Recept Briky-tuniska specialita

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Briky-tuniska specialita

Postup

Oloupanou cibuli a petrželku posekáme a dáme povařit do 2 dl osolené vody. Tu slijeme. Přidáme mleté maso, opepříme, promícháme. Doprostřed plátku těsta dáme nádivku, na ni vyklepneme syrové vejce. Plátky složíme do čtverce, okraje potřeme bílkem a přeložíme do trojúhelníků. Kraje ještě slepíme bílkem. Do rozpáleného oleje vkládáme briky a smažíme 2-3 minuty. Přitom zvrchu poléváme olejem. Půl minuty před koncem smažení obrátíme. Podáváme horké se čtvrtkami citronu na zakapání.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 09.10.03 vloženo
  • 14338x zobrazeno

Ingredience

  • Na osm briků je zapotřebí:
  • 300 g mletého masa (jehněčí, telecí)
  • 8 plátků listového těsta
  • 8 vajec
  • 3 cibule
  • 12 lžic oleje
  • 1 bílek
  • 2 citrony
  • petrželka
  • pepř a sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Briky-tuniska specialita

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
c.l.plesky
27 příspěvků 29.01.10 08:11
Re: Briky-tuniska specialita

Myslím, že jemně osmažená cibulka s petrželi dá brikám daleko lepší chuť. Pokud se jedná o maso, nevím zda se za tu krátkou dobu dá tepelně zpracovat, neboť se vkládá sice do velice horké fritůry, ale malsouka-listy na briky nesnesou dlouhou fritůru - těsto se pálí. Umění u brik je, že žloudek musí zůstat tekutý!

michael.martin
4 příspěvky 06.07.09 09:13
Re: Briky-tuniska specialita

Pampeliško kdybyste to uvedla jako svůj vlastní recept vůbec bych se nepohoršoval, ba naopak! Vydávat to však za tuniskou specialitu? Možná ještě bych to přijal jako marocké briuats! Vařit petržel a použit lístkového těsta je velká hloupost! Proč nepoužit malsouky či filo (řecké či turecké tepelně laminované těsto), které je dnes běžně v arabských specialitách k dostáni?

batycha
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Briky-tuniska specialita

Nevím jakým způsobem přišel autor receptu na tento postup a ingredience?????
Jezdím do Tunisu pravidelně do rodiny a znám jejich kuchyni velmi dobře. Brik se dá plnit různými náplněmi, ale ty náplně se v žádném případě nedávají do listového těsta!!!!!! náplň ať msovou nebo sýrovou nebo jakou si vymyslíte plníte do speciálních tenkých plátků které se jmenují MALSUKA a dají se koupit v obchodě s arabskými potravinami na Praze 3, 2, 10. Praha 3 Bořivojova. Na balení je napsáno jak postupovat při balení. … Jo a jíst je můžete třeba až druhý den…

luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Briky-tuniska specialita

Nedá sa to urobiť z lístkového cesta. To musí byť tenké, papierové cesto, asi také ako na náš ťahaný závin - štrúdl. Predáva sa ako priesvitné kruhové kusy, každý plát je preložený pergamenovým papierom. A dávajú sa dva na seba. Pri našom ceste stačí jedna vrstva. A ešte niečo - nevarte cibuľu - to je škoda. Poduste ju s mäsom, pridajte veľa petržlenovej vňate a potom pokračujte tak, ako je to v recepte. Upozornenie- ak ich nezačnete jesť do 5 minút, môžete ich vyhodiť

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz