Recept Briošky z Jury (Brioches jurassiennes)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na těsto smíchejte mouku, vejce, droždí, cukr a sůl. Přidejte máslo pokojové teploty a pořádně propracujte, až se celé máslo vpracuje a nelepí se na mísu. Přikryjte a nechte odpočívat 1 hod. na stole (nebo 2 hod.) v lednici.
Mezitím smíchejte nastrouhaný sýr, šunku nakrájenou na drobné kostičky, vejce, pepř a papriku.
Těsto rozválejte na 40×25 cm, poklaďte náplní, zarolujte od široké strany a nakrájejte napříč na 2cm široké kousky (cca 16 kusů). Ty poklaďte řezem dolů či nahoru na plech s pečicím papírem a nechte při pokojové teplotě 1 hod. kynout.
Pak pečte 15 min. na 200 stupňů Celsia; jí se raději teplé.

Pozn.: S těstem se lépe pracuje za pomoci mixéru, ale lze bez problémů udělat i ručně, podmínkou je povolené máslo. Sýr a salám je variabilní, ale musí se k sobě hodit, protože dávají brioškám chuť. Při válení těsta je nutné ho pořádně podsypat, aby se nelepilo k pracovní desce. Náplň se dobře rozmisťuje vidličkou a může být až ke krajům, protože nevypadává, kousky se krájí velice dobře. Pečicí papír je nutností. Volitelně je lze před pečením potřít vajíčkem.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 26.07.09 vloženo
  • 2846x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 + 120 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 10 g droždí
  • 20 g cukru
  • 2 špetky soli
  • 125 g másla
  • Náplň:
  • 300 g sýra (comté, eidam, ementál a pod.)
  • 3 vejce
  • 200 g šunky
  • pepř
  • špetka sladké papriky

Doporučená příloha

  • salát nebo pivo na tu mastnotu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Briošky z Jury (Brioches jurassiennes)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz