Recept Broskve pod mřížkou z listového těsta

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Broskve pod mřížkou z listového těsta

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Vložit broskve do misky a zalít je vařící vodou. Nechat je stát po 1 min.(nekterinky se loupat nemusí.). Vyjmout, oloupat je, rozkrojit napůl a vyjmout pecku. Obalit je v citronové šťávě, aby nezhnědly. Rozdělit marcipán na 6 dílků, zakuletit jej a vložit do ovoce místo pecky. Rozříznout těsto na dva obdélníky, vyválet je a z jednoho vykrájet kolečka o něco větší než je ovoce. Posypet kolečka skořicí a nahoru poskládat ovoce řeznou stranou dolů. Do druhého obdélníku nakrájet v řadách malé zářezy pomocí ostrého nožíku. Každou řadu začít o něco níž a zářezy dělat mezi těmi nahoře. Nakrájet ¨mřížku¨ z těsta na 6 čtverců, obvod koleček s ovocem potřít trochu vodou, nahoru ovoce položit ¨mřížky¨ a dobře je přitlačit dolů. Zmovu vykrojit kolem ovoce kolečka. Z odkrojků těsta vykrájet ozdobné lístky a vodou je přilepit k ¨mřížce¨z těsta. Péct po 20min., nebo až je těsto zlatavé. Mezi tím si připravit karamelovou omáčku. Rozehřát cukr s vodou, až se rozlustí. Přivéct do varu a bez míchání uvařit karamel na tmavě zlatovou barvu. Opatrně přilít šlehačku a míchat vše do hladka. Zákusek podávat s karamelovou omáčkou. TIP: Pozor při přílévání šlehačky, někdy směs prská! Stoupnout si trochu dál od kastrolku, na ruce si navlíct kuchyňské rukavice a šlehačku nalévat ze džbánku.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 27.07.03 vloženo
  • 8683x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 broskve, nebo nektarinky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 80g bílého marcipánu, koupeného
  • 380g listového těsta
  • trocha mleté skořice
  • 1 trochu našlehané vejce
  • krystalový cukr na posypání
  • Karamelová omáčka:
  • 50g krystalového cukru
  • 2 lžíce studené vody
  • 150ml neušlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskve pod mřížkou z listového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 14.02.11 15:05

to glama psala o napady, abychom nelenively/li 8-o

casino
4488 příspěvků 09.02.11 08:54

Jj, váleček je super.
A ten muckej? Nevim… Ale sobota tu bude cobydup :mrgreen:
 http://www.labuznik.com/…t-sos-42760/

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.02.11 07:44

Váleček je SUPER!
A ta helma a rukavice, event. ten muckej…to je součást balení…? :wink:
:mrgreen:

babi
6360 příspěvků 09.02.11 02:27

Dekuji Vam vsem za komentare. Misulce za vyzkouseni receptu, ewe a dande za ty konzervovane broskve, tak bych radila ja take :-) Vyzkousela jsem vsak z hrusek a bylo to snad jeste lepsi nez z broskvi. Opravdu dobre vypadajici dezert. Misto karamelu se muze pouzit ovocne coulis prelite cednikem. Casino, takovy hodne podobny valecek dokonce mam v sufliku…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.02.10 05:16
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta - ewo :-)

v tomto ročním období bych použila kompotované broskve, myslím, že misulka to udělala také tak, snad se nebude zlobit, že jsem ti odpověděla jaksi za ni :-)

casino
4488 příspěvků 08.02.10 05:03
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta.

… na mřížkování se dá koupit uděláto:
http://www.mat-online.cz/…izkovy-kolac
http://foto.dama.cz/foto.php?… :)

ewa
600 příspěvků 08.02.10 02:44
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta.

Misulko, myslíš, že by šlo použít kompotované broskve? Asi jo, ne?

misulka03
2 příspěvky 08.02.10 02:36
Re: Krásné broskve pod mřížkou z listového těsta.

Právě jsem tento recept vyzkoušela. Musím se přiznat, že jsem mu zprvu moc nedůvěřovala, ale to byl obrovský omyl. Je to výborné a zároveň lehké. Vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz