Recept Brambory zapečené s vejci a sýrem

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Brambory zapečené s vejci a sýrem

Postup

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupáme a nakrájíme na kolečka. Na kastrole osmažíme na másle nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Ke konci smažení přidáme hodně zelené petrželky nakrájené velmi drobně. Pak do kastrolku vložíme nakrájené brambory, osolíme, opepříme, jemně promícháme a zalijeme vejci rozkvedlanými s kyselou smetanou. Vložíme do předehřáté trouby a před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem. Zdroj: H. Voláková

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 15.06.07 vloženo
  • 6156x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g vařených brambor
  • 4 vejce
  • 100 g másla
  • 1 velká cibule
  • 200-250ml kyselé smetany
  • 5-8 stroužků česneku
  • krouhaný tvrdý sýr
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sekaná zelená petrželka - hodně.

Doporučená příloha

  • zeleninové saláty, nakládaná červená řepa.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 4.4.13 21:00

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Brambory zapečené s vejci a sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Brambory zapečené s vejci a sýrem

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Brambory zapečené s vejci a sýrem

Milane, na Tvůj dotaz. Jde všechno. Zrovinka já patřím ke kuchtíkům, který tento uvedený recept příště o něco obohatí, nebo ubere. Pěkný den.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory zapečené s vejci a sýrem

Tož tohle by mi chutnalo! Ale mám dotaz – bylo by možné to udělat nějak bez té smetany [ale aby ta chuť se alespoň trošku podobala]? Jsou lidé, kterým mléko a smetana nedělají dobře [a k těm já patřím].

Jinak: Brouzdal jsem – jako asi nováčci dělávají – „Labužníkem“ a objevil jsem v Tvém deníčku bezva bezva radu [člověk se musí stále učit; nejen v životě, ale i ve vaření] o bramborách TARGET = _new ; totiž že přidáme-li ke starým bramborám při vaření kromě kmínu ještě několik lístků libečku a před koncem varu trochu mléka, budou chuťově k nerozeznání od nových. Jelikož mám brambory rád, tak to zkusím [risknu tu trošičku mléka!] dnes večer a udělám si obyčejné ´brambory na loupačku´… V jednoduchosti je také krása…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz