Recept Bratislavské vepřové plecko Pra

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bratislavské vepřové plecko

Úvod

Toto plecko jsem si dala nedávno v Globusu k obědu, jedla poprve a velmi jsem si pochutnala a tak jsem si ho už také uvařila, výborné…
Nevím, proč bratislavské ? :-D

Postup

Plecko srolovat, ovázat, cibuli do růžova, opéct maso, přidat protlak, zasmahnout, podlít vodou a dusit do měkka.Měkké maso vyjmeme, šťávu na tuk vydusíme, zaprášit moukou, osmahnout, zalít vodou, asi 4 dcl, citr.šťávu, provařit, prošlehat, během varu přidáme mléko, dosolit, smetanu-přecedit.Uvařenou zeleninu pokrájet na kostičky +okurku+hrášek, krátce a mírně povařit.Maso pokrájet na plátky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.05.12 vloženo
  • 30477x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Ingredience

  • 600 g plecka
  • 150 g sádla(nebo 2 dcl oleje)
  • 2 větší cibule
  • 70 g rajský protlak
  • 5 lžíc hl.mouky (80 g)
  • 1 citron
  • 500 ml mléka
  • 1 dcl smetany
  • 40 g celeru
  • 40 g mrkve
  • 40 g hrášku
  • 50 g steril.okurka

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 01.02.17 10:50

Vytahuji z pravěku, je to moc dobré! Maso před srolováním ještě silně potřu změklým máslem … a po přidání protlaku a tekutiny ho peču v troubě, pomalu, asi na 150°C.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 07.05.12 20:48

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Bratislavské vepřové plecko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2135 příspěvků 01.02.17 10:54

Díky za vytažení - mám v mrazáku kus plecka (zbyl od svátků, jelikož na guláš nakonec stačila jen půlka zakoupeného) :)
Dělat „zase guláš“ se mi nechtělo, ale toto vypadá dobře… jen musím dokoupit hrášek - ten z naší úrody už došel :)

 
Ačraj
697 příspěvků 01.06.12 19:51
bratislavské plecko

Padre, odpovídám na váš dotaz, ANO, ANO, je tam přesný návod, mrkev a celer uvařit zvlášť! :roll: :mavam:

 
Padre
194 příspěvků 01.06.12 14:44

Zelenina se vaří odděleně a až na závěr se přidá do omáčky? Děkuji za informaci a přeji hezký den!

 
dorsch
54 příspěvků 01.06.12 14:39

Paráda, fak jsem si pochutnal a nejen já, mlaskala celá rodina.

 
Ačraj
697 příspěvků 08.05.12 10:36
Bratislavské vepřové plecko

babi, drž se receptu, (mléko může být vlažné)neboj se, když se to nesrazilo mě, tak neměj obavy ani ty.Potěšily mě kladné ohlasy. :mavam: :*

Jo, větší talíře určitě mám, tyto jsou staré jak Jeruzalém, ale nemohu se s nimi rozloučit, chtělo by to nějakou modernu, obzvlášť na tuto dobrotu. :P

Příspěvek upraven 08.05.12 v 10:40

 
gaburiatko
739 příspěvků 08.05.12 07:34

Ačraj, tak jedlo s tymto nazvom som si dala raz v nejakej restauracii pocas obedoveho menu a bolo to vynikajuce. Vdaka za pripomenutie a hlavne recept. Urcite budem robit.

 
babi
6360 příspěvků 08.05.12 01:38

Ačraj, vypada to vyborne, jen bys potrebovala vetsi talire :) Ale vazne, to mleko s citronem neudelalo neplechu? No, na fotce je omacka pekne hladka! Diky za recept a zdravim…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz