Recept Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Voľná variácia na bulharské jedlo pre naše jesenné podmienky. Nie je to ani veľmi mastné, je v tom veľa zeleniny, príprava je jednoduchá a príloha je najlepšia tá najjednoduchšia - čerstvý chlieb.

Postup

Mäso očistíme, pokrájame na kocky, cca 2 cm.
Zeleninu umyjeme, vyberieme jadrá z papriky. Pokrájame na kúsky - baklažán cca 2 cm kocky, rajčiny na štvrtiny až osminy podľa veľkosti, papriku na 2 cm prúžky.
Nadrobno posekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso, necháme ho zatiahnuť sa a následne pod pokrievkou krátko podusíme.
Mäso vyberieme, cibuľu podľa možnosti necháme, šťavu mierne vydusíme (aby prevažoval tuk), pridáme zeleninu, čubricu, soľ, cesnak a za občasného premiešania na stredne silnom ohni krátko opečieme / podusíme do pustenia šťavy.
Do kastrólu vrátime mäso a spoločne pod pokrievkou za občasného premiešania dusíme, až kým nezmäkne (30 - 60 minút).

Zelenina sa z veľkej časti rozvarí a vytvorí husté „gulášové pozadie“, chudé bravčové naberie príjemnú šťavnatú chuť.


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.09.10 vloženo
  • 2396x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60-90 minút

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0,5 kg chudšie (libové) bravčové (karé= pečeně, stehno)
  • 1 baklažán (lilek), cca 0,25 kg
  • 0,25 kg rajčiny
  • 0,25 kg paprika
  • 2-3 cibule
  • cesnak (podľa chuti 1 strúčik až 1 hlavička)
  • olej/tuk
  • soľ
  • čubrica
  • (alebo šarena sol ktorá je miesto oboch)

Doporučená příloha

  • chlieb, varené zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
karminek
757 příspěvků 28.09.10 10:28

jo to beru,ale plecko taky není tak tučné. :D:D

 
kltko  28.09.10 07:39

karminku, práveže keď som si to chystal, chcel som mať z toho niečo letné, ľahšie, menej tučné, tak som cielene použil karé. A na príjemné prekvapenie za tú zhruba hodinu dusenia v zelenine nabralo dosť šťavy aby suché nebolo. Ale určite by to šlo aj plieckom alebo krkovičkou, len som mal akurát chuť na letnú „light“ verziu :o)

 
karminek
757 příspěvků 27.09.10 18:49

Kltko,recept je zajímavý, ale karé a kýtu bych tam teda rozhodně nedával. To z důvodu že je na toto moc suché. Já osobně bych tam dal raději plecko, je šťavnatější a myslím že i vhodnější.
To maso co píšeš bych tam dal spíše, kdybych chtěl udělat minutkovou verzi tohoto pokrmu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz