Recept Brambory zapečené s ledasčím

(Hodnoceno 1x) Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Brambory zapečené s ledasčím

Postup

Brambory uvařime ve slupce téměř do měkka. Oloupeme a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na kousky a opražíme ve WOKu na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek, dále pražíme, přidáme nakrájený řapíkatý celer a houby, okořeníme solí, pepřem a kari pastou, ještě chvíli prohazujeme na WOKu a pak přidáme brambory nakrájené na půlměsíčky nebo větší kostky a ještě chvíli smažíme. Odstavíme. Připravíme si zapékací mísu. Do směsi zamícháme parmazán a vložíme vše do mísy či pekáče. Přelijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a necháme zapéct do zlata.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 03.12.08 vloženo
  • 5324x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor (ne moučných)
  • 500 g krůtího masa
  • 1 řapíkatý celer
  • 200 g hub (nejlepší jsou z našich lesů)
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • sůl
  • pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany (33%)
  • olivový olej (nebo jiný)

Doporučená příloha

  • zelený salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 4.11.20 15:06

V názvu slova s ledasčím chápu jako dát prostor kuchaři k fantazii a improvizaci. Tedy že není nutné striktně dodržet výběr ingrediencí.
Pokud jsem pochopila frázi špatně, autorce se omlouvám :kytka: .

Moje úprava brambor s ledasčím: :dance: :lol:
Uvařila jsem brambory ve slupce, oloupala a nakrájela na plátky, uzenou kýtu na kostičky, kyselé okurky a rajčata na tenčí plátky. Pekáček jsem vymazala sádlem a vysypala strouhankou. Jako zeleninovou náplň jsem na sádle do poloměkka podusila pokrájenou mrkev, černou ředkev (bez slupky), půl chilli papričky, listy kadeřávku a bílé zelí. Osolila, opepřila a okmínovala. Navrstvila jsem do připraveného pekáčku, dole a nahoře byly brambory. Dala jsem zapékat do vyhřáté trouby. Asi 10 minut před dokončením jsem povrch jemně zapečených brambor pomazala majonézou a pokladla plátky sýra. Nechala jsem dopéct do zezlátnutí sýra.

Zeleninová směs obsahovala od každého druhu téměř stejnou část a proto žádná chuť výrazně nepřevládala, jen se vzájemně doplnily. Bez cibule, hub a vajec byla chuť zase trochu jiná. Měli jsme jako pozdější oběd v dnešním podzimním oblačném dni. Chutnalo nám.

Brambory zapékám s „ledasčím“ v chladném období dost často; když nevím, co uvařit, takovýto univerzální recept se hodí :potlesk: :palec: :srdce: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Brambory zapečené s ledasčím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Karbanátky Karbanátky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz