Recept Bruselka v těstíčku

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

… a zas ten půst

Postup

Kapustičky povařím v osolené vodě s mírným dodatkem cukru. Přecedím a nechám vychladnout. V míse rozšlehám žloutky, z bílků utluču sníh. K žloutkům postupně přidávám za stálého míchání mouku a olej, sůl, když je těsto moc tuhé přidám lžíci nebo několik vody. Míchám a míchám, abych neměl těsto hrudkovité – vostuda. Těstíčko by mělo mít konzistenci husté smetany. Pak velmi delikátně zapracuji sníh. Vychladlé růžičky kapusty ožupánkuji v těstíčku a smažím na hlubokém tuku.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Jednotlivé chody Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 1135x zobrazeno

Ingredience

  • 0,300 kg růžičkové kapusty
  • 2 dl (sklenka) hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 PL oleje
  • Cukr, sůl
  • Tuk na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jarda167 21.10.14 15:13

Je to velmi rychlé a překvapivě dobré

Diskuse k receptu Bruselka v těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bruselka v těstíčku

Zuzka1973
2362 příspěvků 1.3.13 13:52

Tak toto mne oslovilo hned po rozkliknutí… ukládám a už s těším, až zrealizuji :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz