Recept Broskve pod mřížkou z listového těsta

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Broskve pod mřížkou z listového těsta

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Vložit broskve do misky a zalít je vařící vodou. Nechat je stát po 1 min.(nekterinky se loupat nemusí.). Vyjmout, oloupat je, rozkrojit napůl a vyjmout pecku. Obalit je v citronové šťávě, aby nezhnědly. Rozdělit marcipán na 6 dílků, zakuletit jej a vložit do ovoce místo pecky. Rozříznout těsto na dva obdélníky, vyválet je a z jednoho vykrájet kolečka o něco větší než je ovoce. Posypet kolečka skořicí a nahoru poskládat ovoce řeznou stranou dolů. Do druhého obdélníku nakrájet v řadách malé zářezy pomocí ostrého nožíku. Každou řadu začít o něco níž a zářezy dělat mezi těmi nahoře. Nakrájet ¨mřížku¨ z těsta na 6 čtverců, obvod koleček s ovocem potřít trochu vodou, nahoru ovoce položit ¨mřížky¨ a dobře je přitlačit dolů. Zmovu vykrojit kolem ovoce kolečka. Z odkrojků těsta vykrájet ozdobné lístky a vodou je přilepit k ¨mřížce¨z těsta. Péct po 20min., nebo až je těsto zlatavé. Mezi tím si připravit karamelovou omáčku. Rozehřát cukr s vodou, až se rozlustí. Přivéct do varu a bez míchání uvařit karamel na tmavě zlatovou barvu. Opatrně přilít šlehačku a míchat vše do hladka. Zákusek podávat s karamelovou omáčkou. TIP: Pozor při přílévání šlehačky, někdy směs prská! Stoupnout si trochu dál od kastrolku, na ruce si navlíct kuchyňské rukavice a šlehačku nalévat ze džbánku.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 27.07.03 vloženo
  • 8967x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 broskve, nebo nektarinky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 80g bílého marcipánu, koupeného
  • 380g listového těsta
  • trocha mleté skořice
  • 1 trochu našlehané vejce
  • krystalový cukr na posypání
  • Karamelová omáčka:
  • 50g krystalového cukru
  • 2 lžíce studené vody
  • 150ml neušlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskve pod mřížkou z listového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Broskve pod mřížkou z listového těsta

babi
6360 příspěvků 14.2.11 15:05

to glama psala o napady, abychom nelenively/li 8-o

casino
4492 příspěvků 9.2.11 08:54

Jj, váleček je super.
A ten muckej? Nevim… Ale sobota tu bude cobydup :mrgreen:
http://www.labuznik.com/…t-sos-42760/

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.2.11 07:44

Váleček je SUPER!
A ta helma a rukavice, event. ten muckej…to je součást balení…? :wink:
:mrgreen:

babi
6360 příspěvků 9.2.11 02:27

Dekuji Vam vsem za komentare. Misulce za vyzkouseni receptu, ewe a dande za ty konzervovane broskve, tak bych radila ja take :-) Vyzkousela jsem vsak z hrusek a bylo to snad jeste lepsi nez z broskvi. Opravdu dobre vypadajici dezert. Misto karamelu se muze pouzit ovocne coulis prelite cednikem. Casino, takovy hodne podobny valecek dokonce mam v sufliku…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.2.10 05:16
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta - ewo :-)

v tomto ročním období bych použila kompotované broskve, myslím, že misulka to udělala také tak, snad se nebude zlobit, že jsem ti odpověděla jaksi za ni :-)

casino
4492 příspěvků 8.2.10 05:03
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta.

… na mřížkování se dá koupit uděláto:
http://www.mat-online.cz/…izkovy-kolac
http://foto.dama.cz/foto.php?… :)

ewa
600 příspěvků 8.2.10 02:44
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta.

Misulko, myslíš, že by šlo použít kompotované broskve? Asi jo, ne?

misulka03
2 příspěvky 8.2.10 02:36
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta.

Právě jsem tento recept vyzkoušela. Musím se přiznat, že jsem mu zprvu moc nedůvěřovala, ale to byl obrovský omyl. Je to výborné a zároveň lehké. Vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz