Recept Bravčový Perkelt na šlehačce

babi Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z masa nakrájíme kousky asi 30-40g každý. Na tuku usmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, opražíme ho a potom přidáme papriku, kmín, sůl, pepř, drobně posekanou feferonku a ješte chvíli vše opražíme. Zalejeme trochou vody a za častého míchání přikryté dusíme do měkka. Je-li nutné, během dušení přilejeme více vody. Do udušeného masa vmícháme smetanu, do které jsme zamíchali mouku. Povaříme a podáváme. Perkelt je jasně červené barvy a je trochu ostřejší chuti.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 17.11.02 vloženo
  • 8879x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g vepřového masa z plece, tučnější části odkrájené
  • 100g tuku (sádlo je nejlepší)
  • 2 velké cibule
  • kmín
  • 1 feferónka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 50g hladké mouky
  • 2dl 33% sladké smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bravčový Perkelt na šlehačce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz