Recept Brunswick v pomalém hrnci

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brunswick v pomalém hrnci

Postup

Do pomalého hrnce dejte kure, vodu, cibuli, sunku a brambory. Varte zakryté na LOW 4-5 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby, az je kure mekké. Vyjmete kure z hrnce, zbavte je kostí a vratte je zpet do hrnce. Do hrnce pridejte rajcata, fazole, kukurici, sul, korenenou sul, cukr a pepr. Hrnec prepnete na HIGH a varte jeste 1 hodinu. Tip: Jak známo, je velmi mnoho jídel které se nazývají "Brunswick". Na príklad se v tomto uvedeném receptu dá kure nahradit králíkem. Je dost nejasné jestli toto jídlo puvodne pochází z Kanady ci z USA. Protoze je tento recept kanadský, zvolil jsem zemi puvodu Kanadu.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 22.05.07 vloženo
  • 12153x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-6 hodin

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kure asi 1000 g
  • 1 l vody
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • 250 ml varené sunky, nakrájené na kosticky
  • 1-2 brambory, nakrájené na kosticky
  • 450 ml konzervovaných rajcat v kouscích
  • 150 g zmrazených a cástecne rozmrazených fazolí lima
  • 150 g kukuricných zrn, zmrazených a cástecne rozmrazených
  • ½ KL cukru
  • 1/8 KL pepre
  • 1/4 KL korenené soli, lze vynechat

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brunswick v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci.

Spiser, tak na mne vykoukl ten Tvůj recept, který se tu vařil před rokem. Brunswick je moc dobrý „Eintopf“ a i když původní recept je z Virginie, vaří se i v Kanadě skoro všude. Znám ho většinou ze tří mas a s okrou, jako nedílnou součástí, což je snad ibišek. Ale nejraděj mám ten s ječnými krupkami místo brambor nebo s kukuřičnými knedlíčky. Díky za uveřejnění, myslím, že bude chutnat i tady.

srimpik
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci:-)

Pujcila jsem si, ja neverici Tomas, pomaly hrnec od kamaradky, dnes ho privezla a zitra hned vyzkousim. Kazdy peje chvalu na tenhle hrnec a jelikoz ziju v Kanade, proc nevyzkouset kanadsky recept, ze jo…
Diky a pekny den!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci. - Spiser :-)

:-)), těším se !

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci.

Dando, není absolutne za co dekovat! Budu se snazit zverejnit víc receptu na „brunswick“, jak na pomalý hrnec, tak na hrnec „obycejný“. Snad budou Tobe i jiným uzitecné.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci - Spiser :-)

dík za velice jednoduchý a přitom chuťově bohatý pokrm, manžel se nejprve děsil, že to bude - eintopf -, ten on nemá rád, ale pak si přidal a já ujídala ještě při mytí nádobí :-)
Vařila jsem bez pomalého hrnce, ale pomaloučku…

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci.

Kure se zbaví kostí, jak je to v receptu, a vrátí se do hrnce. Samozrejme ze uz bez kostí.
Doufám, ze vám bude chutnat!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Brunswick v pomalém hrnci. Spiser :-)

že se do hrnce vrátí to vykostěné kuře a ne ty kosti :-))) V sobotu bude oběd, dík :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz