Recept Brioškový bochník - Nanterre
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Rozdělit těsto na šest stejných dílů a na trochu pomoučeném vále rozválet na koule. Do vymazané chlebíčkové formy poskládat dvě a dvě a dvě koule vedle sebe, takže máme tři řady po dvou za sebou. Přikrýt pomaštěným plastickým filmem a nechat nakynout do dvojnásobného objemu asi po 2 hodiny. Lehce pomazat žloutkem (dávat pozor aby nestekl do formy, ovlivnilo by to vzejiti těsta při pečení). Ostrýma nůžkama nastřihnout ¨V¨ navrchu každé koule. Dát do předehřáté trouby na 190stupňů C a péct po 30min., až je brioška zlatově hnědá (hnědně-li moc rychle, přikrýt alobalem). Je upečená, když špejle po zapíchnutí dovnitř je po vyjmutí čistá. PS: Používá se vesměs na francouzké tousty. Dá se zmrazit na 1měsíc.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 11.06.02 vloženo
- 5451x zobrazeno
Ingredience
- 1 část receptu těsta "Klasického":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5954 , nebo celý recept těsta "Jednoduchého":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5955 z Labužníka
- 1 žloutek rozmíchaný se dvěma lžičkama studené vody
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Brioškový bochník - Nanterre
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Brioškový bochník - Nanterre