Recept Broskve pod mřížkou z listového těsta
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřát troubu na 190°C. Vložit broskve do misky a zalít je vařící vodou. Nechat je stát po 1 min.(nekterinky se loupat nemusí.). Vyjmout, oloupat je, rozkrojit napůl a vyjmout pecku. Obalit je v citronové šťávě, aby nezhnědly. Rozdělit marcipán na 6 dílků, zakuletit jej a vložit do ovoce místo pecky. Rozříznout těsto na dva obdélníky, vyválet je a z jednoho vykrájet kolečka o něco větší než je ovoce. Posypet kolečka skořicí a nahoru poskládat ovoce řeznou stranou dolů. Do druhého obdélníku nakrájet v řadách malé zářezy pomocí ostrého nožíku. Každou řadu začít o něco níž a zářezy dělat mezi těmi nahoře. Nakrájet ¨mřížku¨ z těsta na 6 čtverců, obvod koleček s ovocem potřít trochu vodou, nahoru ovoce položit ¨mřížky¨ a dobře je přitlačit dolů. Zmovu vykrojit kolem ovoce kolečka. Z odkrojků těsta vykrájet ozdobné lístky a vodou je přilepit k ¨mřížce¨z těsta. Péct po 20min., nebo až je těsto zlatavé. Mezi tím si připravit karamelovou omáčku. Rozehřát cukr s vodou, až se rozlustí. Přivéct do varu a bez míchání uvařit karamel na tmavě zlatovou barvu. Opatrně přilít šlehačku a míchat vše do hladka. Zákusek podávat s karamelovou omáčkou. TIP: Pozor při přílévání šlehačky, někdy směs prská! Stoupnout si trochu dál od kastrolku, na ruce si navlíct kuchyňské rukavice a šlehačku nalévat ze džbánku.
Recept je z kategorií: Zákusky
- 27.07.03 vloženo
- 10148x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 3 broskve, nebo nektarinky
- šťáva z 1/2 citronu
- 80g bílého marcipánu, koupeného
- 380g listového těsta
- trocha mleté skořice
- 1 trochu našlehané vejce
- krystalový cukr na posypání
- Karamelová omáčka:
- 50g krystalového cukru
- 2 lžíce studené vody
- 150ml neušlehané šlehačky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Broskve pod mřížkou z listového těsta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Broskve pod mřížkou z listového těsta
to glama psala o napady, abychom nelenively/li
Jj, váleček je super.
A ten muckej? Nevim… Ale sobota tu bude cobydup
http://www.labuznik.com/…t-sos-42760/
Váleček je SUPER!

A ta helma a rukavice, event. ten muckej…to je součást balení…?
Dekuji Vam vsem za komentare. Misulce za vyzkouseni receptu, ewe a dande za ty konzervovane broskve, tak bych radila ja take
Vyzkousela jsem vsak z hrusek a bylo to snad
jeste lepsi nez z broskvi. Opravdu dobre vypadajici dezert. Misto karamelu se
muze pouzit ovocne coulis prelite cednikem. Casino, takovy hodne podobny valecek
dokonce mam v sufliku…
v tomto ročním období bych použila kompotované broskve, myslím, že misulka to udělala také tak, snad se nebude zlobit, že jsem ti odpověděla jaksi za ni
… na mřížkování se dá koupit uděláto:
http://www.mat-online.cz/…izkovy-kolac
http://foto.dama.cz/foto.php?…
Misulko, myslíš, že by šlo použít kompotované broskve? Asi jo, ne?
2 příspěvky 8.2.10 02:36
Právě jsem tento recept vyzkoušela. Musím se přiznat, že jsem mu zprvu moc nedůvěřovala, ale to byl obrovský omyl. Je to výborné a zároveň lehké. Vřele doporučuji.