Recept Broskve po orietálsku

martan Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omyté broskve ponoříme do vroucí vody, pak přelijeme studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme, vypeckujeme a ještě rozkrojíme. Do rozehřátého medu vložíme dílky broskví, skořici a strouhanou citr. kůru. Povaříme 5-10 minut. Vychlazené rozdělíme na porce. Na pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky a posypeme jimi porce dezertu a uložíme do chladu. Ušlehanou smetanu s jogurtem, cukrem a citron. štávou vychladíme a ozdobíme broskve. * Broskve lze nahradit i merunkami nebo hruškami - ty se musí ovšem o něco déle vařit.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 26.09.04 vloženo
  • 4082x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g broskví
  • 3 lžíce medu
  • mletá skořice
  • kůra z 1 citronu
  • 50 g mandlových lupínků
  • krém:
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 100 g bílého jogurtu
  • pískový cukr dle chuti
  • citron. štáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskve po orietálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz