Recept Bratislavské vepřové plecko Pra

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bratislavské vepřové plecko

Úvod

Toto plecko jsem si dala nedávno v Globusu k obědu, jedla poprve a velmi jsem si pochutnala a tak jsem si ho už také uvařila, výborné…
Nevím, proč bratislavské ? :-D

Postup

Plecko srolovat, ovázat, cibuli do růžova, opéct maso, přidat protlak, zasmahnout, podlít vodou a dusit do měkka.Měkké maso vyjmeme, šťávu na tuk vydusíme, zaprášit moukou, osmahnout, zalít vodou, asi 4 dcl, citr.šťávu, provařit, prošlehat, během varu přidáme mléko, dosolit, smetanu-přecedit.Uvařenou zeleninu pokrájet na kostičky +okurku+hrášek, krátce a mírně povařit.Maso pokrájet na plátky.

Nahlásit recept

  • 07.05.12 vloženo
  • 32924x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Ingredience

  • 600 g plecka
  • 150 g sádla(nebo 2 dcl oleje)
  • 2 větší cibule
  • 70 g rajský protlak
  • 5 lžíc hl.mouky (80 g)
  • 1 citron
  • 500 ml mléka
  • 1 dcl smetany
  • 40 g celeru
  • 40 g mrkve
  • 40 g hrášku
  • 50 g steril.okurka

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 01.02.17 10:50

Vytahuji z pravěku, je to moc dobré! Maso před srolováním ještě silně potřu změklým máslem … a po přidání protlaku a tekutiny ho peču v troubě, pomalu, asi na 150°C.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 07.05.12 20:48

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Bratislavské vepřové plecko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2274 příspěvků 01.02.17 10:54

Díky za vytažení - mám v mrazáku kus plecka (zbyl od svátků, jelikož na guláš nakonec stačila jen půlka zakoupeného) :)
Dělat „zase guláš“ se mi nechtělo, ale toto vypadá dobře… jen musím dokoupit hrášek - ten z naší úrody už došel :)

Ačraj
697 příspěvků 01.06.12 19:51
bratislavské plecko

Padre, odpovídám na váš dotaz, ANO, ANO, je tam přesný návod, mrkev a celer uvařit zvlášť! :roll: :mavam:

Padre
194 příspěvků 01.06.12 14:44

Zelenina se vaří odděleně a až na závěr se přidá do omáčky? Děkuji za informaci a přeji hezký den!

dorsch
54 příspěvků 01.06.12 14:39

Paráda, fak jsem si pochutnal a nejen já, mlaskala celá rodina.

Ačraj
697 příspěvků 08.05.12 10:36
Bratislavské vepřové plecko

babi, drž se receptu, (mléko může být vlažné)neboj se, když se to nesrazilo mě, tak neměj obavy ani ty.Potěšily mě kladné ohlasy. :mavam: :*

Jo, větší talíře určitě mám, tyto jsou staré jak Jeruzalém, ale nemohu se s nimi rozloučit, chtělo by to nějakou modernu, obzvlášť na tuto dobrotu. :P

Příspěvek upraven 08.05.12 v 10:40

gaburiatko
739 příspěvků 08.05.12 07:34

Ačraj, tak jedlo s tymto nazvom som si dala raz v nejakej restauracii pocas obedoveho menu a bolo to vynikajuce. Vdaka za pripomenutie a hlavne recept. Urcite budem robit.

babi
6360 příspěvků 08.05.12 01:38

Ačraj, vypada to vyborne, jen bys potrebovala vetsi talire :) Ale vazne, to mleko s citronem neudelalo neplechu? No, na fotce je omacka pekne hladka! Diky za recept a zdravim…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Mrkvový salát Mrkvový salát
Cuketové placky Cuketové placky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz