Recept Brunswick v pomalém hrnci

spiser Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Brunswick v pomalém hrnci

Postup

Do pomalého hrnce dejte kure, vodu, cibuli, sunku a brambory. Varte zakryté na LOW 4-5 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby, az je kure mekké. Vyjmete kure z hrnce, zbavte je kostí a vratte je zpet do hrnce. Do hrnce pridejte rajcata, fazole, kukurici, sul, korenenou sul, cukr a pepr. Hrnec prepnete na HIGH a varte jeste 1 hodinu. Tip: Jak známo, je velmi mnoho jídel které se nazývají "Brunswick". Na príklad se v tomto uvedeném receptu dá kure nahradit králíkem. Je dost nejasné jestli toto jídlo puvodne pochází z Kanady ci z USA. Protoze je tento recept kanadský, zvolil jsem zemi puvodu Kanadu.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 22.05.07 vloženo
  • 14000x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-6 hodin

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kure asi 1000 g
  • 1 l vody
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • 250 ml varené sunky, nakrájené na kosticky
  • 1-2 brambory, nakrájené na kosticky
  • 450 ml konzervovaných rajcat v kouscích
  • 150 g zmrazených a cástecne rozmrazených fazolí lima
  • 150 g kukuricných zrn, zmrazených a cástecne rozmrazených
  • ½ KL cukru
  • 1/8 KL pepre
  • 1/4 KL korenené soli, lze vynechat

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brunswick v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brunswick v pomalém hrnci

gemma
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci.

Spiser, tak na mne vykoukl ten Tvůj recept, který se tu vařil před rokem. Brunswick je moc dobrý „Eintopf“ a i když původní recept je z Virginie, vaří se i v Kanadě skoro všude. Znám ho většinou ze tří mas a s okrou, jako nedílnou součástí, což je snad ibišek. Ale nejraděj mám ten s ječnými krupkami místo brambor nebo s kukuřičnými knedlíčky. Díky za uveřejnění, myslím, že bude chutnat i tady.

srimpik
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci:-)

Pujcila jsem si, ja neverici Tomas, pomaly hrnec od kamaradky, dnes ho privezla a zitra hned vyzkousim. Kazdy peje chvalu na tenhle hrnec a jelikoz ziju v Kanade, proc nevyzkouset kanadsky recept, ze jo…
Diky a pekny den!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci. - Spiser :-)

:-)), těším se !

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci.

Dando, není absolutne za co dekovat! Budu se snazit zverejnit víc receptu na „brunswick“, jak na pomalý hrnec, tak na hrnec „obycejný“. Snad budou Tobe i jiným uzitecné.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci - Spiser :-)

dík za velice jednoduchý a přitom chuťově bohatý pokrm, manžel se nejprve děsil, že to bude - eintopf -, ten on nemá rád, ale pak si přidal a já ujídala ještě při mytí nádobí :-)
Vařila jsem bez pomalého hrnce, ale pomaloučku…

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci.

Kure se zbaví kostí, jak je to v receptu, a vrátí se do hrnce. Samozrejme ze uz bez kostí.
Doufám, ze vám bude chutnat!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci. Spiser :-)

že se do hrnce vrátí to vykostěné kuře a ne ty kosti :-))) V sobotu bude oběd, dík :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz