Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brukve oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. V kastrolu rozškvaříme na kostečky nakrájenou slaninu, pak k ní přidáme drobně nakrájenou cibulku a trochu ji zpěníme. Ke zpěněné cibulce přidáme nastrouhanou brukev, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka. Když šťáva téměř vysmahne, zaprášíme brukev moukou, trochu ji osmahneme, pak do ní vmícháme rozšlehaná vejce a mícháme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Hotovou brukev před podáváním posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
chléb, slaný rohlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brukev dušená s vejci
Dík za upozornění, bude to tím, že já mrkvičku raději než kedlubny
A to jsme to s pánem třikrát četli, než
jsme to odeslali - jde to s námi s kopce. Hned to jdeme opravit.
Omlouváme se.
To já mám zeleninku moc rád, takže nic nepreparuji a beru to napořád
Jejej Nero, nepij tolik. Na konci receptu Ti tam vlezla mrkev místo brukve! A že si toho ani glama nevšimla. Třeba ty její chlupaté potvůrky mrkvičku můžou.
Ahoj, Soňa s úsměvem.
Tedy Nero, ty jsi úplně úžasný čtyřnožec!
Já bych si tohle jídlo dala hned, ale ty moje dvě můry chlupatý by maximálně vypreparovaly veškerou brukev a zblajzly jen ta vajíčka a ždibíčky slaninky. Tedy pokud by po prvním čuchnutí nenabyly dojmu, že se je pokouším otrávit…
Leda, že by se poměr slaniny a brukve obrátil…