Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
barth Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na slanině orestujeme cibuli zaprášíme moukou a zalijeme bujonem. Když se začne vařit, přidáme mléko, smetanu a bryndzu. Až se bryndza rozvaří, přidáme brambory. Dochutíme kmínem.
Recept je z kategorií: Polévky
Pagáče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bryndzová polévka
2904 příspěvků 12.3.09 17:26
Ja dám variť zemiaky pokrájané na kocky, keď sú mäkké, vlejem bryndzu rozmiešanú s mliekom. V lete pridávam voňavý kôpor. A kyslá smotana to len vylepší…
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak musím ještě přidat pochvalnou recenzi - manžel se ptal, jestli tato polévka zabere moc času. Po odpovědi, že ne, jenom je třeba mít na ni bryndzu, říkal, že by tato polévka mohla být častěji. Je fakt, že šmakovala jak manželovi, tak synovi a samozřejmě mně taky.
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Ta mouka tam ani není nutná. Chutné zpestření jídelníčku, zvlášť když jsem měla koupenou brynzu a nechtělo se mi ji jíst.
109 příspěvků 25.1.09 03:43
To je bezva recept na zpracování zbylých brambor. Hned, jak bude příležitost, vyzkouším
)
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Jestli můžu, tak bych doporučoval rozmíchat mléko s bryndzou v samostatném hrnku, provařit a pak nalít k bujónu. Polévka je hladší, jemnější a ještě ušetříš čas.