Recept Brioškový bochník - Nanterre

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Brioškový bochník - Nanterre

Postup

Rozdělit těsto na šest stejných dílů a na trochu pomoučeném vále rozválet na koule. Do vymazané chlebíčkové formy poskládat dvě a dvě a dvě koule vedle sebe, takže máme tři řady po dvou za sebou. Přikrýt pomaštěným plastickým filmem a nechat nakynout do dvojnásobného objemu asi po 2 hodiny. Lehce pomazat žloutkem (dávat pozor aby nestekl do formy, ovlivnilo by to vzejiti těsta při pečení). Ostrýma nůžkama nastřihnout ¨V¨ navrchu každé koule. Dát do předehřáté trouby na 190stupňů C a péct po 30min., až je brioška zlatově hnědá (hnědně-li moc rychle, přikrýt alobalem). Je upečená, když špejle po zapíchnutí dovnitř je po vyjmutí čistá. PS: Používá se vesměs na francouzké tousty. Dá se zmrazit na 1měsíc.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 11.06.02 vloženo
  • 5220x zobrazeno

Ingredience

  • 1 část receptu těsta "Klasického":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5954 , nebo celý recept těsta "Jednoduchého":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5955 z Labužníka
  • 1 žloutek rozmíchaný se dvěma lžičkama studené vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brioškový bochník - Nanterre

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz