Recept Brioska od Cinana - brioche-chinois. Pra
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Kvasnice nechat vzejít v troše mléka se špetkou cukru tradičním způsobem. Máte-li instantní kvasnice, tak ty zamíchat do mouky. Mouku s cukrem, špetkou soli, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem a rozšlehanými vejci. Vypracujeme těsto, které přikryté necháme nakynout. Vyjmout těsto, zbouchnout ho pěstí, zpracovat v kouli a tu vyválet do obdélníku asi na 1/2 palce tlustého. Rozpustit máslo a štětcem jím potřít těsto. Smíchat ořechy s cukrem a skořicí, směsí těsto posypat. Obdelník zarolovat a nakrájet na 8 stejných dílů Dortovou formu vyložit pergamenem, rozložit tam 8 dílů těsta do tvaru květu (nechat prostor mezi jednotlivými kousky, protože těsto opět nakyne). Přikrýt utěrkou a nechat 1 hodinu nakynout. Předehřejte troubu na 180 ° C. Vložit tam Brioche a péct 25-30 min. Uprostřed pečení snížit teplotu trouby na 150 ° C a Brioche dopéct. (pozor, každa trouba peče jinak). Připravte si sirup: Na sporáku nechat rozpustit cukr s trochou vody na sirup a pak štětcem Brioche potřít. Nechat vychladnout na drátěné mřížce před podáváním. Brioche se může pocukrovat.
Recept je z kategorií: Koláče
- 27.11.10 vloženo
- 11855x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 1/2 hod.
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- Těsto je velmi chutné a jde s ním snadno pracovat, takže můžete přidat to, co chcete. Jde plnit vším možným, na příklad Nutellou, nastrouhanou čokoládou
- Krémem Frangipane http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=7521
- Creme Patissiere http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=7312
- atd. atd.
- .............................................
- Těsto:
- 100 ml mléka
- 100 g měkkého másla
- 2 mírně našlehaná vejce
- 400 g hladké mouky (T45)
- 50 g cukru
- 1 balení instantního droždí, nebo 21 g čerstvého
- špetka soli
- Náplň:
- 2 hrsti ořechů
- 4 lžíce cukru
- 2 lžičky skořice
- 10g másla
- Sirup:
- 1 lžíce krystal. cukru + trocha vody
Doporučená příloha
co kdo rad
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku26.11.13 19:05
Vyzkoušela jsem tento recept, je vynikající, příště udělám
s jablky, s malými rozdíly.
Nedodržela jsem to hodinové kynutí před pečením (spěchala jsem) bývalo
by se to v té formě více spojilo, ale přesto výsledek byl výborný.
To kynutí pro příště určitě dodržím.
Diskuse k receptu Brioska od Cinana - brioche-chinois.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Brioska od Cinana - brioche-chinois.
@Eja Ten tvaroh jsem nechala hustější, než do buchet, jen jeden staniolák, jeden žloutek a dvě lžíce cukru. Nic víc…


Mohly by tam být rozinky, brusinky… ale zapomněla jsem je tam dát
Dobré je to i tak - náplně bych se nebránila vyzkoušet různé…
S těstem se moc pěkně pracuje.
Na ten odkaz jsem také koukala
EDIT: Hrubka… a jaká ošklivá…
Příspěvek upraven 22.04.16 v 16:31
Zuzko, krásné, použila jsi tvarohovou náplň přibližně jako do buchet?
Ale přes diskusi jsem našla recept na klasické skvělé briošky už jsem je dlouho nedělala, musím to napravit.
Našla jsem v kuchařce Domácí pekárna od Dáji Mrázové pod názvem Meruňkové chelsea (se sušenými meruňkami a meruňkovým džemem) - tedy vypadá to velice podobně
Vazeni, u nas se pekla brioska zvlaste s nadchazejici zimou. Maminka pripravovala francouzske toasty a brioska byla vzdy na stole nejenom u snidane, ale take u vecere. Vzhledem k tomu, ze jich je tolik druhu, zde mate na vybranou plno receptu.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
jeste se pamatuji, ze jsem napsala recept na plnenou pikantni briosku, ale nemuzu ji najit…
Jak jsem psala dole ve svem komentari, hodne narodu ma nejaky podobny recept. Dokonce v severni Americe a zde se tomu rika ‚Opici chleb‘, mozna pridam recept pro uplnost sbirky. Tento recept je vsak z Francie a tak sem nepatri zadna Italie…
U nás se briošky říkalo tomu, čemu se dnes říká makovky.Měly různé tvary,třeba kolem Mikuláše tvar čerta.Mírně nasládlá chuť ,trochu hnědá lesklá barva a posypané mákem.
Casino a spol, tady!
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
To jsou ony, briosky mistra Vrabce
Casino, kdyz ja nechci „trosku“, jsem maximalistka!
Ale nekde ja ten recept najdu v mem archlivu,
mozna ! Kdysi jsem ten recept nekde nasla a tak ho take „nekde“ mam 
Možná se to trošku podobá tomuto: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Nevyzkouším…


Já jdu dělat těsta na vánoční pečení
Peču strašně ráda na Vánoce, ale jen své vyzkoušené, žádné koření, jen máslo, ořechy, oříšky, mandle, čokoláda, rum. A žádné moderně-dietní
Mozna tak, ale to projmuti piskotu v „pase“ si nepamatuju ze by mely? Lehounce nasladle ano, ale min nez loupak !
Tak by me prave zajimalo, jestli to testo tady je stejne!?
Zkusila bych i kdyz me peceni nebavi. Nebo to vyzkousis ty, glamo?
Wydři, já si na briošky pamatuji také.
To, co mi zůstalo v paměti je, že byly takové…„buchtovité“ konzistence a chutnaly lehce nasládle. I s tou slanou náplní. A neměly tvar trochu jako…cukrářský piškot??
Pamatuji si, že mi moc chutnaly..
babi a spol. , pred lety se prodavaly v nekterych lahudkarstvich , kde se prodavaly i chlebicky, briosky. Byl to takovy kratsi, zlatavy „rohlik“, rozkrojeny a pomazany necim jako slehane maslo a na nem sunka nebo eidam. Mozna i vejce na tvrdo v nekterych. Opet pred lety se briosky vytratily. Pamatuji, ze to testo bylo uplne jine , jemne a vrsek byl , jako na tehle fotce hladky, leskly, hnedy.
Kdo pamatujete briosky, je tohle testo stejne ?
Jak se dela to maslo, kterym byly mazane?
Mam pribuzneho, jehoz mama (sakra let zpatky) se ucila varit u mistra Brabce a krome toho, ze fakt varila skvele, meli na stole jidelnim vzdy a stale z brioskoveho testa takove malinke bochanky max 4cm v prumeru, misto jineho peciva. Krasne to vypadalo a moc dobre to bylo!
Bento, to neni poprve co se mi to stalo. Mozna, ze admini pracuji v noci a tim padem casti Labuznika jsou odpojeny, mozna rikam uplnou blbost, protoze pocitacum nerozumim, jenom si s nimi rada hraju
Babi ten isty problem nedalo sa mi pridat a stale to vypadavalo a fotky tiez
M. Suskova, dekuji mockrat za postreh. Mela jsem potize s vlozenim receptu i obrazku, stale se mi ukazoval smajlik ‚Neočekávaná chyba‘. Uz je to snad v poradku. Brioska je dobra, tak jako jine francouzske briosky a lze ji ulamovat po zavitnicich. Myslim si, ze hodne narodu ma neco podobneho…
Nevím ale myslím,že to množství čerstvého droždí bude asi o jednu nulu méně.Jinak to může být velmi chutné.