Recept Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

Postup

1. Zmrazený rybíz dáme zvolna rozmrazit. Stranou si ponecháme několik bobulí na ozdobu. Přebytečnou šťávu slijeme. 2. Zbývajíci rybíz rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do rybízového pyré nakonec vmícháme moučkový cukr, citronovou šťávu a rybízový li­kér. 3. Vždy dvě poloviny dobře okapaných kompo­tových broskví upravíme na dezertní talířek ře­zem nahoru. Na ovoce navršíme kopečky vanil­kové zmrzliny. Ozdobíme odloženými kulička­mi rybízu a zmrzlinu přelijeme ovocnou omáčkou. Podáváme s tenkými trubičkami plněnými ořechovou náplní nebo s oplatkami.­ *Tip:* Na dezert můžeme použít také mražené nebo kompotové mali­ny či brusinky.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 05.01.02 vloženo
  • 8616x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mraženého rybízu
  • 2 lžíce mouč­kového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce rybízového likéru
  • 8 půlek kompotových broskví
  • 500 g vanilkové zmrzliny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

našla jsem ještě recept podle Escoffiera:
6 broskví, 250 g malin, 150 g moučkového cukru, 1 litr vanilkové zmrzliny; Čerstvé, dobře vyzrálé, pevné broskve (nikoli přezrálé) ponoříme na 2 s do vroucí vody, ihned je vyjmeme a vložíme do ledové vody. Oloupeme je, naskládáme na mísu, lehce pocukrujeme a uložíme do chladu. Mezitím očistíme maliny, prolisujeme je přes husté síto a smícháme s cukrem. Na dno servírovací mísy rozložíme jemnou vanilkovou zmrzlinu, na kterou vkusně naskládáme oloupané broskve a přelijeme je malinovým pyré.
Poznámka: Tím, že dáme broskve nejdříve do vroucí a bezprostředně poté do ledové vody, uchováme ovoce čerstvé, v původním vybarvení.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz