Recept Broskve s červeným vínem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Broskve s červeným vínem

Postup

1. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Broskve olou­peme, překrojíme a vypeckujeme a narovná­me do nákypové formy. 2. Víno, 50 g cukru, skořici a hřebíčky za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Vínovou směsí zalijeme brosk­ve, formu zakryjeme alobalem a 30 min. zapékáme v troubě. V polovině pečení broskve obrátíme. Odstraníme fólii i koření. 3. Broskve posypeme 20 g cukru, na 2 min. vložíme pod gril, aby cukr zkaramelizoval, ne­cháme vychladnout. 4. Broskve rozdělíme na talířky, zalijeme vínem, ozdobíme mátou a podáváme se zmrzlinou. Tip: Obzvlášt vynikající chuť získají broskve připravené se španěl­ským vínem Rioja.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 09.07.02 vloženo
  • 4438x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 170 kcal, 1 g bílkovin, 0 g tuků, 41 g sacharidů
  • 6 velkých broskví
  • 750 ml suchého červeného vína
  • 70 g cukru
  • kousek skořicové kůry
  • 2 hřebíčky
  • máta na ozdobu
  • vanilková zmrzlina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskve s červeným vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz