Recept Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Postup

Kotlety naklepeme, po okra­jích 3-4krát nařízneme a po obou stranách posolíme a opep­říme. Poté je na dost rozehřá­tém oleji opečeme po obou stra­nách, 3-4 minuty po jedné. Vy­jmeme je a dáme do tepla. Do pánvičky, na které jsme opékali kotlety, přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pňdáme pro­tlak, podušenou zeleninu, hořči­ci, hrášek, okurku nakrájenou na tenké plátky, krátce opražíme, zaprášíme moukou a zase opražíme (vždy za stálého mí­chání). Zalijeme teplým výva­rem, přisypeme tymián a povaří­me stále za míchání 4-6 minut. Velice opatrně přidáme pár ka­pek citrónové šfávy, přilijeme bí­lé víno, ochutnáme, případně dosolíme a krátce povaříme. Na nahřátý talíř klademe kot­letu a poléváme ji smetanovou omáčkou se zeleninou (barvu je vidět na fotu). Omáčka je zahoustlá a pikantní z podušené zeleniny, okurky a hrášku.

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 28.01.05 vloženo
  • 27603x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřových kotlet (zhru­ba po 150 g na jednu porci)
  • 80 g oleje
  • 100 g na nudličky nakrájené a na troše tuku podušené mrkve a celeru (zhruba 50 g a 50 g)
  • 1 střední sladkokyselá okurka
  • 50 g konzervovaného hrášku
  • ně­kolik kapek citrónové šťávy
  • 5 cl (velké štamprle) bílého ví­na
  • 2 dl vývaru (i z masoxu)
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička nejlépe plnotučné hoř­čice
  • plátek másla (40-50 g)
  • sůl
  • drcený pepř
  • špetka v prs­tech rozemnutého tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1-1,5 dl zakysané smetany (nebo sladké malinko zakápnuté citróno­vou šťávou)
  • 1 opravdu malá cibule (40 g).

Doporučená příloha

  • vařené brambory, hranolky, rýže, houskový i bram­borový knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Andik 31.8.14 15:52

Je to moc dobré, všem chutnalo!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Pepíčku, a kdy pňdáš tu smetanu ?? Po provaření s vývarem, předpokládám. Mám moc ráda smetanové omáčky, v který je různá zelenina, mňam, tohle bude dobrůtka.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz