Recept Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Voľná variácia na bulharské jedlo pre naše jesenné podmienky. Nie je to ani veľmi mastné, je v tom veľa zeleniny, príprava je jednoduchá a príloha je najlepšia tá najjednoduchšia - čerstvý chlieb.

Postup

Mäso očistíme, pokrájame na kocky, cca 2 cm. Zeleninu umyjeme, vyberieme jadrá z papriky. Pokrájame na kúsky - baklažán cca 2 cm kocky, rajčiny na štvrtiny až osminy podľa veľkosti, papriku na 2 cm prúžky. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso, necháme ho zatiahnuť sa a následne pod pokrievkou krátko podusíme. Mäso vyberieme, cibuľu podľa možnosti necháme, šťavu mierne vydusíme (aby prevažoval tuk), pridáme zeleninu, čubricu, soľ, cesnak a za občasného premiešania na stredne silnom ohni krátko opečieme / podusíme do pustenia šťavy. Do kastrólu vrátime mäso a spoločne pod pokrievkou za občasného premiešania dusíme, až kým nezmäkne (30 - 60 minút). Zelenina sa z veľkej časti rozvarí a vytvorí husté "gulášové pozadie", chudé bravčové naberie príjemnú šťavnatú chuť.

Nahlásit recept

  • 27.09.10 vloženo
  • 2758x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60-90 minút

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0,5 kg chudšie (libové) bravčové (karé= pečeně, stehno)
  • 1 baklažán (lilek), cca 0,25 kg
  • 0,25 kg rajčiny
  • 0,25 kg paprika
  • 2-3 cibule
  • cesnak (podľa chuti 1 strúčik až 1 hlavička)
  • olej/tuk
  • soľ
  • čubrica
  • (alebo šarena sol ktorá je miesto oboch)

Doporučená příloha

  • chlieb, varené zemiaky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bravčové (vepřové) v bulharskom štýle

karminek
757 příspěvků 28.9.10 10:28

jo to beru,ale plecko taky není tak tučné. :D:D

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.9.10 07:39

karminku, práveže keď som si to chystal, chcel som mať z toho niečo letné, ľahšie, menej tučné, tak som cielene použil karé. A na príjemné prekvapenie za tú zhruba hodinu dusenia v zelenine nabralo dosť šťavy aby suché nebolo. Ale určite by to šlo aj plieckom alebo krkovičkou, len som mal akurát chuť na letnú „light“ verziu :o)

karminek
757 příspěvků 27.9.10 18:49

Kltko,recept je zajímavý, ale karé a kýtu bych tam teda rozhodně nedával. To z důvodu že je na toto moc suché. Já osobně bych tam dal raději plecko, je šťavnatější a myslím že i vhodnější.
To maso co píšeš bych tam dal spíše, kdybych chtěl udělat minutkovou verzi tohoto pokrmu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz