Recept Brambory ze Španělska - Tapas

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory ze Španělska - Tapas

Postup

Uvařit brambory ve slané vodě do skoro měkka. Chcete-li, můžete je oloupat, ale nemusíte. Nakrájet je na velké kusy. Rozehřát olej na velké pánvi a osmažit brambory po všech stranách. Mezi tím rozdrtit česnek, chili papričky a římský kmín v hmoždéři. Přimíchat papriku a ocet. Směs s česnekem přidat k bramborám a potom přidat pokrájenou čerstvou papriku. Za stálého míchání smažit po 2 min. Podávat teplé, nebo zchladlé. Posypat hrubou solí. TIP: Brambory se ve Španělsku podávají jako část předkrmů/Tapas, nebo se studenými masy.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.02.04 vloženo
  • 8544x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 680g malých nových brambůrek
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku na plátky nakrájeného
  • 1/2 lžičky rozdrcených chili papriček
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžíce octa z bílého, nebo červeného vína
  • 1 červená, nebo zelená paprika, semínek zbavená a nakrájená na plátky
  • hrubá mořská sůl na podávání /nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory ze Španělska - Tapas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Paraplíčko a Eji...

Že máme jaksi něco společného, jsem věděla již dříve a mám z toho radost :))) Takovýchto receptů mám povíc a tak časem budu ještě další přidávat … Avšak, Vy jich máte také plno a výborných!

S pozdravem do Prahy a do Brna!

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ze Španělska - Tapas.

Babi, Paraplíčko mne předběhla, dnes opět exceluješ se skvělými recepty a tohle je jednoduchá skvělá mlska - zkusím dnes k večeři. Možná dám o stroužek česneku víc - jak víš, tak česnekem a feferonkami moc nešetřím. Měj se hezky.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Máš pravdu Babi,

mám ráda kořeněná jídla a často je také doma vařím. :) Tyto brambory určitě vyzkouším, protože jsem příznivec nejen brambor, ale i chilli a římského kmínu.

Ještě jednou díky za inspiraci. :)))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brambory ze Španělska - Tapas.

Paraplíčko, mnohé díky za připomínku k receptu. Jedné věci jsem si všimla, že Ty máš ráda trochu kořeněné pokrmy, že ano ;o)

Moře pozdravů!

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

jak vidím - zase jeden ze skvělých bramborových receptů. Vypadá to výborně, mohla by to být také chutná lehká večeře.

Díky za recept. :)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz