Recept Briošky z Jury (Brioches jurassiennes)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na těsto smíchejte mouku, vejce, droždí, cukr a sůl. Přidejte máslo pokojové teploty a pořádně propracujte, až se celé máslo vpracuje a nelepí se na mísu. Přikryjte a nechte odpočívat 1 hod. na stole (nebo 2 hod.) v lednici. Mezitím smíchejte nastrouhaný sýr, šunku nakrájenou na drobné kostičky, vejce, pepř a papriku. Těsto rozválejte na 40x25 cm, poklaďte náplní, zarolujte od široké strany a nakrájejte napříč na 2cm široké kousky (cca 16 kusů). Ty poklaďte řezem dolů či nahoru na plech s pečicím papírem a nechte při pokojové teplotě 1 hod. kynout. Pak pečte 15 min. na 200 stupňů Celsia; jí se raději teplé. Pozn.: S těstem se lépe pracuje za pomoci mixéru, ale lze bez problémů udělat i ručně, podmínkou je povolené máslo. Sýr a salám je variabilní, ale musí se k sobě hodit, protože dávají brioškám chuť. Při válení těsta je nutné ho pořádně podsypat, aby se nelepilo k pracovní desce. Náplň se dobře rozmisťuje vidličkou a může být až ke krajům, protože nevypadává, kousky se krájí velice dobře. Pečicí papír je nutností. Volitelně je lze před pečením potřít vajíčkem.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 26.07.09 vloženo
  • 2910x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 + 120 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 10 g droždí
  • 20 g cukru
  • 2 špetky soli
  • 125 g másla
  • Náplň:
  • 300 g sýra (comté, eidam, ementál a pod.)
  • 3 vejce
  • 200 g šunky
  • pepř
  • špetka sladké papriky

Doporučená příloha

  • salát nebo pivo na tu mastnotu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Briošky z Jury (Brioches jurassiennes)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz