Recept Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

Postup

1. Zmrazený rybíz dáme zvolna rozmrazit. Stranou si ponecháme několik bobulí na ozdobu. Přebytečnou šťávu slijeme. 2. Zbývajíci rybíz rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do rybízového pyré nakonec vmícháme moučkový cukr, citronovou šťávu a rybízový li­kér. 3. Vždy dvě poloviny dobře okapaných kompo­tových broskví upravíme na dezertní talířek ře­zem nahoru. Na ovoce navršíme kopečky vanil­kové zmrzliny. Ozdobíme odloženými kulička­mi rybízu a zmrzlinu přelijeme ovocnou omáčkou. Podáváme s tenkými trubičkami plněnými ořechovou náplní nebo s oplatkami.­ *Tip:* Na dezert můžeme použít také mražené nebo kompotové mali­ny či brusinky.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 05.01.02 vloženo
  • 7566x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mraženého rybízu
  • 2 lžíce mouč­kového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce rybízového likéru
  • 8 půlek kompotových broskví
  • 500 g vanilkové zmrzliny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Broskev Melba (podle Nellie Melbové)

našla jsem ještě recept podle Escoffiera:
6 broskví, 250 g malin, 150 g moučkového cukru, 1 litr vanilkové zmrzliny; Čerstvé, dobře vyzrálé, pevné broskve (nikoli přezrálé) ponoříme na 2 s do vroucí vody, ihned je vyjmeme a vložíme do ledové vody. Oloupeme je, naskládáme na mísu, lehce pocukrujeme a uložíme do chladu. Mezitím očistíme maliny, prolisujeme je přes husté síto a smícháme s cukrem. Na dno servírovací mísy rozložíme jemnou vanilkovou zmrzlinu, na kterou vkusně naskládáme oloupané broskve a přelijeme je malinovým pyré.
Poznámka: Tím, že dáme broskve nejdříve do vroucí a bezprostředně poté do ledové vody, uchováme ovoce čerstvé, v původním vybarvení.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz