Recept Brownies čokoládové k sežrání ;-)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čokoládu rozpustím v rendlíku s troškou vody. Odstavím, nechám pár minut vychladnout a přidám máslo. V míse smíchám cukr s vejci a přidám směs čokolády. Nakonec vmíchám mouku.
Formičky - ideální jsou malé silikonové košíčky, ale osvědčily se mi také papírové košíčky, které pro pevnější stabilitu nechávám dva v sobě - plníme naběračkou nebo větší lžičkou do dvou třetin.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Po zhruba 12ti minutách browniesky vyskočí a zpevní se. Jsou hotové.
Přeji dobrou chuť, dámy a pánové…jsou úúúžasné!;-)


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.12.10 vloženo
  • 3284x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min příprava plus pečení

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 375 g čokolády na vaření
  • 187 g másla
  • 200 g cukr krupice
  • 5 vajec
  • 100 g hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brownies čokoládové k sežrání ;-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 17.12.10 23:32

brownies?!

http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…

Příspěvek upraven 17.12.10 v 23:35

 
casino
4473 příspěvků 16.12.10 19:44

Zajímavé :-) Pečením ve formičkách připomínají spíše muffiny 8-o
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
katkakluckova
4 příspěvky 16.12.10 18:49

Vody dám jenom tolik, aby se nalámaná čokoláda na vaření hned nepřilepila k rendlíku..asi 3-4cl..nepatrně to tu čokoládu naředí..vůbec nevadí..po přidání másla nechám směs vychladnout natolik, aby se vajíčka smíchaná s cukrem horkem nesrazila. Třebaže jste nejspíše veliká improvizátorka;-), podotýkám, že poměr je v pořádku..minuty mám odzkoušené podle svojí trouby, doporučuji jeden rozlomit a vyzkoušet..doufám, že se Vám povedou;-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.12.10 10:03

Já myslím, že tou troškou vody je míněna opravdu jen troška vody pod čokoládu. Aby se čokoláda nepřipálila, než se začne v horkém rendlíku rozpouštět…
Možná tak lžíce…
Většina se stejně vypaří .. Pokud je jí opravdu trošku.. :mrgreen:

Konečně někdo přidal recept na Brownies…ten tady vážně moc chyběl… :roll: :roll:

Příspěvek upraven 16.12.10 v 10:09

 
2905
753 příspěvků 16.12.10 03:30

Katko jsem zvědavá, co znamená „Čokoládu rozpustím v rendlíku s troškou vody“ ? Prozradíš jaký má voda význam a kolik jí dáváš? Neumím si představit čokoládu, máslo, vece s vodou, prosím vysvětli. Gramáž si upravím , hlavně máslo, to se snažím dodržet. Díky za odpověď :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz