Recept Brambory zapečené se smetanou a kotletama

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kotlety naklepeme, dáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Na maso položíme nakrájené brambory ty osolíme a opeříme. Nakonec zalijeme dvěmi smetanami a posypeme sýrem. Necháme asi tak 2 hodiny péct. Přeji vám dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 16.06.07 vloženo
  • 7447x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2-3 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 25 dkg tvrdého sýra
  • 2 kg brambor
  • 6 plátků kotlet
  • 2 šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • červená paprika

Doporučená příloha

  • Zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory zapečené se smetanou a kotletama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory zapečené se smetanou a kotletama

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory zapečené se smetanou a kotletama

Podobné jídlo dělám i já. Jen brambory dávám na plech syrové a posypu je hojně česnekem nakrájeným na plátky. Recept je tady z labužníka a je to velká ňamka.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory zapečené se smetanou a kotletama

Také podobně připravuji kotlety (u nás se tomuto pokrmu - nevím proč - říká „šlamastyka“), ale podle mně je lepší maso nejdřív opéct na pánvi. Ale i kdyby se dávalo do trouby vše - jak maso, tak i brambory - v syrovém stavu, tak souhlasím s Luciankou, dvě hodiny jsou opravdu příliš, musí být hotové do hodiny. (Doufám, že to zase nevypadá, jako bych ze sebe dělala profíka…:-))))
Jinak je to skutečně moc dobré jídlo, chutná snad každému!

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory zapečené se smetanou a kotletama

V jakém stavu jsou pak ty uvařené brambory po 2 hodinách pečení? Je to spíš kaše?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz