Recept Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Postup

Na slanině a sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme maso nakrájené na kostky a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme asi do 3/4 vínem, přidáme koření a sůl. Dusíme pod poklicí doměkka, případně podléváme vínem, ale ne moc, jen v případě vyvaření.
Když je maso měkké, vylovíme koření, přidáme asi 4 PL brusinkového kompotu, trošku citronové šťávy a ohladíme lžičkou cukru. Provaříme již bez pokličky, aby se šťáva zahustila, nesmí jí být mnoho.

Podle návodu si připravíme polentu ( používám „Nový věk“) a rozetřeme na tácek vyložený alobalem v asi 1,5 cm vrstvě. Necháme vychladnout a ztuhnout. Pak pokrájíme na libovolné tvary a osmažíme na oleji dozlatova. Pokud jsme hračičkové, použijeme vánoční vykrajovátka.:-)

Na talíři můžeme maso ještě posypat strouhanou Nivou, je to velmi dobré.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.09.07 vloženo
  • 7612x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího masa ( nebo libové přední )
  • 2 střední cibule
  • suché červené víno
  • 1 bobkový list
  • 3 nová koření
  • 1 KL tymiánu
  • sůl
  • kousek slaniny a 1 KL sádla
  • cukr
  • citronová šťáva
  • brusinkový kompot
  • instantní polenta
  • olej na opečení

Doporučená příloha

  • velice dobré jsou k tomu také spätzle nebo bramborové halušky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 19.03.09 05:36
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Teo, jsem ráda,že někdo vytáhl Tvůj recept na světlo boží. Nechala jsem se taky zlákat na dnešní večeři, původně se mi nechtělo do té polenty, naplánovala jsem jako přílohu bramborové krokety, ale nakonec jsem přece jen udělala polentu a vůůůbec nelituju. Famózní kombinace- děkuju!

 
tea63
935 příspěvků 17.03.09 21:09
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Tak koukám, koukám, že je mi ten název nějaký povědomý ! :-) Nojo, vždyť jsem to vařila minulou neděli. :-) Jsem ráda, že Vám chutná a Lucinko dík, že jsi receptík zase vytáhla na světlo.
Soňo, klidně marmeládu dej, já někdy koupím kompot a on stejně vypadá jako marmeláda. Já to naposledy dojídala jen s bagetkou a zdála se mi ze všech příloh nejlepší, plus červené vínko, samozřejmě. Tak ať si pochutnáte ! ;-)

 
casino
4463 příspěvků 17.03.09 06:07
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Ano :-)

 
noskovice
1323 příspěvků 17.03.09 05:39
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Ja jsem si privezla jenom marmeladu brusinkovou. Muzu ji pouzit, misto kompotu?
Predem dekuji, Sona.

 
Lucinka21
23 příspěvků 17.03.09 04:44
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Tedaaa…tohle byla mnamka…masicko jsem dělala v papiňáku, takže rychlost byla akorat a nestihla jsem se ani nudit a bylo hotovo. Ta niva je na ty brusinky opravdu dokonalá. Díky za recept!!

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Výborné. Udělala jsem dnes, nemohla jsem vydržet do víkendu. Jako přílohu jsem udělala halušky a víno jsem zvolila dobrý italský Merlot. Buhužel jsem zapomněla koupit nivu, příště napravím, po ochutnání si ji v kombinaci s vínem a brusinkami opravdu dovedu představit, mňam. Díky za recept.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou - teo :-)

to je právě to nejhorší :-) - chutná stále, ale toto bylo zase exkluziv, prostě skvělé a nezbylo :-)

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou- Dandi:-)

to je krásná fotečka…díky a snad i chutnalo.:-)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou - teo :-)

dneska jsem zabodovala, díky tvému receptu jsme měli svátek ve středu, oběd který by se mohl vydávat za zvěřinu a ta polenta, moje a Zdendova milovaná v jakékoli úpravě …:-))

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Tak to je nádhera. A já myslela, že je to tak roztomilý překlep :-) Tos mě tedy dostala… :-)))
P. :-)

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou- Papaja:-))

ten cukr být nemusí, to vždycky říkala moje maminka - ohladíme lžičkou cukru, když byla chuť omáčky taková drsná…safra, jak to popsat ? :-)))) Záleží také na těch brusinkách......ale Labužník si poradí, ne? :-)

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Tenhle receptík se mi moc líbí, také kvůli té polentě. Jen nevím, jak moc příjemné je „ohlazení“ lžičkou cukru :-)))
P. :-)))

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: provokace..o)))

..ked sa este pod recept s brusinkama rozprava o kopru..chybaju uz len skvarky.. minule tie hubove ma zabili :').. tie zemiacky su mooooc dobre..a k nim fajny jogurt alebo kefir..;)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou - Teo :-)

sakryš, já na to dnes zapomněla, je to na dvojce v 6 ? Lenoch nekouká do mailu .-) A brusinky jsem si dnes přinesla z lesa, pár snítek, a hle - recept na mne čeká, že by teleportace myšlenek :-)

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou- MI-LAN, Bona..

Ještě k těm bramborám. Před chvílí jsem myslela na Bonu, Tebe a ostatní koprové nadšence. V TV vařil nějaký pravoslavný mnich brambory v římském hrnci a měl spoustu kopru naloženého v láhvi oleje. Brambory ve slupce pokrájel na čtvrtky, přidal hodně jarní cibulky a petrželku, sůl, pokapal tím koprovým olejem a dal péct. Já na to měla chuť i přes obrazovku.:-) Hezký večer. Tea

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou

Tak si nech chutnat, dnes jsem vařila k obědu a vonělo to po celém domě:-) Na talíři ještě sypu strouhanou Nivou - a já to tam nenapsala. Doplním, kombinace vína, brusinek a plísňového sýra je skvělá.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou - teo63,

brusinkové hovězí mě nadchlo! Za tento recept DÍK! Asi to zkusím s brambory; to je moje oblíbená příloha (i hlavní jídlo - dnes jsem měl k večeři obyčejné ´brambory na loupačku´ s nízkotučným bezpříchuťovým sýrem, do kterého jsem vmíchal trochu sterilovaného kopru; zapíjel jsem čajem PULMORAN… příjemně hořké).

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brusinkové hovězí s opečenou polentou- dodatek

a komu se pravidelně záhadně zmenšuje oblečení ve skříni, jako mně, nakrájí si k tomu spoustu pekingského zelí. Z dálky to vypadá jako halušky :-) a mně to fakt chutná.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz