Recept Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Postup

Kotlety naklepeme, po okra­jích 3-4krát nařízneme a po obou stranách posolíme a opep­říme. Poté je na dost rozehřá­tém oleji opečeme po obou stra­nách, 3-4 minuty po jedné. Vy­jmeme je a dáme do tepla. Do pánvičky, na které jsme opékali kotlety, přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pňdáme pro­tlak, podušenou zeleninu, hořči­ci, hrášek, okurku nakrájenou na tenké plátky, krátce opražíme, zaprášíme moukou a zase opražíme (vždy za stálého mí­chání). Zalijeme teplým výva­rem, přisypeme tymián a povaří­me stále za míchání 4-6 minut. Velice opatrně přidáme pár ka­pek citrónové šfávy, přilijeme bí­lé víno, ochutnáme, případně dosolíme a krátce povaříme. Na nahřátý talíř klademe kot­letu a poléváme ji smetanovou omáčkou se zeleninou (barvu je vidět na fotu). Omáčka je zahoustlá a pikantní z podušené zeleniny, okurky a hrášku.

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 28.01.05 vloženo
  • 30628x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřových kotlet (zhru­ba po 150 g na jednu porci)
  • 80 g oleje
  • 100 g na nudličky nakrájené a na troše tuku podušené mrkve a celeru (zhruba 50 g a 50 g)
  • 1 střední sladkokyselá okurka
  • 50 g konzervovaného hrášku
  • ně­kolik kapek citrónové šťávy
  • 5 cl (velké štamprle) bílého ví­na
  • 2 dl vývaru (i z masoxu)
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička nejlépe plnotučné hoř­čice
  • plátek másla (40-50 g)
  • sůl
  • drcený pepř
  • špetka v prs­tech rozemnutého tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1-1,5 dl zakysané smetany (nebo sladké malinko zakápnuté citróno­vou šťávou)
  • 1 opravdu malá cibule (40 g).

Doporučená příloha

  • vařené brambory, hranolky, rýže, houskový i bram­borový knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Andik 31.8.14 15:52

Je to moc dobré, všem chutnalo!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Eja
3883 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bratislavská kotleta na způsob Esterházy

Pepíčku, a kdy pňdáš tu smetanu ?? Po provaření s vývarem, předpokládám. Mám moc ráda smetanové omáčky, v který je různá zelenina, mňam, tohle bude dobrůtka.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz