Recept Brambory ze Španělska - Tapas

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory ze Španělska - Tapas

Postup

Uvařit brambory ve slané vodě do skoro měkka. Chcete-li, můžete je oloupat, ale nemusíte. Nakrájet je na velké kusy. Rozehřát olej na velké pánvi a osmažit brambory po všech stranách. Mezi tím rozdrtit česnek, chili papričky a římský kmín v hmoždéři. Přimíchat papriku a ocet. Směs s česnekem přidat k bramborám a potom přidat pokrájenou čerstvou papriku. Za stálého míchání smažit po 2 min. Podávat teplé, nebo zchladlé. Posypat hrubou solí. TIP: Brambory se ve Španělsku podávají jako část předkrmů/Tapas, nebo se studenými masy.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.02.04 vloženo
  • 8718x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 680g malých nových brambůrek
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku na plátky nakrájeného
  • 1/2 lžičky rozdrcených chili papriček
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžíce octa z bílého, nebo červeného vína
  • 1 červená, nebo zelená paprika, semínek zbavená a nakrájená na plátky
  • hrubá mořská sůl na podávání /nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory ze Španělska - Tapas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory ze Španělska - Tapas

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Paraplíčko a Eji...

Že máme jaksi něco společného, jsem věděla již dříve a mám z toho radost :))) Takovýchto receptů mám povíc a tak časem budu ještě další přidávat … Avšak, Vy jich máte také plno a výborných!

S pozdravem do Prahy a do Brna!

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ze Španělska - Tapas.

Babi, Paraplíčko mne předběhla, dnes opět exceluješ se skvělými recepty a tohle je jednoduchá skvělá mlska - zkusím dnes k večeři. Možná dám o stroužek česneku víc - jak víš, tak česnekem a feferonkami moc nešetřím. Měj se hezky.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Máš pravdu Babi,

mám ráda kořeněná jídla a často je také doma vařím. :) Tyto brambory určitě vyzkouším, protože jsem příznivec nejen brambor, ale i chilli a římského kmínu.

Ještě jednou díky za inspiraci. :)))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ze Španělska - Tapas.

Paraplíčko, mnohé díky za připomínku k receptu. Jedné věci jsem si všimla, že Ty máš ráda trochu kořeněné pokrmy, že ano ;o)

Moře pozdravů!

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

jak vidím - zase jeden ze skvělých bramborových receptů. Vypadá to výborně, mohla by to být také chutná lehká večeře.

Díky za recept. :)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Reveňový koláč Reveňový koláč
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz