Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Ilis02 Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Veškeré maso nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme k osmahnutému masu. Poté přidáme na plátky nakrájené žampióny, opepříme, osolíme a vše společně podusíme. Krátce před dohotovením, přichutíme glutasolem a zalijeme šlehačkou. Přivedeme k varu a ihned podáváme.
Recept je z kategorií: Minutky
rýže nebo opečené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bruselské soté
věřím tomu, že se podaří. Moje známá má vnuka ženatého v Belgii. Občas sem za babičkou jezdí i se svojí ženou Enn. Nevěřím, že by se v Belgii takto vařilo, protože oni si vybírají to nejlepší z nejlepšího.
České soté = francouzské sauté pro ty, kteří teď nemají jasno nebo náhodou jsou začátečníci a uvedené výrazy je uvedou v omyl. Odvozeno od slovesa skákat-poskakovat. Rychle orestované (třeba maso) na pánvi poskakuje.
Není mi jasno v čem je recept bruselský, ale doufám, že mi to autor upřesní, ale uvítala bych klidný komentář někoho kdo žije v Belgii a zajímá ho gastronomie. Mám totiž dojem, že často autoři opisují horem pádem recepty ze všech koutů světa, aniž by ty kuchyně dobře znali. I tak se dá mnoho vysvětlit, ale kultura diskuze může zůstat ne?
Pane kolego, to je naprosto přesné
. Děkuji za připomínku.
Mrtvolo, myslela jste toto, nebo je tu ještě větší hrůza?
Kuřecí soté
600 g kuřecích prsíček,grilovací koření,olej,300 g kečupu,
Maso nakrájíme nadrobno, naložíme do grilovacího koření a dáme na noc do chladničky. Pak zprudka orestujeme na trošce oleje. Až je maso hotové, přidáme kečup a necháme probublat. Podávame se zeleninou a okurkovým salátem.
možná máš pravdu, asi kuchaře podceňuji… Jen mě to u těch ledvinek napadlo, že by se to možná mohlo někomu hodit. Omouvám se, pokud jsem se někoho a něčích kuchařských zkušeností dotkla.
Maso koupíš v podstatě v kuchyňské úpravě, ledvinky ne, proto ten můj komentář, nepřipadalo mi to tak mimoňské, ale podle tvé reakce asi je… Tak jo
33 příspěvků 31.3.09 23:08
ještě k té nesnášenlivosti…
Nevadí mi lidé, kteří se mé osoby,nebo mých nejbližších nikterak nedotknou…
Ale,abych o někom,koho osobně nepoznám,řekla,že ho nesnáším to nééé!!!
S poslanci můžu jen nesouhlasit… (Jsme jen lidi)…
33 příspěvků 31.3.09 22:57
to se mi snad jen zdá… bez urážky…
Nechceš doufám po mě,abych tu též vypisovala, jak se tele bourá,stahuje atd?…
Od toho jsou komenty…
79 příspěvků 31.3.09 21:23
mysim si, ze pokial by sme masko osolili a okorenili a nasledne na to osmahli ale na masle tak na zaver nie je v ziadnom pripade treba strkat nejaky glutasol. Toto su totiz tak jedinecne chute a obzvlast ked sa to este bude dusit so sampionmi a zaverecnou bodkou je sladka smotana, ze naozaj si zacinam mysliet ze si toto nikdy nevarila. Alebo sa mylim? I ked mozno ja by som sampiony rozdelila na dve casti jednu na zaciatok a na zaver tak len na lahko do chrumkava…hmm ale neber to ako utok je len ako uvaha :--))
hm… teď se zase zamýšlím nad sebou a svou nesnášenlivostí, mě osobně vadí spousta lidí, které jsem osobně nepoznala, například jen z poslanecké sněmovny bych jich mohla vyjmenovat celou škálu
A to sauteau - neber si to osobně, starousedlíci, když vidí podobný recept na soté, jsou ve střehu, pokud si dáš tu práci a nalistuješ ďábelské soté z roštěnce, pochopíš, Ilis.

Teď si trochu troufám, ale věřím, že se neurazíš, když dodám poznámku - přidej do receptu chipsíky, kapary a hrášek. Rázem budeš mít recept na sosík z čertvé zeleniny, ke kterému se často podávají bramboráky.
Až přečteš recept, pochopíš, že to není invektiva na tebe, jen takový žertík
(Abych tě uklidnila, také jsem autorkou jednoho receptu na soté , také jsem čekala na ďábelské reakce
)
P.S. V receptu máš veliké množství masa, vykašli se na glutasol, bude to dobré i bez něj. A kvůli začátečníkům bych ti ještě doporučila podrobnější postup, jak s ledvinkami, byla by škoda, aby došlo ke znehodnocení receptu a zklamání mnohých kuchařů i jedlíků. Ještě bych pouvažovala, jestli masa nedávat dusit postupně, myslím, že telecí kýta bude hotová dřív než roštěnec… ale to už musíš podle svých zkušeností zodpovědět sama.
33 příspěvků 31.3.09 19:54
bravo-opět jsi nezklamala!!!Už jsem se těšila,co opět přechytralého na mě s obrazovky vypadne…:)))
Babicu nesleduji,takže jeho kuchařské umění neznám a nemohu posoudit,ale samozřejmě jako člověk mi nevadí…
A nevadí mi nikdo, koho osobně sama nepoznám…
A kruci himl, „sauteau“ jsme tu už fakt dlouho neměli a dokonce s glutasolem místo kečupu. Ilis bravo! Rosteš. Alergici budou blahem bez sebe.
.
Přiznej se, že ty vaříš u Babicy - dlouho se s tím nepárat, vzít, co máte po ruce, ono se to vžaludku stejně smíchá
Prosím tě, přiště ratatuli, jóóóóó?