Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kotlety naklepeme, po okrajích 3-4krát nařízneme a po obou stranách posolíme a opepříme. Poté je na dost rozehřátém oleji opečeme po obou stranách, 3-4 minuty po jedné. Vyjmeme je a dáme do tepla. Do pánvičky, na které jsme opékali kotlety, přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pňdáme protlak, podušenou zeleninu, hořčici, hrášek, okurku nakrájenou na tenké plátky, krátce opražíme, zaprášíme moukou a zase opražíme (vždy za stálého míchání). Zalijeme teplým vývarem, přisypeme tymián a povaříme stále za míchání 4-6 minut. Velice opatrně přidáme pár kapek citrónové šfávy, přilijeme bílé víno, ochutnáme, případně dosolíme a krátce povaříme. Na nahřátý talíř klademe kotletu a poléváme ji smetanovou omáčkou se zeleninou (barvu je vidět na fotu). Omáčka je zahoustlá a pikantní z podušené zeleniny, okurky a hrášku.
Recept je z kategorií: Kotlety
vařené brambory, hranolky, rýže, houskový i bramborový knedlík.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
31.8.14 15:52
Je to moc dobré, všem chutnalo!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bratislavská kotleta na způsob Esterházy
Pepíčku, a kdy pňdáš tu smetanu ?? Po provaření s vývarem, předpokládám. Mám moc ráda smetanové omáčky, v který je různá zelenina, mňam, tohle bude dobrůtka.