Recept Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle
kltko Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Voľná variácia na bulharské jedlo pre naše jesenné podmienky. Nie je to ani veľmi mastné, je v tom veľa zeleniny, príprava je jednoduchá a príloha je najlepšia tá najjednoduchšia - čerstvý chlieb.
Postup
Mäso očistíme, pokrájame na kocky, cca 2 cm. Zeleninu umyjeme, vyberieme jadrá z papriky. Pokrájame na kúsky - baklažán cca 2 cm kocky, rajčiny na štvrtiny až osminy podľa veľkosti, papriku na 2 cm prúžky. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso, necháme ho zatiahnuť sa a následne pod pokrievkou krátko podusíme. Mäso vyberieme, cibuľu podľa možnosti necháme, šťavu mierne vydusíme (aby prevažoval tuk), pridáme zeleninu, čubricu, soľ, cesnak a za občasného premiešania na stredne silnom ohni krátko opečieme / podusíme do pustenia šťavy. Do kastrólu vrátime mäso a spoločne pod pokrievkou za občasného premiešania dusíme, až kým nezmäkne (30 - 60 minút). Zelenina sa z veľkej časti rozvarí a vytvorí husté "gulášové pozadie", chudé bravčové naberie príjemnú šťavnatú chuť.
- 27.09.10 vloženo
- 3842x zobrazeno
Čas přípravy
- 60-90 minút
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 0,5 kg chudšie (libové) bravčové (karé= pečeně, stehno)
- 1 baklažán (lilek), cca 0,25 kg
- 0,25 kg rajčiny
- 0,25 kg paprika
- 2-3 cibule
- cesnak (podľa chuti 1 strúčik až 1 hlavička)
- olej/tuk
- soľ
- čubrica
- (alebo šarena sol ktorá je miesto oboch)
Doporučená příloha
chlieb, varené zemiaky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle
757 příspěvků 28.9.10 10:28
jo to beru,ale plecko taky není tak tučné.

karminku, práveže keď som si to chystal, chcel som mať z toho niečo letné, ľahšie, menej tučné, tak som cielene použil karé. A na príjemné prekvapenie za tú zhruba hodinu dusenia v zelenine nabralo dosť šťavy aby suché nebolo. Ale určite by to šlo aj plieckom alebo krkovičkou, len som mal akurát chuť na letnú „light“ verziu
)
757 příspěvků 27.9.10 18:49
Kltko,recept je zajímavý, ale karé a kýtu bych tam teda rozhodně nedával. To z důvodu že je na toto moc suché. Já osobně bych tam dal raději plecko, je šťavnatější a myslím že i vhodnější.
To maso co píšeš bych tam dal spíše, kdybych chtěl udělat minutkovou verzi tohoto pokrmu.