Recept Brambory zapečené s ledasčím

(Hodnoceno 1x) Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Brambory zapečené s ledasčím

Postup

Brambory uvařime ve slupce téměř do měkka. Oloupeme a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na kousky a opražíme ve WOKu na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek, dále pražíme, přidáme nakrájený řapíkatý celer a houby, okořeníme solí, pepřem a kari pastou, ještě chvíli prohazujeme na WOKu a pak přidáme brambory nakrájené na půlměsíčky nebo větší kostky a ještě chvíli smažíme. Odstavíme. Připravíme si zapékací mísu. Do směsi zamícháme parmazán a vložíme vše do mísy či pekáče. Přelijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a necháme zapéct do zlata.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 03.12.08 vloženo
  • 3816x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor (ne moučných)
  • 500 g krůtího masa
  • 1 řapíkatý celer
  • 200 g hub (nejlepší jsou z našich lesů)
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • sůl
  • pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany (33%)
  • olivový olej (nebo jiný)

Doporučená příloha

  • zelený salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 4.11.20 15:06

V názvu slova s ledasčím chápu jako dát prostor kuchaři k fantazii a improvizaci. Tedy že není nutné striktně dodržet výběr ingrediencí.
Pokud jsem pochopila frázi špatně, autorce se omlouvám :kytka: .

Moje úprava brambor s ledasčím: :dance: :lol:
Uvařila jsem brambory ve slupce, oloupala a nakrájela na plátky, uzenou kýtu na kostičky, kyselé okurky a rajčata na tenčí plátky. Pekáček jsem vymazala sádlem a vysypala strouhankou. Jako zeleninovou náplň jsem na sádle do poloměkka podusila pokrájenou mrkev, černou ředkev (bez slupky), půl chilli papričky, listy kadeřávku a bílé zelí. Osolila, opepřila a okmínovala. Navrstvila jsem do připraveného pekáčku, dole a nahoře byly brambory. Dala jsem zapékat do vyhřáté trouby. Asi 10 minut před dokončením jsem povrch jemně zapečených brambor pomazala majonézou a pokladla plátky sýra. Nechala jsem dopéct do zezlátnutí sýra.

Zeleninová směs obsahovala od každého druhu téměř stejnou část a proto žádná chuť výrazně nepřevládala, jen se vzájemně doplnily. Bez cibule, hub a vajec byla chuť zase trochu jiná. Měli jsme jako pozdější oběd v dnešním podzimním oblačném dni. Chutnalo nám.

Brambory zapékám s „ledasčím“ v chladném období dost často; když nevím, co uvařit, takovýto univerzální recept se hodí :potlesk: :palec: :srdce: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Brambory zapečené s ledasčím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz