Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tea63 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na slanině a sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme maso nakrájené na kostky a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme asi do 3/4 vínem, přidáme koření a sůl. Dusíme pod poklicí doměkka, případně podléváme vínem, ale ne moc, jen v případě vyvaření. Když je maso měkké, vylovíme koření, přidáme asi 4 PL brusinkového kompotu, trošku citronové šťávy a ohladíme lžičkou cukru. Provaříme již bez pokličky, aby se šťáva zahustila, nesmí jí být mnoho. Podle návodu si připravíme polentu ( používám "Nový věk") a rozetřeme na tácek vyložený alobalem v asi 1,5 cm vrstvě. Necháme vychladnout a ztuhnout. Pak pokrájíme na libovolné tvary a osmažíme na oleji dozlatova. Pokud jsme hračičkové, použijeme vánoční vykrajovátka.:-) Na talíři můžeme maso ještě posypat strouhanou Nivou, je to velmi dobré.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
velice dobré jsou k tomu také spätzle nebo bramborové halušky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brusinkové hovězí s opečenou polentou
353 příspěvků 19.3.09 05:36
Teo, jsem ráda,že někdo vytáhl Tvůj recept na světlo boží. Nechala jsem se taky zlákat na dnešní večeři, původně se mi nechtělo do té polenty, naplánovala jsem jako přílohu bramborové krokety, ale nakonec jsem přece jen udělala polentu a vůůůbec nelituju. Famózní kombinace- děkuju!
935 příspěvků 17.3.09 21:09
Tak koukám, koukám, že je mi ten název nějaký povědomý !
Nojo, vždyť jsem to vařila minulou neděli.
Jsem ráda, že Vám chutná a Lucinko dík, že
jsi receptík zase vytáhla na světlo.
Soňo, klidně marmeládu dej, já někdy koupím kompot a on stejně vypadá jako marmeláda. Já to naposledy dojídala jen s bagetkou a zdála se mi ze všech příloh nejlepší, plus červené vínko, samozřejmě. Tak ať si pochutnáte !
Ano
Ja jsem si privezla jenom marmeladu brusinkovou. Muzu ji pouzit, misto kompotu?
Predem dekuji, Sona.
23 příspěvků 17.3.09 04:44
Tedaaa…tohle byla mnamka…masicko jsem dělala v papiňáku, takže rychlost byla akorat a nestihla jsem se ani nudit a bylo hotovo. Ta niva je na ty brusinky opravdu dokonalá. Díky za recept!!
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborné. Udělala jsem dnes, nemohla jsem vydržet do víkendu. Jako přílohu jsem udělala halušky a víno jsem zvolila dobrý italský Merlot. Buhužel jsem zapomněla koupit nivu, příště napravím, po ochutnání si ji v kombinaci s vínem a brusinkami opravdu dovedu představit, mňam. Díky za recept.
to je právě to nejhorší
- chutná stále, ale toto bylo zase exkluziv,
prostě skvělé a nezbylo 
935 příspěvků 25.1.09 03:43
to je krásná fotečka…díky a snad i chutnalo.:-)
dneska jsem zabodovala, díky tvému receptu jsme měli svátek ve středu, oběd který by se mohl vydávat za zvěřinu a ta polenta, moje a Zdendova milovaná v jakékoli úpravě …:-))
Tak to je nádhera. A já myslela, že je to tak roztomilý překlep
Tos mě tedy dostala… 

P.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
ten cukr být nemusí, to vždycky říkala moje maminka - ohladíme lžičkou cukru, když byla chuť omáčky taková drsná…safra, jak to popsat ?
Záleží také na těch brusinkách......ale
Labužník si poradí, ne? 
Tenhle receptík se mi moc líbí, také kvůli té polentě. Jen nevím, jak moc příjemné je „ohlazení“ lžičkou cukru

P.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..ked sa este pod recept s brusinkama rozprava o kopru..chybaju uz len skvarky.. minule tie hubove ma zabili :').. tie zemiacky su mooooc dobre..a k nim fajny jogurt alebo kefir..;)
sakryš, já na to dnes zapomněla, je to na dvojce v 6 ? Lenoch nekouká do mailu .-) A brusinky jsem si dnes přinesla z lesa, pár snítek, a hle - recept na mne čeká, že by teleportace myšlenek
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě k těm bramborám. Před chvílí jsem myslela na Bonu, Tebe a ostatní koprové nadšence. V TV vařil nějaký pravoslavný mnich brambory v římském hrnci a měl spoustu kopru naloženého v láhvi oleje. Brambory ve slupce pokrájel na čtvrtky, přidal hodně jarní cibulky a petrželku, sůl, pokapal tím koprovým olejem a dal péct. Já na to měla chuť i přes obrazovku.:-) Hezký večer. Tea
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak si nech chutnat, dnes jsem vařila k obědu a vonělo to po celém domě:-) Na talíři ještě sypu strouhanou Nivou - a já to tam nenapsala. Doplním, kombinace vína, brusinek a plísňového sýra je skvělá.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
brusinkové hovězí mě nadchlo! Za tento recept DÍK! Asi to zkusím s brambory; to je moje oblíbená příloha (i hlavní jídlo - dnes jsem měl k večeři obyčejné ´brambory na loupačku´ s nízkotučným bezpříchuťovým sýrem, do kterého jsem vmíchal trochu sterilovaného kopru; zapíjel jsem čajem PULMORAN… příjemně hořké).
935 příspěvků 25.1.09 03:43
a komu se pravidelně záhadně zmenšuje oblečení ve skříni, jako mně, nakrájí si k tomu spoustu pekingského zelí. Z dálky to vypadá jako halušky
a mně to fakt chutná.