Recept Bryndzová pomazánka

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tuhle výbornou pomazánku dělá moje kamarádka ze Slovenska. Je to jednoduché a přitom ojedinělé jídlo z bryndzy.
Bryndzy a ne brynzy, protože je to slovenský recept ze slovenského sýra vyrobeného z mléka slovenskych ovcí :-)

Postup

Slaninu a cibuli nakrájet na nejmenší možné kostičky a na pánvi opéct, až bude slanina sklovitá a trošku opečená.

Mezi tím utřeme bryndzu se změklým máslem. Opečenou slaninu s cibulkou nechat trochu vystydnout a vmíchat do bryndzy.
Dát do misky a do ledničky tak na 30 min před servírováním, aby pomazánka ztuhla. Spojí se chutě cibulky a slaniny v máslové bryndze.

Možná varianta cibulku nesmažit, ale nechat syrovou .

Nejlepší je s obyčejným chlebem !

Recept je z kategorií: Sýrové pomazánky


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.06.11 vloženo
  • 24144x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 250 g bryndzy
  • 70 g změklého másla
  • kousek slaniny (nebo uzeného bůčku, ale slanina je lepší)
  • 1/2 cibule

Doporučená příloha

  • dobrý obyčejný chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

silvush 25.09.11 21:00

Mňam!

Diskuse k receptu Bryndzová pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
silvush
1 příspěvek 25.09.11 21:00

Mňam!

 
wydra  11.06.11 12:17

Proč ne, ale to bych tam nedala cibuli . Az ji zase budu delat, z trosky to zkusim a ještě se zeptám kamarádky ze Slovenska jestli to dělají.

 
goro
82 příspěvků 11.06.11 12:11

Zkuste také přidat jen rozdrcený česnek, ne rozetřený se solí, brynza (bryndza) je slaná dost. Někde jsem ten recept četl pod názvem Smrdutý Valach.

 
wydra  07.06.11 15:59

........ jo a bohuzel, nemam tolik bryndzy abych mohla experimentovat a za pul roku zkouset, zda jedna varka lehce vyschla a druha ne . Hlavni pro me je, ze v mrazaku bryndza vydrzi, nybrz ji mame tuze radi a tahle jarni je bezkonkurencni a uplne jina nez zimni. Je lehoucka, temer nestiplava, sametova, nadychana ..... :-P

Příspěvek upraven 07.06.11 v 16:00

 
wydra  07.06.11 15:55

casino, vim jiste, ze zkazit tim nic nemohu. Take vim jiste, ze obycejne zenske nekde na salasi neresi jestli se ta hmota jmenuje PE nebo PP ci igelit ( i ja tomu bezne rikam igelitak) ale jejich rady byvaji dobre a ja je mam rada ( i ty zenske ze salase) . Takze i kdyby to byla hloupost, syr nepokazi a ja mam dobry pocit pri jeho opecovani pred uskladnenim.

 
casino
4463 příspěvků 07.06.11 15:45

wydra,
to s tím olejem v sáčku (na 99% to nebude igelit, snad PE, PP) postrádá logiku :think:
Ale jsou věci mezi nebem a zemí 8-o
Snad by stálo za odzkoušení jednou s olejem, jednou bez, zda bude jaký rozdíl :?:

 
wydra  07.06.11 09:05

A ja jsem dostala Joli radu, ze je dobre pred ulozenim do mrazaku tu nadobu vytrit olejem aby bryndza nevysychala. Mam zipovy sacek igelitovy, do ktereho nakapu olej a rozetru v tom sacku. Bryndzu pak rozprostru na placato a zazipiju. To vis, takova dobrota se musi opecovat s laskou :-)

Příspěvek upraven 07.06.11 v 09:06

 
jolana
5064 příspěvků 07.06.11 08:38

ak mate dobru bryzndzu kludne si ju ulozte na horsie casy do mrazaku..alebo napechovat do pohara, dobre uzavriet a na dno chladnicky.:)

 
wydra  06.06.11 23:21

Joli, ja nejsem priznivec vice zasadnich, hodne aromatickych dochucovadel, proto nepridavam uz¨snitlik, protoze je tam cibule. Urcite je to dobre, muze si kazdy nasekat kolik hrdlo raci, i petrzelka by se hodila treba. Jak rada bych ti poslala balik bryndzy! :roll:

 
jolana
5064 příspěvků 06.06.11 23:05

Wydro, skus nasekat do nej snytlik..teda pazitku…bude este lepsia..a cibulu u nas davame zasadne cerstvu…boooze to su chute takto na noc a zo slaninu dokonca ,az mi to tuna zavonalo…ze ti nie je hanba :mrgreen:

 
wydra  06.06.11 22:57

glamo dej se do toho, ted je vyborna bryndza jarni !

 
glama  06.06.11 22:53

Wydro…to vypadá výborně! Jdou na mě chutě… ;-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz