Recept Brambory zapečené s ledasčím
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Brambory uvařime ve slupce téměř do měkka. Oloupeme a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na kousky a opražíme ve WOKu na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek, dále pražíme, přidáme nakrájený řapíkatý celer a houby, okořeníme solí, pepřem a kari pastou, ještě chvíli prohazujeme na WOKu a pak přidáme brambory nakrájené na půlměsíčky nebo větší kostky a ještě chvíli smažíme. Odstavíme. Připravíme si zapékací mísu. Do směsi zamícháme parmazán a vložíme vše do mísy či pekáče. Přelijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a necháme zapéct do zlata.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 03.12.08 vloženo
- 7965x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hod
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 kg brambor (ne moučných)
- 500 g krůtího masa
- 1 řapíkatý celer
- 200 g hub (nejlepší jsou z našich lesů)
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g parmazánu
- 1 lžíce červené kari pasty
- sůl
- pepř podle chuti
- 2 vejce
- 250 ml smetany (33%)
- olivový olej (nebo jiný)
Doporučená příloha
zelený salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku4.11.20 15:06
V názvu slova s ledasčím chápu jako dát prostor kuchaři k fantazii a
improvizaci. Tedy že není nutné striktně dodržet výběr
ingrediencí.
Pokud jsem pochopila frázi špatně, autorce se omlouvám .
Moje úprava brambor s ledasčím:
Uvařila jsem brambory ve slupce, oloupala a nakrájela na plátky, uzenou kýtu
na kostičky, kyselé okurky a rajčata na tenčí plátky. Pekáček jsem
vymazala sádlem a vysypala strouhankou. Jako zeleninovou náplň jsem na sádle
do poloměkka podusila pokrájenou mrkev, černou ředkev (bez slupky), půl
chilli papričky, listy kadeřávku a bílé zelí. Osolila, opepřila a
okmínovala. Navrstvila jsem do připraveného pekáčku, dole a nahoře byly
brambory. Dala jsem zapékat do vyhřáté trouby. Asi 10 minut před
dokončením jsem povrch jemně zapečených brambor pomazala majonézou a
pokladla plátky sýra. Nechala jsem dopéct do zezlátnutí sýra.
Zeleninová směs obsahovala od každého druhu téměř stejnou část a proto žádná chuť výrazně nepřevládala, jen se vzájemně doplnily. Bez cibule, hub a vajec byla chuť zase trochu jiná. Měli jsme jako pozdější oběd v dnešním podzimním oblačném dni. Chutnalo nám.
Brambory zapékám s „ledasčím“ v chladném období dost často; když
nevím, co uvařit, takovýto univerzální recept se hodí
.
Diskuse k receptu Brambory zapečené s ledasčím
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Brambory zapečené s ledasčím