Recept Brownies čokoládové k sežrání ;-)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čokoládu rozpustím v rendlíku s troškou vody. Odstavím, nechám pár minut vychladnout a přidám máslo. V míse smíchám cukr s vejci a přidám směs čokolády. Nakonec vmíchám mouku.
Formičky - ideální jsou malé silikonové košíčky, ale osvědčily se mi také papírové košíčky, které pro pevnější stabilitu nechávám dva v sobě - plníme naběračkou nebo větší lžičkou do dvou třetin.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Po zhruba 12ti minutách browniesky vyskočí a zpevní se. Jsou hotové.
Přeji dobrou chuť, dámy a pánové…jsou úúúžasné!;-)


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.12.10 vloženo
  • 3235x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min příprava plus pečení

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 375 g čokolády na vaření
  • 187 g másla
  • 200 g cukr krupice
  • 5 vajec
  • 100 g hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brownies čokoládové k sežrání ;-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 17.12.10 23:32

brownies?!

http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…

Příspěvek upraven 17.12.10 v 23:35

 
casino
4466 příspěvků 16.12.10 19:44

Zajímavé :-) Pečením ve formičkách připomínají spíše muffiny 8-o
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
katkakluckova
4 příspěvky 16.12.10 18:49

Vody dám jenom tolik, aby se nalámaná čokoláda na vaření hned nepřilepila k rendlíku..asi 3-4cl..nepatrně to tu čokoládu naředí..vůbec nevadí..po přidání másla nechám směs vychladnout natolik, aby se vajíčka smíchaná s cukrem horkem nesrazila. Třebaže jste nejspíše veliká improvizátorka;-), podotýkám, že poměr je v pořádku..minuty mám odzkoušené podle svojí trouby, doporučuji jeden rozlomit a vyzkoušet..doufám, že se Vám povedou;-)

 
glama  16.12.10 10:03

Já myslím, že tou troškou vody je míněna opravdu jen troška vody pod čokoládu. Aby se čokoláda nepřipálila, než se začne v horkém rendlíku rozpouštět…
Možná tak lžíce…
Většina se stejně vypaří .. Pokud je jí opravdu trošku.. :mrgreen:

Konečně někdo přidal recept na Brownies…ten tady vážně moc chyběl… :roll: :roll:

Příspěvek upraven 16.12.10 v 10:09

 
2905
753 příspěvků 16.12.10 03:30

Katko jsem zvědavá, co znamená „Čokoládu rozpustím v rendlíku s troškou vody“ ? Prozradíš jaký má voda význam a kolik jí dáváš? Neumím si představit čokoládu, máslo, vece s vodou, prosím vysvětli. Gramáž si upravím , hlavně máslo, to se snažím dodržet. Díky za odpověď :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cuketové placky Cuketové placky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz