Recept Bruselka v těstíčku

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

… a zas ten půst

Postup

Kapustičky povařím v osolené vodě s mírným dodatkem cukru. Přecedím a nechám vychladnout. V míse rozšlehám žloutky, z bílků utluču sníh. K žloutkům postupně přidávám za stálého míchání mouku a olej, sůl, když je těsto moc tuhé přidám lžíci nebo několik vody. Míchám a míchám, abych neměl těsto hrudkovité – vostuda. Těstíčko by mělo mít konzistenci husté smetany. Pak velmi delikátně zapracuji sníh. Vychladlé růžičky kapusty ožupánkuji v těstíčku a smažím na hlubokém tuku.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Jednotlivé chody Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 967x zobrazeno

Ingredience

  • 0,300 kg růžičkové kapusty
  • 2 dl (sklenka) hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 PL oleje
  • Cukr, sůl
  • Tuk na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jarda167 21.10.14 15:13

Je to velmi rychlé a překvapivě dobré

Diskuse k receptu Bruselka v těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 01.03.13 13:52

Tak toto mne oslovilo hned po rozkliknutí… ukládám a už s těším, až zrealizuji :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz