Recept Broskve po orietálsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté broskve ponoříme do vroucí vody, pak přelijeme studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme, vypeckujeme a ještě rozkrojíme. Do rozehřátého medu vložíme dílky broskví, skořici a strouhanou citr. kůru. Povaříme 5-10 minut. Vychlazené rozdělíme na porce. Na pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky a posypeme jimi porce dezertu a uložíme do chladu. Ušlehanou smetanu s jogurtem, cukrem a citron. štávou vychladíme a ozdobíme broskve. * Broskve lze nahradit i merunkami nebo hruškami - ty se musí ovšem o něco déle vařit.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 26.09.04 vloženo
  • 3898x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g broskví
  • 3 lžíce medu
  • mletá skořice
  • kůra z 1 citronu
  • 50 g mandlových lupínků
  • krém:
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 100 g bílého jogurtu
  • pískový cukr dle chuti
  • citron. štáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskve po orietálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz