Recept Brazilské selátko - A Pururuca

babi Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Položit sele do pekáče. Rozmixovat všechny ostatní ingredience na pastu. Rozetřít ji po povrchu selete a nechat ho stát při pokojové teplotě po 20min. Vložit sele do trouby a péct po 3 hodiny. Podávat sele položené na servírovací míse a obložit ho rajčaty a jablky. °°° Cachaca v překladu ¨hořící voda¨ je brazilský destilát ze šťávy syrové cukrové třtiny s obsahem 70-80% alkoholu. Je blízký francouzkému ¨Marc¨a italské ¨Grappa¨. Lze nahradit slivovicí. TIP: Takto lze připravit i vepřovou kýtu.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 07.12.03 vloženo
  • 7054x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • asi 10kg malé selátko očištěné
  • 10-15 stroužků česneku
  • 1 lžíce celých pepřů
  • 5 lístků čerstvé šalvěje, nebo sušená
  • 1/2 lžíce rozmarýnu posekaného
  • 2 hrnky ¨Cachaca¨ °°°
  • 2 hrnky bílého octa
  • 10 lžic soli
  • několik kapek omáčky z pálivé papričky jako je Tabasco
  • rajčata a jablka na plátky nakrájená na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brazilské selátko - A Pururuca

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz