi opéct, až bude slanina sklovitá a trošku opečená. Mezi tím utřeme bryndzu se změklým máslem. Opečenou slaninu s cibulkou nechat trochu vystydnout a vmíchat do bryndzy. Dát do misky a do ledničky tak na 30 min před servírováním, aby pomazánka ztuhla. Spojí se chutě cibulky a slaniny v máslové bryndze. Možná varianta cibulku nesmažit, ale nechat syrovou . Nejlepší je s obyčejným chlebem !

Recept je z kategorií: Sýrové pomazánky

Nahlásit recept

  • 06.06.11 vloženo
  • 37017x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 250 g bryndzy
  • 70 g změklého másla
  • kousek slaniny (nebo uzeného bůčku, ale slanina je lepší)
  • 1/2 cibule

Doporučená příloha

  • dobrý obyčejný chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 1.11.20 11:22

Výborná pomazánka
Do pomazánky jsem zamíchala jen slaninu. Pak jsem servírovala ve 3 variantách:

  1. na očesnekované topince
  2. na celozrnném chlebu navrch lehce poprášené drceným kmínem, mletou sladkou paprikou a jemně sekaným česnekem
  3. (na fotce) na plátcích bílé bagety s čerstvou cibulí a proužkem chilli papričky


Vřele doporučuji!!!

P. S. Na bryndze nešetřete, kupujte kvalitní s min. 50% ovčího mléka. Ty ostatní jsou pouhou ubohou imitací k ošálení chuti.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

silvush 25.9.11 21:00

Mňam!

Diskuse k receptu Bryndzová pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bryndzová pomazánka

silvush
1 příspěvek 25.9.11 21:00

Mňam!

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.6.11 12:17

Proč ne, ale to bych tam nedala cibuli . Az ji zase budu delat, z trosky to zkusim a ještě se zeptám kamarádky ze Slovenska jestli to dělají.

goro
82 příspěvků 11.6.11 12:11

Zkuste také přidat jen rozdrcený česnek, ne rozetřený se solí, brynza (bryndza) je slaná dost. Někde jsem ten recept četl pod názvem Smrdutý Valach.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.6.11 15:59

........ jo a bohuzel, nemam tolik bryndzy abych mohla experimentovat a za pul roku zkouset, zda jedna varka lehce vyschla a druha ne . Hlavni pro me je, ze v mrazaku bryndza vydrzi, nybrz ji mame tuze radi a tahle jarni je bezkonkurencni a uplne jina nez zimni. Je lehoucka, temer nestiplava, sametova, nadychana ..... :-P

Příspěvek upraven 07.06.11 v 16:00

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.6.11 15:55

casino, vim jiste, ze zkazit tim nic nemohu. Take vim jiste, ze obycejne zenske nekde na salasi neresi jestli se ta hmota jmenuje PE nebo PP ci igelit ( i ja tomu bezne rikam igelitak) ale jejich rady byvaji dobre a ja je mam rada ( i ty zenske ze salase) . Takze i kdyby to byla hloupost, syr nepokazi a ja mam dobry pocit pri jeho opecovani pred uskladnenim.

casino
4497 příspěvků 7.6.11 15:45

wydra,
to s tím olejem v sáčku (na 99% to nebude igelit, snad PE, PP) postrádá logiku :think:
Ale jsou věci mezi nebem a zemí 8-o
Snad by stálo za odzkoušení jednou s olejem, jednou bez, zda bude jaký rozdíl :?:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.6.11 09:05

A ja jsem dostala Joli radu, ze je dobre pred ulozenim do mrazaku tu nadobu vytrit olejem aby bryndza nevysychala. Mam zipovy sacek igelitovy, do ktereho nakapu olej a rozetru v tom sacku. Bryndzu pak rozprostru na placato a zazipiju. To vis, takova dobrota se musi opecovat s laskou :-)

Příspěvek upraven 07.06.11 v 09:06

jolana
5068 příspěvků 7.6.11 08:38

ak mate dobru bryzndzu kludne si ju ulozte na horsie casy do mrazaku..alebo napechovat do pohara, dobre uzavriet a na dno chladnicky.:)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.6.11 23:21

Joli, ja nejsem priznivec vice zasadnich, hodne aromatickych dochucovadel, proto nepridavam uz¨snitlik, protoze je tam cibule. Urcite je to dobre, muze si kazdy nasekat kolik hrdlo raci, i petrzelka by se hodila treba. Jak rada bych ti poslala balik bryndzy! :roll:

jolana
5068 příspěvků 6.6.11 23:05

Wydro, skus nasekat do nej snytlik..teda pazitku…bude este lepsia..a cibulu u nas davame zasadne cerstvu…boooze to su chute takto na noc a zo slaninu dokonca ,az mi to tuna zavonalo…ze ti nie je hanba :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.6.11 22:57

glamo dej se do toho, ted je vyborna bryndza jarni !

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.6.11 22:53

Wydro…to vypadá výborně! Jdou na mě chutě… ;-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz