Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rezne posypeme grilovacim korenim a ihlicami alebo sparatkami ich spojime s udevnymi reznami. Maso posypeme vnatou ( nemusi byt ) , posekanou cibulou a cesnakom. Podlejeme vodou a prikryte pecieme v rure. Obcas podlejeme stavou v ktorej sa pecu.Po upeceni vybereme, pridame do stavy rozhabarkovanu smotanu, povarime, dochutime a opat do nej vlozime rezne a trochu povarime. Chutne s opekanymi zemiakovymi sulancami. Dobru chut.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bravcove dvojcata
5068 příspěvků 12.2.07 06:07
Dakujem cuso, som rada ze chutilo… prijemny den !
Tak sme to uvarili a úspech bol fenomenálny. Hostia sa toho nevedeli dojesť. Nepodávali sme to so šúlancami, ale zemiaková kaša bola k tomu skvelá. Jolana, ďakujem za skvelý recept.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
díky, já je zkusím osmažit a nasladko, tak jsem je ještě nedělala. Uvařené jo, ale nebyla jsem si jistá, zda to bylo ze stejného těsta…
5068 příspěvků 2.2.07 15:25
…sulance sa daju aj smazit a su chutne- teda aspon nam chutia…daavno to bol taky slovensky fast food- predavali sa napr. v Bratislave, Kosiciach atd. v poulicnych stankoch , v misticke s kecupom aj so sparatkom na napichovanie..
dají. My je děláme vařené, nasladko s mákem.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
koukala jsem na odkaz, myslím že to jsou ty noky, co jsem měla na mysli, ale dají se i tyto vařit v osolené vodě? Smažené je neznám…
zemiakove sulance ;o)
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Myslím si, že to jsou jakési bramborové noky, zavařené v osolené vodě. Ale nejsem si tím jistá…
30 příspěvků 25.1.09 03:43
Mohlo by to být dobré, vyzkouším. Ale co jsou to sulance? Děkuji! jana.kou
5068 příspěvků 2.2.07 12:04
…dakujem a som rada,ze chutilo. Aj tebe prijemny den…:)
velice jsme si pochutnali ;o) Grilovací koření jako takové jsem doma neměla, ale plátky jsem posypala drceným rozmarýnem, kmínem, mletou paprikou i špetkou pálivé a oregánem. Měla jsem zmražené bramborové noky. Příště si však to koření koupím a připravím i ty šulánky, což musí být, jak cuso říká, výborné! Ještě jednou Ti děkuji za recept…
S přáním příjemného dne,
5068 příspěvků 31.1.07 20:13
Dakujem babi a cuso a dobru chut…pekny vecer…
dvojčata voní po baráku, zajisté u nás s celou palící česneku vtisknutou uprostřed a za chvíli budou spořádaná. Manžel už chodí dokola a nemůže se dočkat…
Příjemný večer!
Tak recept je už v obľúbených. Určite vyskúšam, len vynechám cesnak.
S tými šúlancami, to môže byť
zaújimavé.
5068 příspěvků 31.1.07 12:57
…dakujem, dobru chut a pekny den…
dnes jdu nakoupit a potom ta dvojčata vyzkouším. Dám Ti vědět, ale myslím si, že to bude úspěch ;o) Děkuji Ti za odpověď a neméně za recept.
Přeji Ti příjemný den!
5068 příspěvků 30.1.07 17:41
Ano babi… skusala a su chutne, davala som narezane.. a aj malinke zemiaky dookola a potom som ich vybrala a nechala ako prilohu ( nasiaknu stavou a maju bajecnu chut a vonajuu ). S takym jednoduchym receptom sa da spekulovat ako sa komu zapaci ( zachuti ) v tom mas pravdu. Tieto recepty su z casopisu Zivot asi spred 15 rokov, vtedy v tych starych casopisoch boli take fajn rychle kazdodenne recepty, a tento ked sa pripravi v remoske je este chutnejsi. Pekny vecer a dakujem babi..
takto připravená kombinace syrového masa s uzeným vypadá zajímavě. Zkoušelas někdy přidat do pekáče na plátky nakrájené syrové brambory, nebo podobně? Příležitostně vyzkouším ;o)
Přeji Ti příjemný podvečer!