Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do osolené vody se lžičkou oleje dáme vařit těstoviny. Brokolici oddělíme od košťálu. Rozebereme na růžičky nebo pokrájíme na menší kousky. Košťál na drobno pokrájíme a necháme na později. Zbytek dáme do hrnce, zalijeme vodou jen tolik, aby byla brokolice ponořená a dáme neosolené vařit. Ve chvíli, kdy je brokolice hotová, ale ještě křupavá (bude to trvat jen 5-10 min), vařič vypneme. Necháme stát přikryté pokličku, nesléváme. Nakrájíme si cibulku (může být na čtvrtkolečka, na kostičky, jak kdo chce) a necháme v hlubší pánvi na oleji či másle zesklovatět. Přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět. Děravou naběračkou či lžící vybereme asi 3/4 brokolice z vody a přihodíme do pánve. Přilijeme trochu mléka a přidáme hrubě pokrájený sýr a bazalku. Necháme bublat dokud se sýr nerozpustí. Nesolíme, sýr je dostatečně slaný. Mezitím do hrnce s brokolicovým vývarem a zbytkem brokolice přidáme nakrájený košťál, osolíme, přidáme trošku šalvěje a necháme uvařit. Nakonec smícháme směs z pánve s těstovinami. Polévku zahustíme řídkou jíškou asi ze dvou lžic mouky a můžeme ji rozmixovat, ale není to nutné. A pokud se nechceme živit jen brokolicí, necháme si polévku na zítra .)
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.2.14 12:18
Jak mám brokolici rád, tak tohle mě moc nenadchlo. Omáčka měla do krémové daleko, snad za to mohl ten sýr. Moc se mu rozpouštět nechtělo, spíš vytvořil jakési hrudky, musela to zachránit notná dávka smetany.
Líbí se mi22.4.12 02:32
Moc nám chutnalo:)
Do majdy semínka slunečnice opražená, trochu strouhané nivy na
pocukrování.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brokolicový oběd - těstoviny a polévka
lesni_bytost, přišel vhod rychlý nápad, děkuji.
Polévku začínám opražením vloček + vývar, košťály s částí brokolice, pár kopřiv. Umixuji,ne moc, přidám zbylou brokolici, povařím, vločky zahustí, uzený vývar dochutí.
Do talíře pár kuliček vařeného černého pepře, mám ho naložený v česnekovém oleji.
Na pánev jsem přidala kousek pórku k cibuli a česneku. Do mléka trochu smetany, čtyři nakrájené plátky uzeného sýra + nivu. Špetka bílého pepře u nás nesmí chybět.
Jemné, velmi chutné